G4Media.ro

Raluca Turcan: Sunt salarii formate în proporție de 85% din sporuri. Olguța…

Foto: PSD

Raluca Turcan: Sunt salarii formate în proporție de 85% din sporuri. Olguța Vasilescu: N-a citit legea, pe Ordonatorul de credite, sporurile nu pot depăși 30%

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a explicat miercuri seara, la Antena3, că actuala lege a salarizarii este „extrem de inechitabila”, subliniind că în sistemul public  sunt salarii care au fost majorate la nivelul 2022, iar altele au rămas la nivel 2019, la fel și sporurile, unele aduse la nivelul 2022, altele au rămas la nivelul 2019. În mare parte, sporurile care se adaugă la salariul de bază nu depășesc 13% din venit, însă sunt multe domenii în care sporurile sunt mai mari decât venitul de bază, respectiv 85%, precum se întâmplă în sănătate și justiție.

Fost ministru al Muncii în guvernarea PSD, Olguța Vasilescu a intervenit la Antena3 pentru a o acuza pe Turcan că nu știe legea salarizării și că pe ordodonatorul de credite sporurile nu pot depăși 30% din veniturile salariale.

„În legea salarizării, art.25, se spune clar că pe ordonatorul de credite sporurile nu pot depăși 30% din veniturile salariale. Poate că doamna s-o fi referit vreun doctor, care cine știe la sporuri o fi ajuns el, dar pe instituție, sporurile nu trec de 30%”,  comentat Olguta Vasilescu.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan a anunțat că se lucrează la o nouă lege a salarizării care va elimina inechitățile din sistemul bugetar, inclusiv o parte din sporuri. În maxim doua luni, noua lege a salarizarii va ajunge spre consultare la ministere, urmand ca după ce se ajunge la un consens cu miniștrii, să fie trimisă în Parlament.

Sursa Foto: Congres PSD 2020/olgutavasilescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. evident ca s-a referit la existenta unor cazuri individuale ca nu vorbea de institutii

  2. Am si uitat de existenta roscatei… nu-i mai faceti reclama, lasati-o sa dispara din peisaj. Sau macar reveniti cand e luata de duba.

  3. Dar nu tăiați voi mai bine toate sporurile ? Ce tot vă coiti acia cu egalitatea și echitatea sporurilor ? Gata, ajunge cu măscăreala asta. Tăiați dreaq odata toate sporurile, să sfârșim cu bâlciul ăsta.

  4. CATE ZECI DE MILIOANE DE EURO CHELTUIESTI DIN BANII juvetilor SA-TI RENOVEZI PRIMARIA ?

    FACI SI CREDIT ? ADICA VOR PLATI DUBLU ?

  5. Eu nu am prea multe clase dar la mintea mea consider ca salariul trebuie sa se negocieze liber la angajare . Indiferent de institutie ; publica sau privata . Stabilirea de niveluri salariale si de sporuri in legi nationale imi pare nefireasca .
    Va mai amintiti , de exemplu , de mercurialul de pe vremea lui ceausescu ?! Ce efect a avut ?
    Fiecare institutie sa traiasca din ce incaseaza si eliminarea oricaror subventii . Asta vreau .

    • Dvs intelegeti ce este aceea o institutie? Ce sa incasese un minister? Nu incaseaza nimic, dar un spital? De asta exista impozitele, din ele se finanteaza serviciile si investitiile publice. Iar partea cu negocierea individuala intr-un sistem public, mai ales corupt si politizat cum are Romania, este un nonsens, ar duce la abuzuri fata de cei ce nu se supun stapanului. Si functionarii europeni de exemplu sunt salarizati cu ajutorul unei grile, doar ca aceea este unitara si transparenta.

  6. Volguța crede că noi toți am uitat: dacă un om mănâncă un pui fript, iar alt om rabdă de foame, „în medie” fiecare a mâncat 1/2 pui. Așa și ea: dacă media e 30%, precis n-are nimeni 80%.
    Mi-e greața!

  7. Nici comuniștii nu minteau cu atâta nerusinare. Legea este foarte clară:sporurile nu pot fi mai mari de 30% din salariu.

  8. Asta e buna. Poate un doctor sa fie, dar pe instituție nu depășeste 30 la sută. Este și mai rău, adică cine poate oase roade, instituția respectivă are fraieri și șmecheri cu sporuri multe.

  9. Nici o diferență între cele două așa zise ” ministru muncii”, să nu uităm că și prima și cea în funcție au fost alese pe criterii politice și nu pe competență, România va suferi multi ani de acum încolo din cauza acestei metode de împărțire a ministerelor pe criterii politice, ce a făcut psd face și actuala guvernare „de dreapta” cu 90 la sută traseiști foști pesedisti. Nimic nou sub soare, doar gargara politică de doi bani. Problema este că la ora actuala sacul cu bani este gol . Suntem țara procentelor de 30 de ani și vom mai fi încă vreo 30 de ani. Ce nu se vrea să se înțeleagă este faptul că trebuie să produci ca să ai bani la buget, noi nu producem ci mutăm bani dintr-un loc in altul, suntem departe fraților, la muncă nu la învârtit bani. O țară care produce are stabilitate economică și prețuri în funcție de producție, vezi ca exemplu Germania…etc.