G4Media.ro

Povestea românului care a cucerit Queens Night Market cu rețeta sa de…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

11 comentarii

  1. Așa e românul, cu grija la gaura din covrig (buget) si luminița de la capatul chiurtoș kalács-ului

  2. In Registru de Marci ale Imperiului Austro – Ungar,aceasta reteta e ste inregistrata ca apartinand unei femei de etnie romana din Transilvania….,si este inregistrata intre anul 1840-1860… cred , imi pare rau ca nu am memorat mai bine informatia !

    • Da Gerula, nu ai memorat bine. Fiindca nu aveai ce memora. Imperiul Austro-Ungar nu exista decat dupa 1867. Pana in 1867, adica anul Ausgleich-ului exista doar Imperiul Austriac.
      Este o reteta secuiasca, nu mai incercati sa furat ideile altora. Si nu va mai construiti o istorie bazata pe povesti si minciuni.

    • Unde e cel mai apropiat tunel dacic? Am niste treaba.

    • Robert fiaom..,dracu-si bate capulcu data cand si-o schimbat imperiul numele sau nr de casa, ceea ce e cert scris negru pe alb in registrul ala din Viena ,e ca reteta apartine unei femei de etnie romana,verifica…..,acum ca e din seciuime ,e si mai bine !!!

  3. Unde-s trolii care să spună că romanii nu sunt în stare de nimic?

  4. Si daca facea Uber cu Dacia 1310? Ce spuneati? Marca inregistrata Renault 12?

  5. Am spus mereu ca lucruri banale pe plan local ar avea succes enorm in strainatate. Eu as face o afacere cu coliva. As incerca si paine de casa pe jar cu vin rosu indulcit (la strabunicii mei la tara se numea calavie). Restaurantele romanesti de peste hotare vand cu mare succes sarmale si ardei umpluti etc.

  6. Numele produsului este evident latin: kur-tos adică cur-dos, folosit de daci ca ochean ca să-i urmărească pe romani cînd le violau pe dăcițe. Dovada este columna lui Traian care are dimensiunile găurii colacului.

  7. Într-adevăr numele kürtőskalács trebuie sa vină din latina numai Semnificația nu prea înțeleg. Și mărimea la fel chimney cake-ul asta este acela care găsești peste tot cu mărime mică folosind cuptor electric. Dar chiar nu știu de ce cel original secuiesc este mult mai mare și mai voluminos. Îmi face o extraordinara plăcere sa cumpăr când trec prin secuime ( mai ales când e cald și e prăjit in fața ta ).

    Punând astea deoparte îl felicit și doresc un succes in continuare.