G4Media.ro

Proteste spontane în spitale. Sindicaliștii cer creşterea salariilor tuturor angajaţilor din sistem…

Sursa foto: Facebook Federația Sanitas

Proteste spontane în spitale. Sindicaliștii cer creşterea salariilor tuturor angajaţilor din sistem la nivelul anului 2022 / Solidaritatea Sanitară: Doar o mişcare de amploare are şanse reale de a obţine drepturile salariale cuvenite

Sindicaliştii din Sănătate organizează proteste spontane pentru a cere creşterea salariilor tuturor angajaţilor din sistem şi acordarea sporurilor şi personalului TESA. Federaţia Solidaritatea Sanitară le-a cerut membrilor să iasă în pauza de masă în curtea unităţilor, să rămână câteva minute la final de program sau să se prezinte la serviciu în timpul liber, având în vedere că pe durata stării de alertă grevele sunt interzise. ”Doar o mişcare de amploare are şanse reale de a obţine drepturile salariale cuvenite”, a transmis Federaţia, potrivit News.ro.

La rândul lor, reprezentanţii SANITAS anunţă grevă japoneză în toate unităţile. ”Începând de astăzi, pe perioada nedeterminată, personalul medico-sanitar, auxiliar Şi personalul TESA din unităţile sanitare din toată tara vor fi în grevă japoneză”, anunţă SANITAS.

Sindicaliştii Solidaritatea Sanitară organizează proteste spontane în spitale.

„Salariaţii Spitalului Judeţean Tulcea s-au adunat în curte să protesteze împotriva OUG aflată în transparenţă, care nu prevede, aşa cum am primit promisiuni, creşterea salariilor tuturor salariaţilor din Sănătate la nivelul anului 2022. Noi am solicitat introducerea personalului TESA în Anexa 2pentru a beneficia şi de sporurile aferente acestei anexe”, a declarat Angelica Atanasov, preşedinte Sindicat Solidaritatea Sanitara Tulcea.

Federaţia Solidaritatea Sanitară le-a transmis membrilor cum poate fi organizat un protest, în condiţiile în care grevele sunt interzise pe durata stării de alertă.

”Un protest util este o acţiune ce are vizibilitate, amploare, indică o nemulţumire reală şi oferă tuturor lucrătorilor nemulţumiţi posibilitatea de a participa la el. Amploarea percepută a nedreptăţii este proporţională cu numărul lucrătorilor care manifestă pentru ea. Cum poate fi organizat un protest util în condiţiile în care greva este interzisă? Ieşind în pauza de masă în curtea unităţilor sau rămânând la sfârşitul programului în curtea unităţii câteva minute ori prezentându-vă de acasă în curtea unităţii la o oră stabilită”, au transmis reprezentaţii Federaţiei.

Reprezentanţii organizaţiei sindicale cred că ”doar o mişcare de amploare a tuturor lucrătorilor din sănătate are şanse reale de a obţine drepturile salariale cuvenite”.

Sursa foto: Facebook Federația Sanitas

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

9 comentarii

  1. NICI-O MĂRIRE!!! Huooo… Huuooo…
    Banii lor sunt în sporul de 85% dat „eroilor”!

  2. Mai exista personal in spital cu salarii mici?
    Indiferent ce venit ar avea, ei tot au buzunarele largi.

    • Problema e ca sunt ineficienti. Am trecut de ieri pana azinde la un spital privat la altulnde stat.
      Sunt muult mai multi la o camera de garda la stat. Oricum sunt unii care cu orele nu fac absolut nimic.

  3. personalul TESA este compus din Jigodii aservite conducerii Spitalelor. Sa Imparta Shpagile de la achizitii si Alte Shpagi cu Conducerea Spitalelor !

  4. Eu vad PSD-imea contra PSD.

    • Corect !

      toate scurrsurile de la DSP, si alte „deconcentrate” ale Ministerului Sanatatii !

  5. Va grabiti cu protestele, intra legea cu certificatul, va da afara statul colegii nevaccinati din sistem si ca prin minune veti avea acelasi buget de salarii pentru mai putin oameni. Turnati-va colegii nevaccinati, nu asteptati, nu suparati comandantii!!

  6. acord cu protestele dar sa se faca si o testare a capacitatilor profesionale, pentru tot corpul medical.
    Nu cred ca ar „supravietui” mai mult de o treime. Profesionistii, au fost alungati din tara de catre directorii politruci.
    Sa ne fereasca Dumnezeu de spitale!

  7. Cei care au fost la covid sunt putini,au intervenit mai mult doctorii specialisti!gramada cea mare a stat degeaba sau s-a dus la privat,si au luat bani din doua parti!ca asa sunt obisnuiti!si mai fac si greva!au avut 4 ani la rand salariile marite!nu te tii dupa un salar de 25-30000 roni pe luna!privatul cum a auzit de mariri de salarii(2018-2022),a marit si el pretul la marfa,mancare,apartamente,etc!iar cei ramasi cu 2-3-4000 de lei duc greul!de magistrati ce sa mai zici,politicieni,administratie,in ministere unde cel mult 20 la suta le face treaba la toti,etc,etc!pestele de la cap se impute!ia sa nu se mai deschida usa cu capul pe nicaieri!