G4Media.ro

Primăria Capitalei: A fost semnat contractul pentru cea mai mare investiţie a…

sursa foto: Hotnews

Primăria Capitalei: A fost semnat contractul pentru cea mai mare investiţie a Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, respectiv reabilitarea malurilor lacului Herăstrău

Viceprimarul USR al Capitalei Horia Tomescu a anunţat că a fost semnat contractul pentru cea mai mare investiţiei a Administraţiei Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti şi anume reabilitarea malurilor lacului Herăstrău. Valoare a contractului este de 45,68 milioane lei fără TVA, iar termenul de derulare al contractului este de 12 luni, a mai spus el citat de news.ro

„După 57 de ani vor fi reabilitate malurile lacului Herăstrău. Astăzi s-a semnat contractul pentru cea mai mare investiţie a Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti: „Reparaţii Capitale apărări de mal lac Herăsătrău, inclusiv apărări de mal insule Herăstrău” ce are ca obiect servicii de proiectare şi execuţie lucrări”, a scris Horia Tomescu, miercuri pe Facebook.

Viceprimarul Capitalei a adăugat că, în urmă procedurii de licitaţie deschisă a fost desemnată câştigătoare firma SC Dimar SRL pentru o valoare a contractului de 45,68 milioane lei fără TVA, termenul de derulare al contractului fiind de 12 luni.

„Scopul lucrărilor de reabilitare şi consolidare pentru apărările de mal ale lacului Herăstrău îl reprezintă atât siguranţa vizitatorilor parcului cât şi buna funcţionare a întregului ansamblu hidrotehnic al râului Colentina din care este parte integrantă lacul Herăstrău”, a mai precizat Tomescu, conform news.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Vine Fifi la anul si malurile proaspat reabilitate le sfinteste cu inca vreo 20 de restaurante de „lux” ale copiilor fostilor si actualilor pesedisti si interlopi iar lumea o sa inceapa sa se intrebe in cativa ani ce cauta parcul in mall.

  2. Daca votam la PMB pe unul ca Negoita, Baluta sau Piedone monteaza la parcul Herastrau si acoperis. Eventual retractabil.

  3. Cat de trist… Adevar zic voua – tara asta nu se va schimba niciodata. NICIODATA.
    Ca sustinator al USR dinainte de existenta acestui partid (stiu, suna absurd… dar nu este) si ca bucurestean traitor langa acest lac de aproape 40 de ani, il somez public pe dl. Tomescu (si implicit pe dl. Nicusor Dan, pentru care mi-am pus obrazul de multe ori, am facut voluntariat pentru domnia sa si l-am sustinut in multe alte feluri, asa incat consider ca merit macar atentia pe care o merita de altfel oricare alt bucurestean) sa explice ce anume urmeaza sa faca firma castigatoare a acestui contract contra unei sume de MULT PESTE 1000 EURO PER METRU LINIAR DE MAL!!!
    Oameni buni, v-ati iesit din minti???
    Lacul Herastrau are un perimetru de cca 6000 m liniari. E adevarat ca o mare parte din protectiile malurilor sunt grav deteriorate, prabusite etc. De dragul discutiei, sa acceptam ca trebuie integral refacute (ceea ce este fals si nu se va intampla). Mai adaugam si insulele si hai sa zicem ca ajungem la 7500 m.
    Asta inseamna 6000 lei per metru liniar de mal.
    Cimentul de cea mai buna calitate costa mai putin de 2 lei/kg, iar balastul si nisipul au preturi aproape nesemnificative in acest context.
    Ca sa nu complicam lucrurile – betonul 300 (de calitate mare, adica, pentru cladiri inalte, poduri etc) costa maximum maximorum 300 lei PER METRU CUB.
    Adica, sa inteleaga tot contribuabilul jefuit, daca o sa faceti un mal de protectie gros de UN METRU (cel de-acum are cca 20 cm) si inalt de doi metri (absurd), materialul va costa maximum 600 lei. Mai e inlaturarea celui existent , mai e sapatura, mai sunt cofrajele… CAT POT SA COSTE PENTRU UN METRU DE MAL, ca sa ajungeti de la 600 la 6000 de lei??? ATI INNEBUNIT???
    Eu inteleg ca suntem in Rromanika si trebuie, adica TREBUIE sa ciordim, niciun leu din banul public nu trebuie sa treaca nevamuit, dar nu s-ar putea totusi mai cu masura, mai cu fereala, chiar NU VA MAI PUTETI ABTINE DIN FURT???
    Adica hai sa acceptam ca lucrarea face 1500 lei/m (oricum nu face nici macar atat, nici pe departe), n-ati putea sa va multumiti cu dublarea pretului, chiar trebuie sa-l mariti cu un factor de trei-patru, chiar atat de multe guri flamande trebuie hranite???
    In opinia mea – de amator intr-ale constructiilor, dar amator avizat – lucrarea asta n-are de ce sa coste peste 10 milioane lei (plus TVA). Restul e jaf, ciordeala.
    Ceea ce, intr-un fel, cam stiam inca de pe vremea distinsului domn Nastase A. – anume ca lucrarea costa o treime, iar celelalte doua treimi sunt pentru „tovarasi”.
    Nimic nu s-a schimbat. Decat in rau.

