G4Media.ro

Premierul Orban: În urma discuţiilor cu specialiştii, nu s-au degajat suficiente argumente…

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Premierul Orban: În urma discuţiilor cu specialiştii, nu s-au degajat suficiente argumente pentru a organiza o testare în masă

Premierul Ludovic Orban a declarat marţi că nu a fost luată o decizie în ceea ce priveşte organizarea unei testări în masă în România, dar a menţionat totodată că, în urma discuţiilor cu specialiştii, „nu s-au degajat suficiente argumente” pentru a declanşa un astfel de proces, transmite Agerpres.

  • „România are o populaţie mare. Încă nu am luat o decizie în acest sens (privind testarea în masă, n.r.). Ce pot să vă spun este că deja am adoptat un act normativ în care am decis achiziţionarea a 3 milioane de teste rapide, la rezerva pe care o constituim. Utilizarea acestor 3 milioane de teste rapide va fi decisă de specialiştii din domeniul sănătăţii publice de la Institutul Naţional de Sănătate Publică din Ministerul Sănătăţii”, a declarat Ludovic Orban, în cadrul unei declaraţii de presă susţinute la finalul participării la Topul Naţional al Firmelor 2020.

Pe de altă parte, premierul a arătat că pentru o astfel de procedură ar fi necesare 17-18 milioane de teste, dar şi acordul cetăţenilor.

  • „Deocamdată, pe toate discuţiile pe care le-am avut cu specialiştii nu s-au degajat suficiente argumente, astfel încât să declanşăm un astfel de proces (testarea în masă – n.r.). În plus, gândiţi-vă că, pentru a putea face o testare în masă, România are nevoie de 17-18 milioane de teste, care sunt foarte greu de găsit, care costă şi până la urmă s-ar putea nici să nu te ducă la obiectivul şi misiunea pentru care faci o astfel de procedură. Plus că mai este şi vorba despre faptul că nu poţi să îl testezi pe om, decât dacă îşi dă acordul. Exact ca la vaccinare. Vaccinarea se face cu acordul cetăţeanului, nu se face cu forţa”, a spus Orban.

El a evidenţiat că fiecare metodă de testare prezintă avantaje sau dezavantaje şi a subliniat că România este interesată de creşterea capacităţii de testare pe aparate RT PCR, care au precizia necesară pentru a stabili dacă o persoană este sau nu bolnavă.

  • „Testele care îţi dau răspuns în aproximativ 15 minute sunt relevante, adică au precizie mare, numai în condiţiile în care boala este într-o fază în care dă simptome. Sunt foarte multe teste false în faza asimptomaticilor şi e posibil să faci o testare, mai ales la asimptomatici, să nu se identifice că persoana este pozitivă, să se considere sănătoasă din cauza testului negativ şi să se comporte în continuare ca o persoană sănătoasă. Noi avem o situaţie diferită. Uitaţi-vă la explozia de infectări din Austria, uitaţi-vă cu ce s-a confruntat şi Slovacia înainte de decizia de testare! Noi creştem capacitatea de testare pe aparatele RT PCR, care sunt singurele care au precizia necesară pentru a stabili dacă persoana este sau nu este bolnavă şi folosim această metodă”, a declarat Orban.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. Interesant, foarte interesant. Sa intelegem ca restul tarilor europene au reusit sa identifice motive pt o testare in masa insa Sica si „specialii” lui nu gasesc.

    Il ajut si eu cu un motiv pt a nu testa: vin alegerile! Daca testeaza in masa vor observa ca nr real de infectati este cu mult mai mare :)))
    Practic si INS a spus ca desi nr bolnavilor creste nr de teste ramane constant.

    Concluzia : muriti fraierilor pt ca pe noi ne intereseaza alegerile.

    Dupa alegeri potopul!

  2. Si, totusi, cand au de gand Iohannis si Orban sa ne dea o lista cu specialiștii astia cu care se consulta ?
    Sau macar o filmare de la o astfel de intalnire ?

    • N-ai inteles? Sint specialisti valorosi, tinuti la secret! Specialistii acestia degaja argumente dar insuficiente!!!
      Am putea, oare, vedea macar un argumentel?
      Sau si argumentul, la rindul lui, degaja?
      Miros!

  3. Ce argument mai vreți ca să realizați în definitiv ca acest individ este un impostor, care se joaca de-a ministrul? Ne argumentează ca nu sunt suficiente argumente, dar nici ca nu sunt; printre cele care conduc la netestarea în masa este lipsa consimțământului….de acest consimțământ nu a avut nevoie la suprimarea altor drepturi (libera circulație, sănătate, educație, practicarea cultelor, etc)….
    Măcar de ar fi mai inteligent în argumentare….

  4. Daca ar testa anticorpii ar vedea ca in judetele puternic afectate destul de multi dezvolta imunitate. Se pare ca imunitatea dureaza mult timp: https://www.msn.com/en-us/health/medical/immunity-to-the-coronavirus-may-last-years-new-data-hint/ar-BB1b6dwt?ocid=msedgntp