G4Media.ro

Pfizer anticipează venituri record în 2022 din vânzările de vaccinuri și pastila…

sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Pfizer anticipează venituri record în 2022 din vânzările de vaccinuri și pastila sa pentru Covid-19

Pfizer estimează că va genera venituri record în 2022, afirmând marţi că se aşteaptă să obţină 32 de miliarde de dolari din vânzările de vaccinuri pentru Covid-19 şi 22 de miliarde de dolari din vânzările pilulei antivirale Paxlovid pentru tratamentul coronavirusului, relatează CNBC, citată de News.ro.

Cu toate acestea, compania a înregistrat rezultate mixte în trimestrul patru, profitul depăşind estimările, în timp ce veniturile au fost sub aşteptări.

Acţiunile Pfizer au scăzut cu mai mult de 5,7% în urma informaţiilor.

Iată cum a evoluat compania în comparaţie cu ceea ce se aştepta Wall Street, pe baza estimărilor medii ale analiştilor compilate de Refinitiv: profitul pe acţiune ajustat, de 1,08 dolari, a depăşit estimările de 87 de cenţi; veniturile au fost de 23,84 miliarde de dolari, sub aşteptările de 24,12 miliarde de dolari.

Veniturile sub aşteptări ale Pfizer au fost determinate de vânzările slabe în segmentele sale de medicină internă şi spitale.

Vânzările de medicamente pentru medicină internă au scăzut în trimestrul patru cu 3% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, până la 2,24 miliarde de dolari, în timp ce vânzările către spitale au rămas în mare parte stabile, la 1,88 miliarde de dolari.

Vânzările de medicamente oncologice ale Pfizer au crescut cu 7%, până la 3,24 miliarde de dolari, comparativ cu perioada similară a anului precedent.

Cu toate acestea, veniturile cumulate ale Pfizer din trimestrul patru s-au dublat la 23,84 miliarde de dolari comparativ cu intervalul similr al anului 2020, datorită vânzărilor de 12,5 miliarde de dolari generate de vaccinul său pentru Covid-19.

Pastilele antivirale ale companiei care luptă împotriva Covid-19, Paxlovid, au contribuit cu 76 de milioane de dolari la vânzările din SUA în timpul trimestrului patru.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a acordat aprobarea de urgenţă a pilulei în decembrie.

Pe o bază neajustată, profitul Pfizer din trimestrul petrua crescut de peste patru ori, până la 3,39 miliarde dolari, de la 847 milioane dolari în aceleaşi trei luni din 2020.

Pfizer se aşteaptă la vânzări de la 98 la 102 miliarde dolari pentru 2022 şi un câştig pe acţiune ajustat de 6,35 până la 6,55 dolari.

CEO-ul Pfizer, Albert Bourla, a declarat că grupul intenţionează să extindă în mod agresiv utilizarea tehnologiei de bază a vaccinului pentru Covid-19, ARN-ul mesager, pentru a trata bolile genetice rare ale ficatului, muşchilor şi sistemului nervos central, printr-o colaborare cu Beam Therapeutics.

Bourla a spus că Pfizer speră, de asemenea, să reducă timpul de producere a noilor vaccinuri de la trei luni la două luni, în timp ce explorează soluţii automate pentru producerea ARNm în colaborare cu Codex DNA.

Pfizer dezvoltă, de asemenea, un vaccin pentru zona zoster împreună cu BioNTech.

Pfizer a început un studiu clinic la sfârşitul lunii trecute a unui vaccin pentru Covid-19 care vizează varianta Omicron, pentru adulţii cu vârsta cuprinsă între 18 şi 55 de ani.

Bourla a spus că Pfizer se aşteaptă să aibă vaccinul gata până în martie.

Pfizer şi partenerul său BioNTech lucrează, de asemenea, cu FDA pentru a accelera autorizarea vaccinului lor pentru Covid-19 pentru copiii sub 5 ani, în această lună, ultima grupă de vârstă rămasă în SUA care nu este eligibilă pentru imunizare.

