G4Media.ro

Primăria Oradea cumpără 40 de autobuze electrice, cu un buget alocat de…

sursa foto: ebihoreanul.ro

Primăria Oradea cumpără 40 de autobuze electrice, cu un buget alocat de 26, 5 milioane de euro, plus TVA

Primăria Oradea cumpără pe bani europeni 40 de autobuze electrice noi. Achiziția a fost scoasă la licitație pentru suma de 26,5 milioane euro plus TVA, relatează ebihoreanul.ro

Conform unui comunicat al Primăriei, în cadrul licitației vor fi cumpărate două tipuri de autobuze, împărțite în două loturi diferite, și infrastructura de alimentare necesară acestora .

A fost deschisă licitația prin care se achiziționează 30 de autobuze electrice de 12 metri, 7 stații de încărcare lentă și 2 stații de încărcare rapidă (Lot 1) și 10 autobuze electrice de 18 metri, 3 stații de încărcare lentă și 2 stații de încărcare rapidă (Lot 2)”, a transmis vineri Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

Valoarea estimată a investiției este de 130,4 milioane lei, plus TVA, echivalentul a 26,5 milioane euro fără TVA, iar data limită de depunere a ofertelor este de 11 august 2023.

„Prin această achiziție, municipalitatea își dorește să îmbunătățească condițiile pentru călători, să crească atractivitatea transportului public printr-o frecvență mai ridicată a mersului autobuzelor, precum și eficiența energetică a parcului auto”, se menționează în comunicatul municipalității.

Primăria a organizat licitația înainte să aibă finanțarea asigurată, urmând să acopere achiziția din fonduri europene.

„Proiectul privind achiziționarea celor 40 de autobuze se va depune spre finanțare prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027. Vara aceasta se deschide axa de finanțare. Procedura de achiziție durează de obicei cam șase luni de zile, așa că sperăm ca până la stabilirea unui câștigător să avem finanțarea asigurată”, a declarat directorul adjunct al Direcției Management Proiecte cu Finanțare Internațională, Ovidiu Guler pentru ebihoreanul.ro

Din cele 40 de autobuze electrice care urmează să fie achiziționate, 30 de autobuze vor avea o lungime de 12 metri și o capacitate de minim 66 de persoane, inclusiv șoferul din care minim 27 așezate pe scaune.

Diferența de 10 garnituri va fi formată din autobuze de 18 metri cu o capacitate de minim 125 de persoane inclusiv conducătorul auto din care minim 37 așezate pe scaune.

„Amplasamentul scaunelor va asigura locuri rezervate pentru persoane cu nevoi speciale, iar fiecare autobuz va fi prevăzut la ușa din mijloc cu platformă pentru facilitatea accesului acestor persoane”, a transmis Primăria.

Autobuzele vor fi dotate cu aer condiționat pentru sezonul cald şi instalații de încălzire pentru sezonul rece și vor avea podea complet coborâtă pe toată lungimea

Garniturile vor fi dotate cu echipamente audio-video pentru informarea călătorilor, numărarea și supravegherea video a acestora, relatează ebihoreanul.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

1 comentariu

  1. Nu va puteti abtine de la amanuntele nesemnificative dintr-o stire ? Asta intereseaza la informatia asta, ca suma e +TVA ? Nu putea fi spusa suma totala ? E ca in stirea aia cu victima care a fost violata in curtea unei intreprinderi cu capital majoritar de stat.