G4Media.ro

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen amenință Polonia în urma deciziei…

© European Union 2020 - Source : EP

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen amenință Polonia în urma deciziei Tribunalului Constituțional privind prevalența dreptului UE asupra legislației naționale

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ameninţat miercuri că va lua măsuri împotriva Poloniei ca răspuns la o decizie importantă a Tribunalului Constituţional de la Varşovia conform căreia unele dintre legile UE sunt incompatibile cu Constituţia poloneză, relatează DPA, citată de Agerpres.

În cadrul unei întâlniri cu comisarii europeni, Ursula von der Leyen a declarat că analiza iniţială asupra deciziei Tribunalului Constituţional indică faptul că aceasta ridică probleme grave blocului comunitar, a spus comisarul pentru energie, Kadri Simson.

În cazul în care aceste îngrijorări sunt confirmate de o analiză mai profundă a implicaţiilor deciziei, Ursula von der Leyen a indicat mai multe opţiuni ca răspuns.

Printre acestea se numără deschiderea de noi proceduri de infringement împotriva Poloniei, care ar putea duce la un proces în faţa Curţii de Justiţie a UE şi care ar rezulta în cele din urmă în sancţiuni financiare împotriva Varşoviei.

Potrivit lui Simson, ar putea fi activat şi noul mecanism al UE privind statul de drept, care permite suspendarea plăţilor din bugetul comunitar către ţările acuzate că încalcă legislaţia UE.

Bruxellesul a iniţiat deja procedura prevăzută de Articolul 7 al Tratatului împotriva Poloniei pentru încălcarea valorilor UE, ceea ce ar putea duce la suspendarea dreptului de vot al ţării în cadrul Consiliului UE.

Comisia Europeană a declanşat acest proces în 2017 din cauza reformelor judiciare din Polonia, însă cazul a fost tergiversat câţiva ani.

Cu toate acestea, Ursula von der Leyen ar putea extinde sfera acestui caz pentru a include şi cea mai recentă decizie a Tribunalului Constituţional.

Această instanţă a decis la începutul lui octombrie că unele elemente ale legislaţiei UE încalcă prevederi ale Constituţiei poloneze şi a stabilit astfel că legislaţia naţională are întâietate în faţa legislaţiei UE.

Comisia Europeană consideră, în general, că legislaţia UE are întâietate în faţa legislaţiei naţionale.

© European Union 2020 – Source : EP

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

21 comentarii

  1. Statul de drept și justiția nu pot fi decât acelea în concepție bruxelleza..

  2. Nimeni și nimuc, nu are voie sa între în amestecul, suveranitatea și constituția unei tari, nici chiar UE, integritatea și suveranitatea nu se negociaza

  3. Comisia Europeană consideră, în general, că legislaţia UE are întâietate în faţa legislaţiei naţionale. Tare asta cu in general deci in particular se poate , bine in particular nu este ptr. catei.

  4. ipocrizie si dublu standard specfice brucselului
    De ce nu au aplicat aceeasi procedura in 2017 in cazul Romaniei? Atunci tot ce au putut sa faca a fost sa „priveasca ingrijorati”.
    In 2017 a prevalat omerta, nu dreptul UE. Omerta intre liderii globalisti ai UE si politicienii corupti dar servili din Ro.
    Cazul Poloniei nu are de-a face cu dreptul UE, ci cu faptul ca politicienii lor nu pupa mana sefilor la brucsel.

  5. Dati-ne domnule articolul din Tratat care spune negru pe alb ca dreptul uniunii e peste dreptul statelor. Chiar nu e nimeni sa caute in tratate acest articol? Sau nu exista?

  6. Caca maca , nu au ce sa le faca , nu exista legislatie sa ii dea afara.

    • Bineinteles si nimeni nu a spus asta. Insa, se pot opri absolut toate platile catre. Se poate opri dreptul la vot. Bineinteles, nu se vor cere nici contributiile anuale.
      Polonia va ramane o cochilie goala, dpv UE. Daca le convine, este bine. Sunt perfect liberi sa o faca, sa continue.

      Pe restul (majoritatea) tarilor din Uniune, nu le va mai interesa Polonia, va fi exact ca o ruda de care/u care iti este rusine sa te afisezi, la evenimentele familiale. Spus buna ziua, raspunzi la salut si eviti, nu i te mai adresezi.
      Simplu.

    • Frantuzitule, iar dai cu botul prin merdeul lui Ursula si merkel. Bai, wv investește in Ungaria și Polonia nu ca latră Ursula ca-i da afara, ci pentru ca energia e ieftină, nu bulshituri ECO și pe teu ca forta de munca e ieftină si calificata spre deosebire de putorile franceze, magrebiene sau siriano germane. Și apropo pe la alt articolaș ne explicai cum e cu energia la Paris? Pai zi-le ba la cititorii G4 ca Franța a plafonat prețul la electricitate și gaze încă de la 1 oct pana in Aprilie. Așa ca jet cu lagărul tău european.

    • He he he, raspunsul arata cata dreptate am. Ce va mai enerveaza Uniunea si regulile ei. Este perfect, de aceea am si creat’o. Sper ca aveti un stock adecvat de Maalox, veti avea nevoie 😉
      Succes la enervare, UE inainteaza. Cu maghrebinii, cu romii, cu musulmanii, cu LGBT, cu tot ceea ce este diversitate. Exact ceea ce face forta noastra si va enerveaza maxim. Semn bun.

    • Este pura pierdere de timp, sa explici unui „enragé” ce diferenta este intre un stat si o societate privata. Invatati singur. Va va feri se scrieti asemenea enormitati 😀

    • Știm, am mai auzit asta:) pana la victoria finala. Problema e ca nemții și mai ales francezii nu prea au victorii 🙂

  7. Komisarii bruxelezi simt ca colhozul UE se destrama,n-ar fi rau.

    • Intr’adevar nu ar fi rau, daca toate tarile eurosceptice, ar urma rapid, exemplul Regatului Unit. Am putea inainta mai rapid, fara sa fim franati si sa pierdem enegie cu scepticii.
      Usile sunt larg, foarte larg deschise.

  8. Ursulica dar cu Franța și Germania nu te războiești că și ei au spus același lucru.

  9. Văd că nici un „jurnalist” nu întreabă pe doamna Ursula care sunt articolele încălcate de Polonia. Numărul documentului, capitolul și articolul. De ce? Pentru că nu le rentează? Sau pentru simplu fapt că nu sunt jurnaliști. Curtea Constituțională a Poloniei a spus că CJUE nu poate decide peste Constituția Poloniei. Pai parcă așa a decis si Curtea Constituțională a Germaniei.

  10. Care UE? Doar Germania și Franța fac joc de glezne, restul tarilor sunt considerate sclave. Datorita acestui joc periculos, UE risca o destrămare mai rapida decât și-ar fi închipuit.

  11. Tanti Ursula nu ar fi mai bine daca te ai duce tu un pic la pușcărie pentru implicarea în apărarea de 1,8 miliarde doze de vaccin de la Pfizer ,culmea acolo unde e implicat soțul ei în CEO!!! Cine e hoață și coruptă????

    • Rusofilii lui Putin cel prost pot să o sugă zilnic, statul de drept va fi respectat iar UE va avea grijă de asta