G4Media.ro

Profesoara de suedeză Carmen Vioreanu, concediată de Universitatea de București la începutul…

Profesoara de suedeză Carmen Vioreanu, concediată de Universitatea de București la începutul anului, după acuzații de comportament abuziv, trebuie reîncadrată în funcție – decizia Tribunalului București

Profesoara de suedeză Carmen Vioreanu, concediată disciplinar de Universitatea din București, la începutul anului, după ce a fost acuzată de comportament abuziv la adresa studenților, trebuie reîncadrată în funcție, după ce instanța i-a admis în parte, joi, contestația față de decizia de concediere. Potrivit soluției, care poate fi atacată cu apel, Universitatea trebuie să o reintegreze pe postul deținut anterior concedierii, la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine – Departamentul de Limbi și Literaturi Germanice, iar instituția trebuie să plătească despăgubiri egale cu salariile de care ar fi beneficiat salariata după data concedierii.

Carmen Vioreanu, conferențiar universitar la Facultatea menționată, a fost acuzată de comportament abuziv la adresa studenților, la începutul anului. Cazul a ajuns să fie analizat în comisia de disciplină a Universității din București, iar la recomandarea acesteia rectorul a decis, la mijlocul lunii martie, concedierea disciplinară a profesoarei, având în vedere că aceasta a “încălcat mai multe prevederi ale Legii Educației Naționale nr. 1/2011, ale Codului Muncii, precum și ale Contractului individual de muncă, ale Regulamentului intern al Universității din București și ale Cartei Universității”.

Profesoara a contestat, la Tribunalul București, decizia de concediere printr-o acțiune înregistrată în instanță la data de 20 aprilie. Joi, 10 noiembrie, Tribunalul s-a pronunțat față de hotărârea deciziei, iar Universitatea din București poate face apel în termen de 10 zile.

Citește articolul complet pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

19 comentarii

  1. in romania angajatul la stat pleaca doar cu picioarele inainte !

  2. Nasol, mi-e milă de studenții acestei doamne care se vor trezi iar cu nebuna pe cap.
    Săracii, să vezi răzbunare, o să urle de dimineata până seara(înainte urla doar jumate din timp) si o să dea note cum o taie dovleacul, fără legătură cu ce știe de fapt studentul(înainte mai punea si 2-3 note pe bune).
    Incredibil că la Romanika nebunii care abuzează de funcția lor si jignesc/țipa /urla/pun note in functie de toane/hărțuiesc studenții o pot face cu binecuvântarea asa-zisei justiții.

  3. Numele judecatorului trebuie notat, toate cazurile la care a luat parte trebuie analizate, toate contactele sale (si a tuturor rudelor sale pana la gradul 2) cu oricine, analizate amanuntit.

  4. N-am văzut motivarea, dar bănui că e vorba de un viciu de procedura, din cauza incompetenței juristului universitatii.

    • Totul e ilegal dragule ar fi si absurd sa nu existe cate un „viciu de procedura” pentru fiecare pas… ca apoi cum ar mai merge economia asta ce ne obliga barbariui vestici sa avem? Prin urmare ne intoarcem la cine a dat decizia si ce l-a influentat, ca bunul simt si spiritul legii sigur nu.

  5. – balcanici

    – cum e posibil că unul ca tine să între la această facultate, nu înțeleg

    – toți țăranii ar putea înțelege suedeză dar în grupa asta mai greu

    s-au simtit jigniti taranii de teleorman ca ei venisera in Bucuresti inca de duminica seara, cu borcanele de zacusca de la ma-sa

    • Avand in vedere ca acum, cu nicusor, nu mai ai apa calda poti si spui ca nici tu nu esti departe de teleorman draga mea. Simti cum te mangai incet pe frunte? Cu ce sunt vinovati oamenii din teleorman? Inchide ochii si inghite

    • Nu i mai linge clitorisu asa mult, ca i batrana doamna Carmen si oricum nu mai simte nimic. 😘

    • Nu i mai linge atata clitorisul, ca i batrana doamna Carmen si oricum nu mai simte nimic. 😘

  6. De ce naiba avem catedra de suedeză? Poți număra pe degete vorbitorii nativi ai limbii și până și la ei in tara se vorbește mai mult engleza. O absurditate,dar presupun că dacă e la litere…

  7. Il vad pe unul pe aici care zice ca nu e apa calda in Bucuresti. Ioane, sa stii ca e! Si e si caldura! Asa ca n-ai nimerit-o. Cara-te deci in Voluntari, ca oftezi prea mult dupa hoata lui Pandele.

