G4Media.ro

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, achitat definitiv pentru corupţie

Sursa foto: Facebook Andrei Volosevici

Primarul Ploieştiului, Andrei Volosevici, achitat definitiv pentru corupţie

Primarul municipiului Ploieşti, Andrei Volosevici, a fost achitat definitiv, joi, într-un dosar de corupţie în care a fost trimis în judecată în 2016 de procurorii DNA, faptele având legătură cu finanţarea echipei FC Petrolul Ploieşti şi atribuirea unui contract de lucrări, relatează Agerpres.

Potrivit soluţiei pronunţate de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), magistraţii au respins ca nefondate apelurile DNA şi Primăriei Ploieşti faţă de decizia instanţei de fond, Curtea de Apel Ploieşti, care, în decembrie 2019, l-a achitat pe Volosevici pentru acuzaţiile de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea pentru altul a unui folos necuvenit şi trafic de influenţă.

În acelaşi dosar a fost achitată şi cealaltă inculpată, Simona Albu, la data faptei şef al Serviciului Juridic în cadrul Direcţiei Juridice a Primăriei municipiului Ploieşti, trimisă în judecată pentru abuz în serviciu.

Decizia ÎCCJ este definitivă.

În iunie 2016, Andrei Volosevici a fost trimis în judecată de procurorii DNA Ploieşti pentru abuz în serviciu şi două fapte de trafic de influenţă în legătură cu finanţarea echipei FC Petrolul Ploieşti şi atribuirea unui contract de lucrări.

În acelaşi dosar a fost deferită justiţiei Simona Albu, la data faptei şef al Serviciului Juridic în cadrul Direcţiei Juridice a Primăriei municipiului Ploieşti, pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu având drept consecinţă obţinerea unui folos necuvenit pentru altul.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în rechizitoriul întocmit în cauză s-a reţinut că Volosevici, în calitate de primar al municipiului Ploieşti şi ordonator principal de credite, a iniţiat, cu încălcarea dispoziţiilor legale, proiectul de hotărâre privind asocierea municipiului Ploieşti cu SC FC Petrolul SA, proiectul constând în finanţarea şi realizarea în comun a unor acţiuni, servicii şi proiecte de interes public local şi având ca obiectiv principal funcţionarea echipei de fotbal FC Petrolul.

Totodată, Volosevici era acuzat că, la data de 3 septembrie 2009, a semnat un contract de asociere între municipiul Ploieşti şi SC FC Petrolul SA Ploieşti, în condiţiile în care, potrivit legii, o instituţie publică nu poate finanţa o activitate lucrativă desfăşurată de un agent economic cu capital privat.

Contractul în cauză a fost vizat pentru legalitate de inculpatele Maria Magdalena Mazâlu, la acea dată secretar al municipiului, şi Simona Albu, şef al Serviciului Juridic în cadrul Direcţiei Juridice a primăriei.

Astfel, bugetul local al Ploieştiului ar fi fost fost prejudiciat cu suma totală de 32.577.437 lei, SC FC Petrolul SA obţinând un folos necuvenit de aceeaşi valoare.

Totodată, Andrei Volosevici era acuzat că, în vara anului 2012, a pretins unui om de afaceri (denunţător în cauză) suma de 80.000 lei, pe care a primit-o în trei tranşe, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale la care candida pentru obţinerea unui nou mandat. În schimb, o anumită firmă la care omul de afaceri avea interes trebuia să câştige un contract finanţat de primărie pentru executarea unei parcări supraterane în municipiul Ploieşti, iar ulterior denunţătorul urma să obţină lucrări în subantrepriză la obiectivul respectiv.

„În acelaşi context şi în aceeaşi calitate, în perioada martie – aprilie 2012, inculpatul Volosevici Andrei Liviu a pretins de la un alt om de afaceri (denunţător în cauză) foloase materiale necuvenite, constând în închirierea de panouri publicitare, prestarea de servicii de panotaj şi producţia de afişe electorale, în valoare totală de 21.150,12 euro, precum şi suma de 20.000 lei achitată de acesta din urmă către o firmă indicată de edil”, se mai arată în comunicat.

Potrivit DNA, aceste foloase au fost pretinse şi primite de Volosevici în schimbul intervenţiei la funcţionarii primăriei şi la consilierii locali pentru promovarea şi aprobarea unui proiect de hotărâre privind prelungirea contractului de asociere încheiat între municipiul Ploieşti şi o societate comercială vizând exploatarea în comun a unor panouri publicitare aflate pe terenul aparţinând domeniului public de interes local al oraşului.

În acelaşi dosar, procurorii anticorupţie au dispus la acel moment disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor faţă de inculpata Maria Magdalena Mazâlu, fost secretar al municipiului Ploieşti.

Sursa foto: Facebook Andrei Volosevici

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. Da chiar nicunu nu intra la puscarie…. Nastase, Tariceanu, acuma asta… wtf? guys?

    • Dar pe judecătorii corupți cine îi judecă ? Secția specială are grijă să nu fie trimiși în judecată.

    • AU FOST SCOASE PROBE DE LA DOSAR PE LEGILE FACUTE DE TOATA „CLASA” POLITICA ?

      tovarasul predoiu LE-A CRECSU independenta CELOR DIN SISTEMUL DE justitie PENTRU ACEST INCEPUT DE AN CU 40-50%. SI MAI ARE O TRANSA PANA LA SFARSITUL ANULUI.

      SE VAD REZULTATELE

  2. Cine dreaq poate să creadă că ăsta e nevinovat?! Sau mai bine zis că nu a furat? La noi piate crede cineva că mai există judecători incoruptibili? Se vede de la o poștă bă băieți! Dar într-o zi niciun gard cât de înalt l-ati face, nu o să vă mai scape. E valabil și pt judecători.

    • Incepand cu 2017 PSDraknea(ciuma rosie)&CCR, au modificat legislatia penala astfel incat orice primar sau consilier local/judetean pot sa fure, sa faca evaziune, sa plateasca din bani publici orice produs/serviciu la orice pret, pentru ca, nu-i asa, este vorba doar de oportunitate politica care poate fi sanctionata doar la vot. Asta este unul din motivele pentru care DNA-ul pierde pe banda rulanta.

  3. Securiștii nu fac pușcărie.

  4. Volosevici chiar a fost nevinovat in spetele astea. Prima speta a fost lansata chiar in campania electorală, de aia s-a si retras din cursa. Cea cu denuntatorul e chiar hilara, denuntatorul ala era omul adversarilor politici, doar nu era tâmpit sa ceara spaga chiar de la ala.

  5. În 2016 nu era mare șefă la DNA zeița dreptății Kovesi? Foarte corect lucra DNA. Atât de corect încât cei mai mulți au fost achitați.