G4Media.ro

Ramona Săseanu şi Liviu Popescu, numiţi directori generali interimari ai SRTV şi…

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Ramona Săseanu şi Liviu Popescu, numiţi directori generali interimari ai SRTV şi SRR de birourile permanente, nu de plen / Decizia nu poate fi atacată la CCR

Birourile permanente reunite (Bpr) ale Senatului şi Camerei Deputaţilor i-au numit, joi, pe Ramona Săseanu şi Liviu Popescu ca directori generali interimari ai Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pentru o perioadă de 60 de zile, relatează Agerpres.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a precizat că numirea a fost făcută pentru a asigura conducerea acestor instituţii în urma deciziei de neconstituţionalitate a Curţii Constituţionale.

Parlamentarii PSD nu au participat la şedinţa de joi a Bpr.

Această modalitate de numire survine lipsei de cvorum din şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor de miercuri.

„Constatăm că nu este cvorum. Faţă de această situaţie, vă amintesc dispoziţiile art. 46 alin. 8 din Legea 41/1994 privind organizarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune. În situaţia în care plenul Camerelor reunite ale Parlamentului nu se reuneşte din lipsă de cvorum legal, Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor numesc directori interimari”, a spus, miercuri, preşedintele Senatului, Anca Dragu.

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, a afirmat, după ce plenul Parlamentului a fost suspendat din lipsa cvorumului, că actuala putere a acţionat în acest fel pentru a numi conducerile interimare la TVR şi la Radioul public prin decizii ale Birourilor permanente reunite, care nu pot fi atacate la Curtea Constituţională.

PSD analizează să atace în contencios administrativ deciziile luate de Birourile permanente reunite privind numirea directorilor generali interimari ai TVR şi Radioului public, a adăugat Romaşcanu.

Ramona Săseanu şi Liviu Popescu au fost numiţi pe 11 mai, de Parlament, directori generali interimari ai SRTv, respectiv SRR, după ce plenul a respins rapoartele de activitate şi conturile de execuţie bugetară pe anii 2017, 2018, 2019, ceea ce a dus la demiterea Consiliilor de Administraţie ale celor două societăţi.

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, pe 17 iunie, sesizarea Partidului Social Democrat şi a decis că hotărârile Parlamentului privind numirea directorilor generali interimari ai SRTv şi SRR sunt neconstituţionale.

Sursa: Inquam Photos/ Autor: George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Foarte bine. Sper ca PSD sa se zvarcoleasca … hai Ciolacu… zi de dzei si alte mume… ca CCR nu te mai poate ajuta

    • Da? Si care diferenta dintre pnl si psd ?!S o aduci pe o no nimeni de la Craiova ,s o pui mare directoare?! De ce? Pai ca sa raspunda sclavagist la mofturile lui Orban!Mi e si scârba!Aceasi mirlanie in alta palarie!

  2. Sa înțeleg că Ciuma Roșie , lingăul și pupinkuristul lui Felix (cristache!)plus pupikurista lui Dragnea (balena gradea, cu „g” mic !)rămân fără „colegi ” ,cum ar zice nene Iancu?! Nu pot sa cred! !!!

  3. Bai pesedistilor, dar daca tot iubiti voi poporul asta asa mult, de ce nu va bateti capul sa imbunatatiti macar una din sutele de legi strambe care de ani de zile macina viata oamenilor? Faceti ba voi ce n-ati mai facut si nu au facut nici un partid pana acum, lasati drakului odata interesul exclusiv pentru burtile voastre. Dati ma peste nas coalitiei si aratati oamenilor ca va pasa de ei. E greu, nu? Chiar imposibil. Ar fi ca si cum ati recunoaste ca ati fost, sunteti si veti fi pe veci o haita de praduitori, cu nimic diferita de tot ce s-a târât prin politica romaneasca neincetat trei decenii.

  4. De-abia astept ca aceiasi schema sa fie facuta de p$d si cacitzu si lacheii lor sa urle ca din gura de sarpe pe facebook :))

    • Ne crezi pe toti uituci?
      Cum a fost când votul PSD a respins rapoartele de activitate? Cum s-a procedat?
      Pentru cei mai tineri: în context sa ne amintim cum a fost demis Avocatul Poporului în 2012, pe ce considerente? Atunci a fost ok, asa decisese Ponta, acum e „neconstitutional”.
      Javrele dracului!

  5. Dar în instanță, da!