G4Media.ro

Programul ”cornul și laptele” din județul Vrancea rămâne doar ”cornul”. Furnizorul nu…

Sursa foto: Bogdan Stanciu

Programul ”cornul și laptele” din județul Vrancea rămâne doar ”cornul”. Furnizorul nu mai găsește lapte după ce fermierii au renunțat la animale

Consiliul Județean Vrancea anunță faptul că începând cu data de 5 octombrie 2022 nu se vor mai furniza lapte și produse lactate în școlile din județul Vrancea, ca urmare a solicitării de reziliere a acordului venită din partea operatorului economic SC Dunărea Prod SRL, anunță Vrancea24.

Cauza invocată pentru stoparea furnizării acestor produse este contextul economic general: lipsa materiei prime și volumele limitate de lapte, care sunt în scădere din cauza diminuării efectivelor de animale și a secetei din acest an, care a dus la obținerea de furaje mai scumpe și mult mai puține, precum și creșterea generalizată a costurilor de producție.

”Operatorul economic nu va mai fi în măsură să furnizeze lapte și produse lactate ca urmare a epuizării stocurilor produse în luna august 2022”, se precizează.

În această situație se află și județele Iași, Vaslui și Bacău.

Ca urmare a acestei situații, Consiliul Județean Vrancea va demara procedura de licitație pentru a asigura lapte și produse lactate în școlile din Vrancea, cu soluția de a atribui contractele pe loturi, zonal, astfel încât să fie încurajați inclusiv producătorii locali să depună oferte.

În școli va continua furnizarea celorlalte produse destinate elevilor, respectiv corn și produse de panificație și mere.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. De aia trebuie obligați fermierii care primesc subvenții sa aibă și alta ramura a agriculturii cum ar fi sector zootehnic pomicol viticol legumicol apicol etc .nu este posibil ca un pfa cu 500 de ha subvenționate sa nu aibă altceva decât cultura mare unde vinde tot de pe câmp cu tirul direct în port nu are angajați. Cine are 100 de ha subvenționate sa aibă sector zootehnic

  2. Să le dea lapte de măgăriță și borcanul cu miere promis de ani de zile!