G4Media.ro

Primarul PNL a rămas în funcție în Dumbrăvița (Brașov) / Aici s-a…

Primarul PNL a rămas în funcție în Dumbrăvița (Brașov) / Aici s-a desfășurat duminică primul referendum pentru demiterea unui primar din țară / Au votat doar 25,59% dintre locuitori

Procesul de vot la referendumul desfăşurat duminică pentru demiterea primarului comunei braşovene Dumbrăviţa s-a încheiat. Prezenţa la vot este 25.59%, sub procentul de 30% necesar pentru ca referendumul să fie valabil, relatează News.ro.

La urne s-au prezentat 1.045 dintre cei 4.083 de alegători înscrişi în listele electorale, ceea ce înseammnă o prezenţă de 25,59%.

Pentru ca referendumul să fie valabil, era necesară o prezenţă de 30%.

Liderul interimar al USR, Cătălin Drulă a acuzat duminică PNL că ”aplică metode securistice în Dumbrăviţa, judeţul Braşov”. El afirmă că intimidarea alegătorilor, ameninţări, prezenţe în locuri interzise, este filmul evenimentelor prin care primarul Popa Zachiu împiedică oamenii să se exprime democratic la referendumul de demitere a sa.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informează că votarea la referendumul local organizat în comuna Dumbrăviţa, judeţul Braşov, în vederea consultării cetăţenilor privind demiterea primarului comunei, care s-a desfăşurat duminică s-a încheiat.

După închiderea localului secţiei de votare, preşedintele, în prezenţa membrilor biroului electoral, verifică starea sigiliilor de pe urnele de votare, sigilează fanta urnelor de votare, introduce ştampilele cu menţiunea „VOTAT” într-un plic care se sigilează prin aplicarea ştampilei de control a secţiei de votare şi declanşează operaţiunile de numărare a buletinelor de vot şi de consemnare a rezultatului votării.

Operatorul de calculator asigură înregistrarea audio-video neîntreruptă a operaţiunilor efectuate de către membri pentru numărarea voturilor şi completarea proceselor-verbale. Înregistrările se realizează în localul de vot prin intermediul terminalelor informatice (tablete) puse la dispoziţie de către Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi se păstrează pentru o perioadă de 12 luni de la data încheierii perioadei electorale, în condiţiile legii.

Citește și:

Cătălin Drulă: PNL aplică metode securistice în Dumbrăviţa, judeţul Braşov / Miza, să nu se realizeze cvorumul de validare a referendumului

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Martzafoiala userista.

  2. Ce pierdere de timp. Oamenii să voteze la alegeri și atât.

  3. E un rezultat bun procentul de peste 25%, avand in vedere ca hotii si antireformistii sunt majoritari in Romania, au peste 80% din parlament, cu electoratul aferent.
    Nu aveau cum reusi cei de la USR singuri, avand in vedere ca s-au aliat impotriva lor si PSD, si PNL, si UDMR, amenintandu-i pe cei care doreau sa mearga la referendum.

  4. Felicitări RĂNGOC și partidului tău. Sunteți o adunătură de TCĂLOȘI DIABOLICI (USR).

  5. Mai sa fie, asta este jurnalistica fara cap si coada. De ce nu completati cu o scurta informatie de ce s-a ajuns la acest referendum? Poate nu urnaresc tot timpul un subiect. Dar macar stiu ca este posibil sa dai jos un primar, ceea ce este fosrte bine. Au prea multa putere si pe nimeni care sa-i controleze. Sunt o sursa de coruptie, nu vor sa invete nimic, isi incalca promisiunile. Alegerile sunt o farsa.

  6. Ai un primar care nu face nimic si ai ocazia sa-l schimbi dar nu o faci. Asta spune totul. Acesta e nivelul.