    • Cum treci șoseaua de centură a Bucureștiului și intri în orașul lui Mitică, cum incepe să miroasă a nespălați. Are dreptate Ion!

  8. Un profesor adevarat si inzestrat cu har nu se duce la serviciu ca sa-si verse nervii pe studenti si ca sa arate cat este de destept. Un profesor adevarat creeaza un climat de dialog si de invatare astfel incat studentii sa-si doreasca sa invete. Cursurile interesante le-ar stimula interesul. D-na respectiva este profund nefericita, a fost batuta de parinti si corigenta la scoala, de aceea dezvolta nevroza si se manifesta ca un monstru.

    • Respect pentru opinia dumneavoastră. Într-adevăr, așa e. Un profesor adevărat are alte metode de a stimula studenții. E adevărat că și dacă faci cursurile interesante unii elevi/studenți tot nu învăță, dar pădure fără uscături nu există. Poate doamna a avut o viață grea, însă asta nu e treaba elevilor/studenților.Problemele persoanele și de sănătate trebuie rezolvate pe cont propriu. Nu zic că decizia de concediere a rezolvat aceste probleme. Din contră, le-a agravat.

    • Comentariul este pentru „un student al profesoarei” dragul meu sau draga mea nu trebuie sa te scuzi nici tu nici alții, individa asta in Suedia sau într-o țară din Vest nu ajungea la catedră. Îți doresc din suflet sa ai șansa să faci o specializare suplimentara sau un semestru in Vest, o sa vezi o diferență MAJORĂ, adevărați profesori cu rezultate in domeniu angajați pe CV, care respectă și îndruma studentul, nu niste loaze rămase prin facultăți cu pile și relații care habar nu au ce predau. Am făcut o licență în Belgia, a doua din pasiune și bătută la cap de familie, că parcă începea războiul cu Belgia sau ceva, in țară, nu suporta termen de comparație, profesori ca și în Belgia în România am avut unul singur, care toate viața va rămâne dm. profesor pentru mine alaturi de cei din Belgia, ceilalți gunoaie, habar nu aveau ce predau, dar aveau aere de VIP. Facultățile românești sunt găuri de gunoi, tocmai de aceea nici nu sunt recunoscute oficial, când m-am angajat în Vest mi s-a păstrat în dosar doar diploma din Belgia, deși nu eram in Belgia, despre diploma romanescă departamentul HR mi-a zis clar este „inutilă” și nu din cauza domeniului ci pentru că una dintre cele mai mari universități din România, culmea „vestică” nu este recunoscută la nivel european și nici București nu are acreditari decât pentru 4 facultăți.

  9. Cred ca problema dezbătută în comentarii este făcută intr-un moment nepotrivit. Adevăratele probleme sunt cele care au permis să se ajungă în această situație. Femeia a stat acasă pe banii contribuabililor pentru că a fost concediată de un angajat al statului care a hotărât acest lucru sub impulsul nervilor sau pentru terțe interese.
    Deci tot noi romanii plătim incompetența. De altfel ca si în sănatate, oamenii mor și nimeni nu e tras la răspundere, se fac achiziții dubioase si nimeni nu întreabă nimic. Ăștia suntem noi românii, le stim pe toate dar în realitate ne pricepem doar la nimic.

  10. Am mai spus ca directoarea departamentului juridic, tinuta in brate de rectorul UB (inginer si sociolog, nu va place asta? rectorul 2 in 1) si de CA, este o plagiatoare dovedita de CNATDCU, cu teza in Drept sustinuta la Craiova, de care a scris si Emilia Sercan. Nu e de mirare asadar ca, procedural, departamentul juridic al UB a gresit! Sa plateasca insa rectorul despagubiri din salariul lui, nu din banii UB!