G4Media.ro

Raed Arafat afirmă că pragul de incidență de 6 la mie se…

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Raed Arafat afirmă că pragul de incidență de 6 la mie se aplică doar funcționării școlilor, nu și pentru restul activităților economice, unde „incidențele vor fi mai joase”

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, afirmă că pragul de incidenţă a infectărilor cu SARS-CoV-2 de 6 la o mie de locuitori se va aplica doar în ceea ce priveşte funcţionarea unităţilor de învăţământ, nu tuturor activităţilor economice. „Sunt activităţi care… anumite incidenţe vor fi mai joase”, declară Arafat, explicând că în Hotărârea de Guvern care va fi adoptată în 12 septembrie şi prin care se va prelungi starea de alertă vor fi stipulaţi şi indicii care vor reglementa activităţile economice, transmite News.ro.

„Nu sunt restricţii pentru cei nevaccinaţi, eu nu le văd aşa. Eu văd altfel situaţia: aici, este combinat cu economia. Să ajungi să închizi economia total, din nou, nu este o soluţie (…). S-au luat măsuri, s-au dat soluţii, s-a dat posibilitatea de vaccinare şi venim după asta şi ne uităm că dacă creşte ce facem, reînchidem integral restaurantele, reînchidem integral tot ce a funcţionat şi a fost închis atuncea? Şi atunci, soluţia cealaltă este, pe unele zone, să ai anumite reglementări. Ok, este creştere foarte mare în oraş, atunci intră în locaţiile astea persoanele care sunt protejate sanitar, să permitem locaţiile respective să funcţioneze mai departe. Asta e o măsură de sănătate publică pe o perioadă limitată”, a declarat Raed Arafat, duminică seară, la Digi 24.

Conform acestuia, pragul de 6 la mie în ceea ce priveşte infectările se aplică doar funcţionării unităţilor de învăţământ, nu tuturor activităţilor.

„Nu înseamnă că restul activităţilor rămân la 6 la mie. Sunt activităţi care… anumite incidenţe vor fi mai joase, sunt acuma prevăzute prin lege. Pe 3 la mie, pe 2 la mie şi astea, în mod normal, se respectă. După anumite incidenţe este posibil să se ia decizii locale de măsuri sanitare. (…) Cel mai probabil în Hotărârea de Guvern care va prelungi starea de alertă pe 12 septembrie va include toate aceste aspecte”, a adăugat Raed Arafat.

Conform acestuia, transportul public este considerat activitate esenţială, acolo nu pot fi impuse restricţii, dar trebuie purtată masca de protecţie. Arafat consideră că cei care conduc mijloacele de transport în comun nu ar trebui să plece de pe loc până când toţi călătorii nu poartă masca de protecţie.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. Cum sunt vaccinatzii protejatzi sanitar daca pot face si transmite karkaletele? Inca o incercare de a promova vaccinul! Flit!

  2. Am o veste proasta pentru Arahhat. Nici macar toti vaccinosii si botnitarii nu vor mai respecta restrictiile. Lumea nu mai pune botul. Mai bine ne imunizam natural.

    • Moshalau nexmermic, ai umplut pagina de comentarii.

    • Exact, s a cam saturat lumea de cârnatzii astia, abia astept momentul cand vom da cu ei de pamânt!

  3. Voi fi foarte recunoscător dacă se va retrage individul acesta la Mureș.

  4. Bai Arahat nu ai vazut membri tai din lgbt cum au respectat masurile de protectie la marsul din Bucuresti ..?…asa ca lasa ne cu protiile tale valabile pentru majoritate si nerespectate de ai tai din lgbt…

  5. Înființarea celui de, al doilea tribunal de la nuremberg, este imperios necesara

  6. Deci statul roman refuza sa creadă ca virusul se transmite in special prin cei revaccinați, cei mai multi copii aflandu-se la îmbulzeala asta ce ii spune scoala. Exista vreo asumare a următoarelor 10-15000 de decese ce vor veni? Comuniștii si securiștii n-au plecat nici pentru scurt timp de la butoane si sunt mai sfidători ca niciodată. Aceiași care au tras in noi…

  7. Arafat viseaza la vremuri fericite (pentru el). Degeaba gîde, n-o sa mai fie cum a fost.