
Puntea de acces către Cascada Bigăr a fost refăcută / Locul poate fi vizitat acum în orice anotimp / Piatra calcaroasă care avea aproape 4 metri înălţime s-a desprins în 2001, iar acum se reface natural
Angajații Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița au finalizat lucrările de refacere a punții de acces către Cascada Bigăr, oferind din nou turiștilor posibilitatea de a vizita în siguranță acest loc spectaculos, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Reșița.
Susține G4Media. Click AICI pentru a redirecționa 3.5% din impozit - online, gratuit și simplu.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Cascada Bigăr, considerată de site-ul The World Geography drept cea mai frumoasă cascadă din lume, a fost ani la rând un magnet pentru iubitorii de natură din România și din străinătate. Chiar și după prăbușirea formațiunii de tuf calcaros cunoscută drept „ciuperca”, Bigărul își păstrează frumusețea și farmecul unic.
Cascada este situată în județul Caraș-Severin, în sud-vestul României, în inima Parcului Național Cheile Nerei – Beușnița, o arie naturală protejată cu peisaje de o rară spectaculozitate.
Parcul face parte din cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Romsilva și se întinde pe o suprafață de 37.100 de hectare, dintre care aproape 30.000 sunt acoperite cu păduri. Aproximativ 14.500 de hectare sunt zone de protecție strictă, unde natura evoluează fără intervenție umană.
Piatra calcaroasă care avea aproape 4 metri înălţime şi câteva tone s-a desprins şi a căzut în vara anului 2021.
„Din punctul meu de vedere, trebuie să lăsăm lucrurile să meargă în mod natural. Această cascadă se va reface, dar peste zeci, peste sute de ani. Oricum e foarte accesibilă, foarte mulți opresc în drum și imediat ajung la cascadă. Eu zic că se va reface în mod natural. Eroziunea își va spune cuvântul și acea bucată de stâncă prăvălită va fi fărâmițată de apă și se va duce, dar pe marginea stâncii se va forma o altă cascadă, o altă treaptă la fel de frumoasă. E apa care vine din adânc, iar cascada va fi acolo și va dăinui mult și bine. Numai că era acum foarte vizitată, cunoscută, toți cu selfie-uri și cu telefoane și de aceea s-a mediatizat atât de mult“, a precizat decanul Facultății de Geografie, Alexandru Nedelea, în iunie 2021.
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen BankPentru a posta un comentariu, trebuie să te Înregistrezi sau să te Autentifici.