G4Media.ro

CSM asigură că va exista transparență în cazul Horodniceanu: Concluziile verificărilor vor…

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

CSM asigură că va exista transparență în cazul Horodniceanu: Concluziile verificărilor vor fi prezentate opiniei publice imediat după analiza acestora

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) anunță luni într-un comunicat de presă că instituția va face verificări în cazul procurorului Daniel Horodniceanu, filmat în spațiu public amenințând doi polițiști, și că rezultatul anchetei interne va fi prezentat public.

”Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu pentru a se stabili dacă există indiciile săvârșirii vreunei abateri disciplinare și va efectua verificări pentru a clarifica circumstanțele incidentului.

Pentru consolidarea încrederii în sistemul judiciar, exclusiv în temeiul legii și în afara oricăror influențe, concluziile verificărilor vor fi prezentate opiniei publice imediat după analiza acestora la nivelul Consiliului, potrivit competențelor sale legale”, anunță CSM.

Vicepreşedintele instituției, Daniel Horodniceanu, a fost oprit în trafic de poliţiştii dintr-o comună din judeţul Iaşi pentru că nu ar fi semnalizat că intenţionează să facă o depăşire.

Într-o înregistrare video apărută în spaţiul public, Horodniceanu a întrebat poliţiştii care l-au oprit în trafic dacă ştiu cine este şi i-a ameninţat că îi va contacta pe superiorii lor de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie.

După apariţia filmării în spaţiul public, Daniel Horodniceanu a transmis că nu a încălcat nicio normă rutieră şi că întreaga situaţie ar fi fost pusă la punct de cei doi poliţişti care îl cunoşteau. Acesta a menţionat că a avut reacţia respectivă întrucât cei doi poliţişti s-ar fi prefăcut că nu ştiu cine este interlocutorul lor.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Protectorii infractorilor din justiție nu au niciodată intenția de a fi transparenți; pentru că tocmai lipsa de transparență apără sistemul ticăloșit din justiția abuzivă, coruptă și avidă după banii – în complicitate cu jefuitorii politici ai patriei.

  2. Daca CSM ne asigura putem dormi linistiti,nimic nu se va rezolva

  3. Cine mai crede în minciunile ”Consiliului Savoniar al Magistraturii” ?