G4Media.ro

Protecţia Consumatorilor anchetează distribuirea unor cornuri mucegăite în şcoli din Bistrița

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Protecţia Consumatorilor anchetează distribuirea unor cornuri mucegăite în şcoli din Bistrița

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Bistriţa-Năsăud a fost sesizat cu privire la distribuirea unor cornuri mucegăite, la sfârşitul săptămânii trecute, în mai multe şcoli din municipiul reşedinţă, potrivit informaţiilor furnizate luni Agerpres de către şeful CJPC, Stelian Dolha.

Firma de panificaţie care a câştigat licitaţia organizată de Consiliul Judeţean Bistriţa-Năsăud este din Baia Sprie, judeţul Maramureş, iar produsele lor ajung la peste 22.700 de elevi de gimnaziu şi de preşcolari din judeţ.

Prima reclamaţie din partea unui părinte a fost depusă joia trecută la CJPC, pentru un corn cu urme de mucegai care se afla în ultima zi de valabilitate, iar luni s-a prezentat părintele unui alt copil, de la o altă şcoală din municipiul Bistriţa, cu trei cornuri mucegăite pe care susţine că unitatea de învăţământ le-ar fi distribuit vineri, 9 septembrie, la o zi după ce acestea ar fi expirat.

De asemenea, în cursul zilei de vineri, mama unui elev de la o a treia unitate de învăţământ din Bistriţa a semnalat printr-o postare pe o reţea de socializare faptul că există urme de mucegai pe cornul primit de la şcoală.

În urma acestor sesizări, şeful CJPC Bistriţa-Năsăud a purtat discuţii, în cursul zilei de luni, atât cu administratorul firmei de panificaţie din Baia Sprie, cât şi cu inspectorul şcolar general şi cu preşedintele Consiliului Judeţean, urmând să fie cerut sprijinul colegilor din Maramureş pentru o verificare la sediul societăţii comerciale.

De asemenea, comisari ai CJPC Bistriţa-Năsăud s-au deplasat la două şcoli din municipiu pentru a verifica modul în care sunt depozitate produsele ce urmează să fie distribuite elevilor.

„Ancheta este în desfăşurare încă, pentru că urmează un control la sediul firmei şi la fabrică de către colegii din Maramureş, pentru că este în raza lor de competenţă. (…) Ai mei au fost în control şi la (şcoala gimnazială – n.r.) ‘Lucian Blaga’, şi la Liceul cu Program Sportiv, unde spun că, în mare, condiţiile de depozitare sunt bune”, a declarat Stelian Dolha, pentru Agerpres.

Şeful Protecţiei Consumatorilor Bistriţa-Năsăud a menţionat că, din discuţia purtată luni cu administratorul firmei de panificaţie, a reieşit faptul că societatea distribuie cornuri în judeţ în zilele de luni şi marţi, pentru primele trei zile ale săptămânii, iar joi şi vineri, potrivit contractului, sunt distribuiţi biscuiţi, astfel că trebuie lămurit de ce cornurile au ajuns la copii abia joia şi vinerea trecută.

Dolha a mai precizat că Inspectoratul Şcolar va cere din nou unităţilor de învăţământ să respecte programul de distribuţie a produselor de panificaţie şi, în acelaşi timp, calitatea produselor va fi atent monitorizată.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Din ciclul:”Mircea fă-te că lucrezi”! Inspectorii trebuie să meargă la fata locului să controleze locul de productie,ceva de genul ăsta.
    De ce trebuie să „facă control”la cuptoare,la malaxoare, dacă se poate stabili cauza mucegairii produselor,respectiv tinerea pe stoc a cornurilor peste termen?Fiind ambalate,acestea au un termen de valabilitate foarte scurt.Se constată această neregulă se sanctionează si se dă curs cererilor consumatorilor,fiindcă la cate mărfuri sunt în neregulă(foarte multe dintre ele sunt produsul unor infractiuni),in tara asta,dacă le-ar lua in serios inspectorii nu ar avea timp suficient.Dar ei trebuie să facă controale,să vadă dacă s-a sters prafu,tăvile sau dacă s-au afumat peretii sau să inumere gandacii (chiar asa de ce sunt peste tot gandaci,nu cumva din cauza proastei calităti a insecticidelor?A încercat vreun domn inspector care protejează consumatorii să omoare gandacii din bucătarie,aia aurii,cum scrie pe tub?Nu, că nu-i omoară si nu vrea să se complice),ca să-i”reguleze”cu mentalitate de militian pe patroni”,dușmanii poporului.”Dar si aici,dacă patronul e mare mahăr,”militianul”nostru se întoarce cum a venit.Protejatea consumatorului nu mai este o prioritate în această situatie.