G4Media.ro

Predoiu, despre incidentul în care a fost implicat vicepreşedintele CSM, Daniel Horodniceanu:…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Predoiu, despre incidentul în care a fost implicat vicepreşedintele CSM, Daniel Horodniceanu: Nu e în regulă ce s-a întâmplat acolo, abordarea a fost greşită. Tot ce ţine de conduita magistratului în societate e în competenţa CSM, ca instituţie

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a comentat, duminică, incidentul în care a fost implicat vicepreşedintele CSM, Daniel Horodniceanu, prins de poliţişti că nu a respectat normele rutiere, afirmând că abordarea acestuia în discuţiile cu poliţiştii a fost „greşită”, dar e important că a realizat greşeala şi o regretă, relatează Agerpres.

„Am văzut câteva imagini azi la televizor. (…) Domnul procuror Horodniceanu, vicepreşedinte CSM, a dat astăzi o declaraţie în care arată că a înţeles că a procedat greşit în respectiva situaţie, regretă acest lucru, s-a lăsat provocat. În orice caz, e regretabil contextul, cum a spus şi dânsul, e regretabilă atitudinea, e greşită, evident, de la început şi până la sfârşit, dar e important că dânsul a realizat acest lucru. (…) Nu e în regulă ce s-a întâmplat acolo, abordarea a fost greşită. Cea mai bună cale într-o astfel de situaţie e să raţionezi după, unde ai greşit, ce-ai greşit, să recunoşti acest lucru şi, eventual, să îţi exprimi un regret, preferabil sincer”, a declarat Predoiu, la Prima News.

Ministrul a precizat că situaţia trebuie lămurită.

„Nu cunosc exact datele concrete ale acelei întâlniri şi cine şi cum a filmat. (…) Aceste aspecte, dacă dânsul crede că e cazul să fie lămurite, trebuie lămurite, până la urmă, până la capăt, care e tot contextul. Şi chiar dacă dânsul nu crede acest lucru, cred că ar trebui lămurit. Aici aş evoca şi declaraţia preşedintelui CSM, care a spus că va lua în analiză această situaţie. Dar un prim pas de echilibrare a întregii poveşti, în sensul bun al cuvântului, a fost declaraţia aceasta pe care e bine că dânsul a făcut-o şi a precizat că înţelege că nu ăsta e un comportament normal într-o astfel de situaţie”, a adăugat Cătălin Predoiu.

Întrebat dacă Daniel Horodniceanu riscă ceva, Predoiu a arătat că acest lucru e de competenţa CSM.

„Nu fac analize doar pe date preliminare şi fără să avem o situaţie completă. (…) Tot ce ţine de conduita magistratului în societate e în competenţa CSM, ca instituţie”, a afirmat ministrul Justiţiei.

Vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Daniel Horodniceanu, a fost oprit în trafic de poliţiştii dintr-o comună din judeţul Iaşi pentru că nu ar fi semnalizat că intenţionează să facă o depăşire.

Într-o înregistrare video apărută în spaţiul public, Horodniceanu a întrebat poliţiştii care l-au oprit în trafic dacă ştiu cine este şi i-a ameninţat că îi va contacta pe superiorii lor de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

După apariţia filmării în spaţiul public, Daniel Horodniceanu a transmis că nu a încălcat nicio normă rutieră şi că întreaga situaţie ar fi fost pusă la punct de cei doi poliţişti care îl cunoşteau. Acesta a menţionat că a avut reacţia respectivă întrucât cei doi poliţişti s-ar fi prefăcut că nu ştiu cine este interlocutorul lor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

5 comentarii

  1. „Nu e în regulă ce s-a întâmplat acolo, abordarea a fost greşită.” Nu e în care regulă? Abordarea cui si a ce ? „Cea mai bună cale într-o astfel de situaţie e să raţionezi după” Înainte sau în timpul evident ca nu poti rationa! ” unde ai greşit, ce-ai greşit, să recunoşti acest lucru şi, eventual, să îţi exprimi un regret, preferabil sincer”, a declarat Predoiu, la Prima News.” Hai Dani draga, ca n-o sa te pun eu la colt în fata clasei pe boabe de porumb: regretul „preferabil sincer” ti-l esprimezi decât „eventual” asa ca keep on walking!!!! Doara „Tu esti în măsură să faci orice”. Iara ca tine sunt mii si mii de personaje coborâte cu hârzobul din ceriu.

  2. A fost șeful unei structuri importante, DIICOT, ce înseamnă provocare în situația prezentata? Asa reactioneaza un om cu pregătirea sa? Ne mai și minte , știu ce pregătire și consiliere beneficiază aceștia, deci totul este o minciuna. Acesta, procurorul, așa procedează de fel, prin intimidare, nu prin administrare de probe. Aceștia lucrează cu informatori, instigatori etc. . În fond, a fost oprit de un echipaj de politie, nu de vreun interlop. Și ce, un control de rutina strica? Doar a săvârșit o contravenție. Oricum , mustrarea a fost prea blândă, prin nesemnalizarea schimbării direcție de mers s-au produs accidente grave. Concluzia: un om de nimic într-o funcție mare. Oare cum s-o fi întâmplat asa ceva?

  3. Și încă ceva, oare de ce este asa penibil ministrul justiției. Cică a regretat. Ma întreb, e de ajuns?

  4. Daca ramane la decizia CSM…ce functie are cazatura asta?E cumva vicepresedinte?Sunt curios daca perdoiu &ciollanis vor participa la sedinta CSM ce va discuta o eventuala mustrare a nataraului special,punem pariu ca nu?

  5. Dacă acest ”nimeni” (nu) este mai presus de lege, pentru că: ”tu știi cine sunt eu?”, pentru că mizeria politică nu a fost în stare (sau nu a vrut) să-i scoată pe procurori dintre magistrați și să le impună răspunderi corespunzătoare puterii cu care, de cele mai multe ori, abuzează justițiabilul, rezultă că pensiile șpăgiabililor sunt foarte justificate; mai ales că ei nu răspund nici dacă, abuziv, arestează sau aranjează (instrumentează) dosarele unora.