    • Felicitari pentru acest comentariu!

    • A fost organizată licitație, acesta a fost cel mai mic preț ofertat. Dacă au fost efectuate manevre se pot naște bănuieli doar dacă alte firme au fost excluse ai apoi trebuie văzut dacă pe nedrept iar dacă au fost pe nedrept acestea probabil vor acționa primăria în judecată. N plus ziaristii ar trebui să urmărească in SEAP anunțurile publice legate de această licitație și să tragă semnale de alarmă dacă este cazul. Și eu am susținut USR exact că dumneata și sunt f mulțumit pt că pentru toate lucrările efectuate comandate de PMB se organizează licitații publice.

  4. @Dan Ioan. Multumesc pentru raspuns.
    Lucrari de asemenea valoare au fost intotdeauna obiectul unor licitatii, nu e meritul nimanui. E bine ca exista licitatii, e o conditie necesara pentru obtinerea unor preturi corecte – dar, dupa cum s-a dovedit de multe ori, nu si suficienta.
    Sper sa nu fie cazul aici, dar sunt de notorietate situatii in care aceleasi 2-3-4 firme se prezinta la toate licitatiile si le castiga prin rotatie, sau in care caietul de sarcini contine niste cerinte fantasmagorice pe care, ce sa vezi, doar o singura firma le poate indeplini…
    Intre timp am mai aflat niste lucruri.
    Lungimea lucrarii e ceva mai mare decat credeam eu, respectiv 9000 m in total. Un zid de noua kilometri care costa 45 de milioane e lei, sau 5000 lei/m. Fix 1000 de euro, ca sa fie mai usor de calculat procentele.
    Cele 45 de milioane reprezinta jumatate din cifra anuala de afaceri a castigatorului licitatiei in fiecare din ultimii trei ani.
    Intamplarea face sa cunosc binisor aceasta firma – nu la nivel de oameni, ci la nivel de lucrari si competente. Dimar este (mult) supracalificata pentru o astfel de lucrare. Lucrare banala… daca nu cumva, prin bunavointa celor care au intocmit caietul de sarcini, a devenit foarte, foarte complicata si implicit costisitoare. Ca tot se plangea nu demult primarul general ca expertii primariei au bugetat banci de 700 de euro si cosuri de gunoi de 600 de euro. Ei, iaca, acum plateste 1000 de euro pe un perete de un metru lungime…

    • Felicitari pentru acest raspuns! Este clar ca baietii destepti nu s-au evaporat prin magie acum 3 ani. De asemenea ma fascineaza focile care aplauda cum fura altii, ei neavand nimic de castigat (cunosc personal cazuri). Aceasta tara, galgaie de pruostie, din pacate, si nu ma refer la aia fara scoala, cat mai rau la aia care cred ca au scoala.