Potrivit companiei, copiii sub 5 ani vor avea nevoie în cele din urmă de trei doze, dar lucrează pentru a obţine autoritarea de către FDA a primelor două doze, în timp ce termină studiile pentru a treia doză.

Bourla a spus că eradicarea Covid-19 este puţin probabilă, deoarece răspândirea globală a virusului îl face dificil de controlat, iar acesta suferă mutaţii dese.

Datele indică, de asemenea, că infecţia naturală nu duce la o protecţie durabilă necesară pentru a preveni transmiterea şi mutaţiile, a spus el. În plus, compania lucrează şi pentru a creşte producţia şi livrarea de Paxlovid.

Bourla a spus că Pfizer se aşteaptă să producă între 6 şi 7 milioane de tratamente în primul trimestru şi 120 de milioane până la sfârşitul anului. Guvernul SUA a comandat 20 de milioane de tratamente, dintre care 10 milioane sunt aşteptate până în iunie.

sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

6 comentarii

 1. Hai cu profitul, ca mai e de unde!
  Doar Catu a comandat 120 mil doze de vaccinuri pentru romani iar Ursula 4.2 miliarde pentru cetatenii europeni care au drepturi – si totul la secret ca sa nu se alarmeze prostii si sosocii.
  In Romania, presa socialista ca G4 e cu batista pe tzambal relativ la procesul impotriva Pfizer si FDA prin care sunt obligati faca publice toata documentatia legata de aprobarea vaccinului. Ca doar n-o sa hranim sosocarii cu informatii adevarate, lasa mai bine preluam ce e deja editat de presa socialista internationala.

 2. Pfizer este noul „Google” care domina lumea. Industria farma concureaza cu cea de IT. Unii ne ingradesc libertatea de a comunica, iar ceilalti libertatea fizica. Nu mai bine faceam toti o „cheta” din taxele noastre pentru Pfizer ca sa nu ne mai vaccinam degeaba? Cei care contribuiau la Pfizer, primeau si certificatul verde. Mult mai convenabil asa, un mic procent din salariu.

  • Bate cam spre Meta, nu spre Google și se cam joacă cu avatarul tău; numai că daca-și ia Markus jucăriile și pleacă mi-e să nu rămâi cu avataru’ neterminat..

 3. Să ne bucurăm împreună cu binefăcătorii noștri ! Să completez datele din articol cu datele care se găsesc pe pagina oficială :
  Pfizer a avut incasări de 81,3 miliarde de dolari în anul 2021, cu 92 % mai mult decât în 2020. Partea incasărilor datorate vaccinului se ridică la 42,6 miliarde de dolari, iar împreună cu Paxlovid ( hapul anticovid ) incasările au totalizat 44,4 miliarde dolari.
  Profitul în 2021 se ridică la 21,9 miliarde de dolari, față de 9,2 miliarde profit realizat în 2020. Câștigul net pe o acțiune a crescut cu 96 % ( ce veste minunată pentru cei care posedă acțiuni Pfizer !! ).
  Ambițiile nu se opresc aici, pentru anul 2022 Pfizer estimează incasări de 98-102 milarde de dolari. Un corolar interesant : Primii 5 cei mai bogați oameni din lume și-au dublat averea în perioada pandemiei. Mai vrem cifre din astea !

 4. Antioccidentalii deghizati in antivaccinisti uita sa precizeze numarul de vieti salvate de vaccin. Pentru dv exista doar profitul.

  • Ești în eroare constantă, ca de obicei. Numărul de vieți salvate care poate fi atribuit vaccinărilor nu se poate evalua decât probabilistic. Nici măcar Pfizer nu are neobrăzarea să lanseze o astfel de cifră. După logica ta de doi biți, toți nevaccinații trebuiau să moară, ceeace evident nu este adevărat. Iar profitul există pentru cei de la Pfizer și acționarii. Spre deosebire de delirulile tale, amice, eu am înșirat cifre oficiale ale Pfizer. Ești penibil zău cu propaganda asta bigpharma.