G4Media.ro

Rafila: Proporţia de persoane internate faţă de persoanele diagnosticate cu COVID-19 a…

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Rafila: Proporţia de persoane internate faţă de persoanele diagnosticate cu COVID-19 a fost astăzi de 4,5%, cea mai mare din ultima lună

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, luni, că proporţia de persoane internate faţă de numărul de persoane diagnosticate cu COVID-19 a fost luni cea mai mare din ultima lună, de 4,5%, precizând că urmează să vedem dacă este vorba despre o întâmplare sau despre o tendinţă. El a reluat afirmaţiile referitoare la un bilanţ zilnic de 40.000 de cazuri de infectare, argumentând că în general, numărul de cazuri raportat duminica se dublează marţea următoare, relatează News.ro.

„Cel mai mult m-aş bucura să greşesc şi să fie mai puţine cazuri decât 40.000, dar în general, numărul de cazuri pe care îl raportăm duminica, când am raportat peste 20.000 de cazuri, ne aşteptăm ca marţea să fie o cifră dublă, cam aşa a existat de-a lungul acestei pandemii această corelaţie”, a afirmat el.

„Astăzi, proporţia de persoane internate faţă de numărul de persoane diagnosticate a fost probabil cea mai mare din ultima lună – 4,5% a fost cifra, 900 pentru circa 20.000 de cazuri de îmbolnăvire, faţă de 2,25% în perioada anterioară. Rămâne să vedem dacă acest lucru este o întâmplare care urmează weekendului – ştiţi că în general weekendul reprezintă o perioadă în care accesul la servicii medicale este mai redus – sau dacă este vorba de o tendinţă. Dacă este vorba de o tendinţă, atunci o să trebuiască să vedem cum operaţionalizăm mai bine atât cabinetele de medicină de familie, cât şi aceste centre de evaluare ambulatorie, pentru că nu cred că există suficientă informaţie în acest moment încât oamenii să se ducă cât mai repede la medic sau în centrul ambulatoriu”, a afirmat Rafila, luni, într-o conferinţă de presă.

El a precizat că rata de pozitivare a crescut, dar crede că România nu poate depăşi cu mult 40.000 de cazuri pe zi.

„A crescut rata de pozitivare astăzi pentru că, fiind weekend, s-au testat mai puţini, cred că au fost 58.000 de teste şi 20.000 dintre ele au fost pozitive, nu a crescut mult peste 33%. Eu cred că nu vom depăşi cu mult 40.000 de cazuri, să sperăm că eu o să am dreptate şi nu vor fi mai multe cazuri. Cel mai mult m-aş bucura să greşesc şi să fie mai puţine cazuri decât 40.000, dar în general, numărul de cazuri pe care îl raportăm duminica, când am raportat peste 20.000 de cazuri, ne aşteptăm ca marţea să fie o cifră dublă, cam aşa a existat de-a lungul acestei pandemii această corelaţie. Dar dacă vom rămâne undeva în zona 40.000 de cazuri, atunci putem să ne gândim şi la o încetinire a creşterii pentru că creşterea medie în toată această perioadă a fost în jur de 1,5 şi 1,6, adică numărul de cazuri dintr-o săptămână a fost cu 1,5 sau 1,6 ori mai mare decât cel din săptămâna precedentă”, a mai transmis Rafila.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. Testare insuficienta, normal ca persoanele spitalizate depasesc procentul, pur si simplu nu tinem pasul cu testatea. Daca am testa 2-300000 pe zi, francezii, englezii testeaza 1mil jumate pe zi.
    Sau a inceput virusul sa ajunga la batranii din zonele rurale unde variantele precedente nu erau suficient de infectioase sa se propage in localitati cu densitate mica de locuitori.

    • Explica-mi si mie logica la testare, ce rezolvi daca te testezi si descoperi ca ai covid, cumva dispare?
      Trebuia certificat verde peste tot, era singura solutie decenta.
      Acum avem 900 la ATI sosoci liberi fara semnal bluetooth!

    • @extraterestru

      Care este logica in avea informatie cat mai precisa? Daca ajungi sa intrebi asta, nu cred ca te multumeste orice raspuns ai primi..
      Nu stiu cum ati reusit voi sa stapaniti zborul prin galaxie, dar in mod sigur nu cu atitudiea asta

    • UFO boy, tu cum ai proceda? O testare, ignorarea bolii, pedepse pentru rostirea cuvantuli tabu „coronavirus” ca in Turkmenistan? Ar rezolva problema?
      Testarea ofera informatie, celor infectati sa-si monitorizeze simptomele, contactilor timp sa se izoleze, micsoreaza infectarile ulterioare. E o frana de mana la o rata de infectare care e si asa uriasa. Temporizeaza cazurile, ajuta sistemul sanitar sa nu intre in colaps.

    • @allien, ia spune tu cum oprește certificatul răspândirea vrs. Respiri prin el pe post de filtru ? Sau îl ții legat de gât că pe o amuleta ca sa il sperii pe virusake ?
      La cum gândești ti-aș spune că ești pro.stul satului, dar pentru că vii de undeva din spatiu, ești pro.stul universului

    • Sigur, certificatul verde rezolva toate problemele, vezi Franta, Italia care il au implementat din vara si au deja sistemul sanitar la limita suportabilității, iar decese mai multe decât in valul din toamna. De cazuri noi nu mai zic.

    • Uite ca pe mine boosterul m-a protejat de infectie de la cei din jurul meu.
      Pentru ce sa fac 100 de teste ca imi curge nasul, o fi delta, o fi omicron… chiar nu ma intereseaza.
      La ATI sunt 900 de eroi daci cu minte putina.
      Cand statul a avut grija de noi? Va credeti toti Djokovici milionari in euro si daca aveti probleme o sa vina elicopterele dupa voi…..
      Vreti teste, medicamente, 8 spitale regionale…. bagati-va-ti mintea in cap si vaccinati-va cand puteti, ca daca ajungeti cu masca pe bot la ATI, icoanele nu va salveaza de salmonela.
      Popor de analfabeti ce sunteti! Stiti medicina, virusologie mai bine ca un medic doar din goagal!
      Cand ma uit in jur imi dau seama ca sunt din alta galaxie!

  2. Pozitivitatea de peste 30% e uriasa!

    Daca nu marim numarul de teste, e destul de clar ca nu vom putea depasi 40.000k de cazuri cu prea mult.
    Interesul lui Rafila nu ar trebui sa fie sa avem sub 40 de mii, e absurd. Ci sa testeze mai mult, pentru a ne putea face o idee mai clara cat mai e pana la varf si pana la sfarsitul valului (si deci si a pandemiei)

  3. Este, dar nici restul Europei nu sta mult mai grozav ca noi la statistica asta. S-au atins limitele capacitatii de testare cam peste tot. Singura diferenta e ca noi nu testam suficient nici in trecut, datorita definitiei de caz prea restrictive.