G4Media.ro

Prefectul de Botoșani: Instalația electrică de la Spitalul Județean de Urgență este…

Sursa Foto: spitalulmavromati.ro

Prefectul de Botoșani: Instalația electrică de la Spitalul Județean de Urgență este subdimensionată / Șefa Consiliului Județean: Firmele de profil refuză lucrările din cauza pacienților cu forme grave de COVID 

Încheierea unui contract pentru refacerea instalaţiei electrice de la secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Mavromati” a fost tergiversată de lipsa unei firme de profil care să execute lucrările, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Doina Federovici.

Potrivit acesteia, societăţile autorizate să execute lucrări de instalaţii electrice au refuzat lucrarea pe motiv că secţia de Boli Infecţioase reprezintă un pericol pentru muncitori, în condiţiile în care aici sunt internaţi pacienţii cu forme grave ale COVID-19.

„Discuţiile au fost extrem de aplicate, cu cea mai mare seriozitate, pentru că nu ne putem juca cu astfel de lucruri. Ştiu că doamna manager este la zi cu această situaţie. A întâmpinat la un moment dat o problemă în sensul în care nicio firmă din domeniu nu ar fi vrut să intre acolo din cauza COVID-ului”, a afirmat Federovici.

Preşedintele CJ susţine că instituţia pe care o conduce susţine financiar Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru realizarea investiţiei.

Declaraţiile Doinei Federovici au fost făcute după ce, marţi, prefectul Dan Nechifor a atras atenţia asupra stării proaste a instalaţiei electrice a secţiei respective, subliniind existenţa riscului unui incendiu.

El a declarat, într-o conferinţă de presă, că instalaţia electrică a acestei secţii exterioare a SJU este subdimensionată şi nu face faţă consumurilor actuale, care au crescut ca urmare a utilizării unui număr ridicat de concentratoare de oxigen, dar şi ca urmare a utilizării unor surse suplimentare de căldură.

„Acolo este o problemă. (…) O instalaţie care nu are cum să suporte un număr atât de mare de concentratoare. Situaţia de la secţia de Boli Infecţioase este aceeaşi situaţie cu care am început această epidemie, dar la început nu aveam atâtea concentratoare pe care le-am primit din donaţii şi prin programul naţional al Guvernului României. Oricât ne-am dori, pandemia nu se termină astăzi şi nici peste o lună şi atunci trebuie să luăm măsuri. Este firesc că o instalaţie proiectată în anii ’70-’80 nu poate face faţă unor astfel de situaţii”, a afirmat Nechifor.

Acesta a solicitat Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, dar şi Direcţiei de Sănătate Publică să reia verificările la secţia de Boli Infecţioase şi să dispună măsurile necesare, astfel încât să fie evitate tragedii precum cele de la Spitalul Judeţean Neamţ sau de la Institutul „Matei Balş”.

Sursa Foto: spitalulmavromati.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Aha, doar medicii sunt obligati sa-si faca treaba.
    Sa fiti sanatosi daca lucrati cu firme si nu aveti angajati la spital pentru asta!

    • 1. Cati electricienu accepta sa lucreze pe salariul minim pe economie?
      2.in conditiile in care peste 95% din incasarile unui spital se duc in salariile cadrelor medicale (inclusiv somnul doctorilor in garzi) cati bani raman pentru mentenanta?

    • Dintre incepatorii care au nevoie de bani. Daca nu gasesti in orasul respectiv, gasesti din alte orase, daca nu gasesti din tara, gasesti sa vina din alte tari, daca nu gasesti din continentul tau, gasesti de pe alte continente. Daca vrei, gasesti.

    • Nu ati inteles nimic. Nici pct 1, nici pct 2, cat despre „in alte tari, alte continente” demonstreaza cata experienta aveti in lucrul cu meseriasi „ieftini”.

      E o lege de fier a economiei cum ca bun, ieftin/gratis si in cantitate nelimitata nu se poate.

      Totusi va sfatui sa va invitati sotia sau iubita la cel mai ieftin restaurant, sa-i cumparati cele mai ieftine haine si bijuterii, iar cand vine vorba de sanatate aveti grija sa va duceti la cel mai ieftin doctor. Daca nu-l gasiti in tara, neaparat sa incercati in alte tari sau pe alte comtinente. Succes!

    • Dupa buget.

  2. Asta-i bine. Daca-i subdimensionata, o sa se opreasca la orele de varf. Cea mai buna retea electrica dintr-un spital roman este reteaua electrica oprita. Nu poti sa fii incinerat daca nu e curent pentru aeroterma.

  3. Stimabile presedinte de consiliu judetean , prefectule , ministrule ,

    Cind construiesti un spital ( pe banii cetatenilor si pentru cetateni ) asigura-te personal ( zi si noapte ) ca sint intrunite conditiile ca totul sa fie facut asa de bine incit 100 de ani sa nu fie nevoie de interventii la structura cladirii si la instalatia electrica .
    Grija voastra este nevoia cetateanului nu introducerea cardului in ATM . Secaturi ordinare .