G4Media.ro

Programul în șapte puncte anunțat de Viktor Orban pentru a încuraja natalitatea…

Programul în șapte puncte anunțat de Viktor Orban pentru a încuraja natalitatea în Ungaria: Împrumuturi avantajoase de la stat, șterse după nașterea celui de-al treilea copil

Premierul Ungariei, Viktor Orban, a prezentat, în discursul său despre starea națiunii, un program în şapte puncte pentru ajutorarea familiilor, în condițiile în care țara vecină se confruntă și ea cu probleme demografice, transmite MTI. Orban a vorbit şi despre faptul că în Europa se nasc tot mai puţin copii, iar vesticii au răspuns cu imigraţia: “atâţia câţi lipsesc, să intre”, şi atunci ies calculele. Premierul a afirmat: nouă nu ne trebuie cifre, ci copii maghiari, iar imigraţia înseamnă depunerea armelor.

Premierul Orban a anunțat că  toate femeile cu vârsta până la 40 de ani pot contracta un împrumut în condiţii avantajoase în valoare de 10 milioane de forinţi (31.352 euro), în momentul legării primei căsnicii. La naşterea primului copil, rambursarea este suspendată pe o perioadă de trei ani, la naşterea celui de-al doilea pentru încă trei ani, fiind şi ştearsă o treime din soldul datorat. Dacă în familie se naşte şi al treilea copil, restul soldului datorat se stinge.

Premierul a amintit că actualmente familiile cu doi copii pot accesa un credit cu susţinerea dobânzii de către stat, de 10 milioane de forinţi (31.352 euro), iar cele cu trei sau mai mulţi copii un credit în valoare de 15 milioane de forinţi (47 de mii de euro), pentru achiziţia unei locuinţe nou-construite. Pe viitor, familiile cu doi sau mai mulţi copii pot folosi acest credit şi pentru achiziţionarea de locuinţe vechi.

Orbán a anunţat că până în prezent statul prelua un milion de forinţi din soldul creditului ipotecar al familiilor în care se năştea cel puţin al treilea copil. Acum statul va prelua aceeaşi valoare, începând cu al doilea copil, iar la al treilea copil născut suma preluată de stat creşte la 4 milioane de forinţi (12.541 de euro), iar la fiecare copil născut după, statul va prelua câte un milion de forinţi (3.135 de euro) din soldul creditului ipotecar. T

Totodată, susţine premierul, femeile care au născut şi crescut minimum patru copii vor fi scutite, pe viaţă, de plata impozitului pe venit. Guvernul Ungariei va demara şi un program de achiziţionare de autovehicule pentru familiile mari, astfel că cei care au cel puţin trei copii şi vor să cumpere o maşină cu cel puţin şapte locuri, vor beneficia de o sumă nerambursabilă de la stat în valoare de 2,5 milioane de forinţi (circa 7.800 de euro).

Ungaria va oferi creşa în mod total gratuit şi va crea 21 de mii de noi locuri, în următorii 3 ani. Până la finele acestui an vor fi deja create 10 mii de noi locuri la creşele de stat, iar în 2020 şi 2021, alte 5, respectiv 6 mii. Acest lucru înseamnă că până la finele lui 2022 orice părinte, dacă doreşte, îşi va putea duce copilul la creşă.

Al şaptelea punct al programului de sprijinire a familiilor amintit de premier se referă la introducerea concediului pentru bunici (beneficiu pentru îngrijirea copiilor), astfel că şi bunicii pot rămâne în concediu de creşterea copilului, nu doar părinţii. În discursul său prim-ministrul a amintit şi modernizarea predării limbilor străine la liceu, spunând: fiecare elev va beneficia la finalul clasei a IX-a şi a X-a, de două săptămâni de cursuri lingvistice în străinătate, pe cheltuiala guvernului.

Maghiarii cred, din nou, în viitorul lor, am creat unitate naţională în cazul familiei – a spus Viktor Orbán, premierul Ungariei, duminică, în cadrul discursului său tradiţional despre starea naţiunii, susţinut la Centrul Cultural „Várkert Bazár” din Budapesta. Premierul a subliniat: nici cea de-a treia majoritate de două treimi, nici creşterea economică remarcabilă nu ne-au fost date cadou, Ungaria a muncit din greu pentru ambele. Există legături adânci între politică şi economie, rezultatele nu există niciodată datorită norocului orb – a menţionat Orbán.

Mândria noastră naţională are fundament în economie – a precizat premierul Viktor Orbán. Domnia sa a subliniat: raportat la populaţie, Ungaria se află pe locul 88 între ţările lumii, dar pe locul 34 în ceea ce priveşte volumul exporturilor. Mândria naţională are şi fundament în economie, având în vedere că performanţa inginerilor şi muncitorilor maghiari urcă ţara cu 54 de locuri.

În opinia lui Orbán, Ungaria are răspunsuri la un eventual declin al economiei mondiale şi nu va renunţa la planul de a înregistra minimum două procente de creştere economică anuală peste media UE. Cele mai mari rezultate ale noastre vor urma, doar acum ne-am luat avântul – a adăugat premierul.

Şeful Guvernului Ungariei a vorbit şi despre faptul că la 30 de ani de la schimbarea de regim “trebuie din nou să ne apărăm identitatea de maghiari, trăsătura noastră de creştini, trebuie să ne apărăm familiile, comunităţile şi libertatea”. Există din nou – a continuat Orbán – cei care proclamă o lume fără naţiuni, care vor o societate deschisă, “meşteresc” guverne globale peste cele naţionale, ar inunda ţările de culturi străine şi le dirijează şi acum din străinătate. Conform spuselor sale, citadela noului internaţionalism este Bruxelles-ul, iar instrumentul său este imigraţia.

Premierul a menţionat că în sensul hotărârii guvernului, vor fi alocate 700 de miliarde de forinţi (aproape 2,2 miliarde de euro) pentru investiţii în domeniul sănătăţii, aici fiind inclusă şi construirea spitalelor centrale la Budapesta. La finalul discursului, Viktor Orbán a invitat pe toată lumea la apărarea Ungariei şi la munca de construire a ţării.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Sunt curios cum vor „aplica” masurile pentru populatia de etnie rroma din Ungaria……

 2. vitamina D……nu va suna cunoscut?
  in alta ordine de idei, încurajez pe cei care scriu aici sa se abțina de la comentarii rasiste. si pe cei care nu scriu asa ceva, sa le critice. si pe administratori sa ia masuri in consecinta.

  • Rasismul este oribil, așa este. Dar sa promovezi identitatea unei țări este onorabil. Nu așa ar trebui sa facem toți?

  • Emil, explica mai clar. make your point in a few words, if the Internet Research Agency taught you that….

 3. Eu nu vad nimic „iliberal” în măsurile astea. Probabil că dacă ar fi fost aplicate în Olanda nici n-ar fi făcut titluri în ziare. Văd așa ceva implementat și la noi dar cu alta justificare și de către o guvernare mai spălată.

  • Asta este un program de cum sa ii transformi pe oameni in sclavi.
   Faci un imprumut la banca si automat devii sclav. Apoi te chinui sa faci trei copii, ii faci, nu mai platesti imprumutul, dar ai trei copii de crescut, deci esti sclav. Nu mai poate nevasta sa il mai faca pe Al treilea sau moare, ai de platit imprumutul inapoi, sclav scrie pe tine.
   Aceasta lege se adreseaza saracilor si celor mai putin inteligenti.

 4. S-a născut, la vest de Oradea, un Ceaușescu mult mai generos. Vrea să aibă cu cine să populeze Transilvania, n-așa?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.