G4Media.ro

Scandal în Parlament la numirile șefilor TVR și Radio România: coaliția de…

Scandal în Parlament la numirile șefilor TVR și Radio România: coaliția de guvernare vrea să ocolească plenul și să ia decizia în Birourile permanente reunite

Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului de miercuri, în care trebuia numiţi directorii interimari ai TVR şi Radio România, a fost suspendat din lipsă de cvorum, iar preşedinta Senatului, Anca Dragu, a anunţat că numirile vor fi făcute de Birourile permanente ale Parlamentului, potrivit News.ro. PSD a protestat față de boicotarea ședinței de plen de către parlamentarii coaliției și au anunțat că vor ataca decizia în justiție.

Ședința de plen a fost suspendată după ce parlamentarii coaliției au plecat din sală, deși ei participaseră la lucrările anterioare.

Anca Dragu a anunțat că Birourile permanente reunite ale Parlamentului se vor reuni joi de la 9.00 şi a spus că acestea numesc directorii interimari, în cazul în care un plen reunit nu are cvorumul legal de şedinţă.

Care este miza numirii șefilor interimari de către Birourile permanente reunite și nu de către plen? Hotărârile Birourilor nu pot fi atacate la CCR, în timp ce hotărârile plenului pot fi contestate la Curtea Constituțională, așa cum s-a și întâmplat deja.

”Analizăm foarte serios să atacăm în contencios administrativ deciziile Biroului Permanent Reunit”, a anunţat liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu.

Romașcanu a denunțat și modul în care a fost constatată lipsa cvorumului de ședință. ”S-a cerut verificarea cvorumului de şedinţă în timpul şedinţei, ceea ce este neuzual, pentru că la început au votat peste 270 de colegi senatori şi deputaţi pentru ordinea de zi, deci cvorumul exista. Iar verificarea cvorumului, aşa cum ni s-a spus şi nouă într-o şedinţă anterioară, se putea face doar prin vot, votam pentru una dintre cele două nominalizări şi vedeam atunci dacă e cvorum sau nu. S-a încălcat această dispoziţie regulamentară, iar după numărarea celor prezenţi s-a dovedit că nu e cvorum şi s-a închis şedinţa fără niciun fel de comentarii”, a declarat Romaşcanu pentru News.ro.

Curtea Constituţională a admis joia trecută, cu unanimitate de voturi, sesizările PSD în legătură cu numirea conducerilor interimare ale Radio România (Liviu Popescu) şi TVR (Ramona Săseanu). Prin urmare, aceste numiri făcute de Parlament sunt neconstituţionale.

CCR precizează, în motivările deciziilor de admitere ale sesizărilor PSD în legătură cu numirea conducerilor interimare ale Societăţii Române de Televiziune şi Societăţii Române de Radiodifuziune, că Parlamentul nu a făcut decât o interpretare eronată a normelor legale referitoare la procedura de numire a unor noi consilii de administraţie la SRTv şi SRR şi le-a aplicat cu încălcarea principiului constituţional care consacră caracterul obligatoriu al respectării legilor. (Sursa foto: Anca Dragu / Facebook)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

21 comentarii

 1. PSDla bla bla…
  Eu zic sa stam linistiti la locurile noastre… mai sunt sesiuni si la toamna, si la anu… la peste 2 ani… si poate intr-o dimineata PSD nu mai e… acoperit de AUR

  • Dragoș, la cum guvernează dreapta, șansele ca PSD să dispară sunt nule. Dacă s-ar organiza mâine alegeri, îți garantez 100% că PSD și AUR ar face o majoritate confortabilă. Sper că ești realist de acest lucru.

  • Nu cred ca poti sa intelegi o piramida. Daca ai acces la datele de la ITM si stii ca prezenta la vot e 30%… reiese ca tot asa va fi si peste 3 ani.

  • gresit.voi sunteti aia care nu intelegeti nimic. ne auzim in 2024 cu PSD la 40% si AUR la 15%.

  • So luatzi shpe Veoricha ca va trece la haur in loc de ieur0

  • Pesedeul va dispărea, nu din cauza prostiei, incompetenței și hotiei membrilor acestei organizații mafiote, ci din neputința de a gestiona bugetul !

   Atâta timp cât nu vor putea fura și distribui banii din buget după bunul plac al „mafiotului șef ” , nu vor mai accede la putere!

   De asta vrea Ciolanu să guverneze cât mai curând, pentru că știe că orice zi fără bani furați de la noi, înseamnă un an in plus de opoziție.

  • Tovarase postac se pare ca va place sa va acoperiti de ridicol, ceea ce a fost criticat la „pesedei” se pare ca acesti mohicani care conduc acum ridica la rang de mare arta si se umplu de ridicol si penibil, astea da reforme marca cârtu ai cucpendul werner

 2. Ce scandal era cand PSD facea fix la fel!
  Jigodii!!!
  PNL=PSD=aceeasi mizerie!

 3. ce atita agitatie ? este ceva normal sa schimbi pe cineva care a dat dovada clara de servilism politic Astea sint publice adica platite direct de cetateni si daca ei nu te mai vor atunci …valea !

  • daca nu te mai vor n-au decat sa organizeze…CONCURS 🙂 pare prea greu pentru liberali si pluseristi sa organizeze unul :))

 4. Cine avea impresia ca aceasta coalitie nu lucreaza bine impreuna, sa se mai gandeasca.
  Sigur, Iohannis si-ar fi dorit o guvernare penelista dar, Ludovic Orban a realizat-o dupa posibilitati.
  Totul e bine cand se sfarseste cu bine.

 5. Vrem Decrete Lege si desfiintarea şparlamentului. Oricum nu e bun de nimic 😂

 6. Parlamentarii coaliției majoritare se comportă autodistructiv, se manifestă precum niște slugi ale executivului, probabil că acolo sunt dosarele de șantaj, și asta este chiar împotriva lor, până și „aliatul de nădejde”, Comisia de la Veneția le cere lămuriri privind bunele practici parlamentare. Indiferent de situație, îi doare la bască motivând că și pesedeul a făcut la fel.

 7. De ce s-ar supăra pesedacii din cauza acestei manifestări total în răspărul democrației? În fond ei au patentat metoda. dragnea poate să confirme.

  • Nu știu de ce s-ar supăra ei, dar ar trebui să ne supărăm noi pentru că ar trebui să ne dorim o democrație funcțională și respectarea legilor.

 8. Pesedeul va dispărea, nu din cauza prostiei, incompetenței și hotiei membrilor acestei organizații mafiote, ci din neputința de a gestiona bugetul !

  Atâta timp cât nu vor putea fura și distribui banii din buget după bunul plac al „mafiotului șef ” , nu vor mai accede la putere!

  De asta vrea Ciolanu să guverneze cât mai curând, pentru că știe că orice zi fără bani furați de la noi, înseamnă un an in plus de opoziție.

 9. !Gigi

  cu tot respectul o spun, nu aveti toate tiglele pe casa puse!

  iar cu ploilea astea, curentul nu aveti trasa lumina la etajele superioare!

 10. O alta mare dezamăgire este această Anca Dragu ca șefă a Senatului! Femeia e paralelă cu cerințele acestei funcții!

 11. Romanii au ce si-au dorit la vot: sobolanii misuna pe strazi si in institutii, gunoiul e cat casa, prostia si hotia au atins cote inimaginabile.

 12. Total de așteptat de la niște scursuri îngălate care toată viața au supt de la oneghe. Hai cu copy/paste, postacii mei useriști, hai cu pesedeu.