G4Media.ro

Primarul orașului Caracal crede că după ce localitatea a ajuns stațiune turistică…

Foto: Primaria Caracal / Facebook

Primarul orașului Caracal crede că după ce localitatea a ajuns stațiune turistică cresc şansele finanţării unor proiecte / ”Vrem să promovăm oraşul pentru turism cultural, pentru că avem potenţial” / Orașul are 436 de locuri de cazare pentru turiști

Acordarea statului de staţiune de interes local pentru zona turistică a municipiului Caracal va creşte şansele de accesare a fondurilor nerambursabile pentru reabilitarea unor imobile de patrimoniu, pentru proiecte culturale şi pentru investiţii în agrement, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, primarul localităţii, Ion Doldurea.

Edilul a explicat că municipiul Caracal a mai fost interesat de obţinerea statutului de staţiune turistică şi în vederea promovării localităţii pentru un turism cultural şi pentru includerea în circuite turistice.

„Cu ce ne avantajează această atestare drept staţiune? În principal pentru atragerea de fonduri europene, pentru reabilitarea unor imobile de patrimoniu dar şi pentru alte proiecte, pentru că vom obţine un punctaj mai mare şi vom avea şanse mai mari să obţinem finanţare. Avem deja în derulare proiecte de reabilitare şi restaurare pentru mai multe astfel de imobile, vorbim de muzeu, bibliotecă, casa Hagiescu Mirişte, în acest an vom reabilita parcul ‘Constantin Poroineanu’. Iar această atestare ne va ajuta în tot ce înseamnă susţinerea unor proiecte culturale, de agrement. Avem foarte multe studii de fezabilitate şi documentaţii întocmite pentru reabilitarea unor imobile şi acum şansele de finanţare vor creşte. Şi vrem să promovăm oraşul pentru turism cultural, pentru că avem potenţial, în viitor avem în vedere şi promovarea în cadrul unor circuite culturale, turistice”, a declarat Doldurea.

Primarul Caracalului a arătat că municipiul a depăşit cu mult punctajul necesar pentru a obţine statutul de staţiune de interes turistic local, având în vedere că erau necesare 90 de puncte şi a obţinut 200 de puncte şi a menţionat că în zona de interes turistic, ce cuprinde Piaţa Victoriei, zona Teatrului Naţional, a parcului Poroineanu şi a clădirilor istorice sunt 134 de obiective de patrimoniu.

„Staţiune turistică de interes local este o noţiune puţin forţată, mai indicat ar fi fost, în opinia mea, zonă de interes turistic, pentru că auzind denumirea de staţiune lumea se aşteaptă să cumpere bilete şi să meargă să se trateze de diferite afecţiuni. În privinţa punctajului pe care l-am întrunit pentru atestare, nu doar că l-am întrunit ci l-am depăşit cu mult. Era necesar să întrunim criteriile pentru 90 de puncte, însă Caracalul a avut vreo 200 de puncte. Oricum nu este vorba de tot municipiul Caracal, de fapt este numai o zonă de interes turistic, unde sunt 134 de obiective de patrimoniu, printre care Teatrul Naţional, sediul primăriei, parcul ‘Constantin Poroineanu. Nu sunt incluse zona industrială, cea de blocuri, zonele de case”, a spus Ion Duldurea.

Edilul a menţionat că municipiul are şi spaţii de cazare pentru turişti, ce în prezent totalizează 436 de locuri. Totodată, Doldurea a adăugat că în municipiu sunt organizate numeroase festivaluri, printre care un festival anual de teatru, festivalul de căluş, festivaluri de muzică etc.

România are 35 de noi staţiuni turistice de interes local, atestarea acestora urmând să creeze un impact pozitiv prin creşterea circulaţiei turistice şi, totodată, a cifrei de afaceri a investitorilor din domeniu, a informat Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului (MAT), într-un comunicat din 28 decembrie 2022.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Turism cultural caracalean:
    – Casa Gheorghe Dincă,
    – Viloaiele clanurilor Oacă şi Vacă,
    – Omul de „afaceri” Remus Rădoi zis „Codiţă”,
    – viloaiele procurorilor şi miliţienilor înfrăţiţi cu interlopii,
    – industria traficului de persoane,
    – locul celebrului accident de căruţă.

    • La locul celebrului accident de căruţă nu trebuie troita, ca toti au supravietuit, s-au inmultit si au impanzit tara! 😉😂🤣

  2. 437 de locuri? sunt deja cu 600 mai multe decat trebuie

  3. Doamne fereste, ce tara trista… Si orasele si statiunile care ar avea potential cu adevarat sunt lasate de izbeliste. Obiectivele turistice adevarate sunt vizitate doar cand se plictisesesc oamenii la mall. Te duci acolo si nu ai niciun fel de materiale explicative, muzeu, magazine, personal calificat sa iti povesteasca unde ai ajuns, nimic…

  4. Caracal a fost un oras frumos, dar a ajuns asa cum arata acum , din cauza ca a fost slutit de comunisti, ca intreaga Romanie, cu mici exceptii.
    In afara de obiectivele numite de primar, ar mai fi casa natala a lui Iancu Jianu, din cate stiu.
    In rest, nu vad multe lucruri care ar justifica un aflux turistic in Caracal… Astept sa fiu surprins, placut!

  5. Am fost pe 15 august in Caracal.Este orașul copilăriei mele.Aici am petrecut vacanțele de vară, la bunici Era un oraș cu un aer patriarhal. Acum, s9 girul lucru care mi a mai rămas în suflet a fost parcul.Cladirile istorice erau lăsate în paragină.. parcul , pe care bunica mea il numea Patrulaterul…, doar statuia eroilor imi mai aduce aminte de cum era inainte. Dar , poate se reușește aducerea la viata a orașului!Mult succes!

  6. Se face turism pt aduti? Traficul de persoane e atat de mare incat trimit fete si la export ..