G4Media.ro

Proteste sindicale în Apele Române pentru salarii, sporuri și stabilitate la locul…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media

Proteste sindicale în Apele Române pentru salarii, sporuri și stabilitate la locul de muncă / ”De 10 ani, în domeniul gospodăririi apelor nu s-au plătit sporurile, totdeauna a trebuit să ne judecăm pentru a obține hotărâri de plată”

Săptămâna viitoare, conducerile Administrației Naționale Apele Române – ANAR și a Administrațiilor Bazinale de Apă vor fi înștiințate de către Sindicatul ”Mureșul” din Apele Române de declanșarea conflictului de muncă, a declarat pentru Radio Târgu Mureș liderul de sindicat, Cornel Brișcaru.

„Noi am declanșat strângerea de semnături pentru conflictul de muncă, avem 2036 de semnături adunate deocamdată, dintr-un total, la nivel de țară, de 2400 de membri de sindicat. Urmează ca săptămâna viitoare să înștiințăm angajatorul, respectiv ANAR-ul și ABA-urile. Pe lângă plata salariilor și a sporurilor, sunt revendicări care țin de politica generală a felului în care e statuată înstituția, în care e statuat personalul instituției și felul în care aceasta funcționează”, a declarat liderul de sindicat.

Marile probleme ale angajaților din Administrația Bazinală de Apă Mureș sunt legate de salarii mici, sporuri ce nu se acordă, și statutul incert al salariaților.

Președintele Sindicatului ”Mureșul” din Apele Române, Cornel Brișcaru, susține că angajatul care își cere drepturile e primul disponibilizat.

„Vorbim de majorările salariale, sunt colegi care au salariile sub maximul prevăzut în grilă. Suntem în situația în care avem salariul mediu în jur de 3100 de lei. Și au venit oameni care au luat concursul, iar când li s-a prezentat contractul individual de muncă au zis că asta e o glumă și au plecat! De 10 ani, în domeniul gospodăririi apelor nu s-au plătit sporurile, totdeauna a trebuit să ne judecăm pentru a obține hotărâri de plată, iar după ce terminăm, o luăm de la capăt, pentru că plata sporurilor se face prin hotărârea judecătorească. Am mai cerut ca domeniul gospodăririi apelor să fie considerat instituție publică de interes național, cu rol strategic. Noi vorbim de 8000 de angajați care gospodăresc toate resursele de apă, care au cele mai mici salarii, care nu se bucură de stabilitate la locul de muncă. De câte ori încerci să-ți revendici un drept prevăzut de lege sau trecut într-o hotărâre judecătorească, vine un conducător pus politic și spune: ”Pentru că ai cerut, urmează să te disponibilizăm pe tine primul”, susține Cornel Brișcaru.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. daca ati fi SPECIALI .. dar nu sunteti .. asa ca ciocu mic, ca orice chelnerita va poate lua locul

    • Sau un Animal Politic de la PNL.

    • corect .. l-am uitat pe ala .. si chelnerrita tot pe filiera animanului a venit .. din ce retin .. dar oricum la Iasi , nu prea conteaza ca PSD ca e PNL … e doar de ochii lumii, ei sunt FIX aceeasi oameni are trec dintr-o parte in alta

  2. Apele romane ….hmmmm.Atata poluare pe râurile din Romania nu o sa vezi nicăieri în Europa ,poate doar in Bulgaria .Instituții ale statului ineficiente in combaterea poluării și căpușe .

  3. Astia de la stat au numai sporuri in cap. Nu au nici o meserie si vor multi bani.