G4Media.ro

Peste 12 mii de cazuri de infectare din 60 de mii de…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

11 comentarii

  1. Oare dintre cei care au murit, câți ar fi rămas în viata dacă guvernul pregătea acest val din timp și aproviziona spitalele și farmaciile, cu medicamente, ca să nu mai vb, ca nici azi nu se găsește în farmacii medicamentație pt acest virus, asa cum sunt în toate țările UE

  2. antivaxxeri sunt in extaz , mai mult de 10% din morti erau vaccinati , soso presedinte ! simion pm!

  3. De fiecare data cand cititi prin ziare ca „x copii sunt la ATI” sau „tinerii sunt foarte afectati de noul val”, nu trebuie sa faceti nimic altceva decat sa cititi statistica oficiala publicata chiar de autoritatile romane (Grupul de Comunicare Strategica). Asadar:

    – de la inceputul pandemiei pana incoace, in Romania au murit 33 de copii (grupa de varsta rata de deces 0,000805% la o populatie de 4.1 milioane minori
    – de la inceputul pandemiei pana incoace, in Romania au murit 587 de adulti (grupa de varsta 20-39) -> rata de supravietuire la aceasta grupa fiind de 99,986574%, la o populatie de 4,34 milioane de oameni

    Din restul de morti (40.000+), peste 70% sunt din categoria de varsta 60-80+, acestia avand o rata de minim 2.5 comorbiditati (de regula diabet, obezitate, probleme cardiace etc). Statul roman, in loc sa isi concentreze eforturile in a vaccina cat mai multi romani aflati cu adevarat intr-o categorie de risc, nu face nimic altceva decat sa incerce fortarea vaccinarii unor categorii de varsta care nu se afla intr-o zona de risc imediat. Uitati-va putin pe statistica campaniei de vaccinare din ultima luna: majoritatea celor care s-au vaccinat au varsta de <50 ani, iar cei din categoria 60-80+ sunt in continuare cei mai reticienti la vaccinare. Practic, autoritatile o sa se laude cu aparentul succes al campaniei de vaccinare (obtinut prin coercitie, nu prin responsabilizare), dar batranii si cei vulnerabili o sa continue sa moara in spitale cu miile. Pana la urma, nu poti sa nu suspectezi autoritatile de faptul ca sunt cinici, ei stiind defapt aceste realitati. Una peste alta, pensionarii mor, sistemul de pensii ajunge usor-usor sa fie iarasi sustenabil, padurea se curata incetul cu incetul. Si, ca sa distraga atentia de la acest fapt, autoritatile intretin in mod activ conflictul dintre nevaccinati-vaccinati. "Divide&conquer", varianta 2021. Multa sanatate!

    • Un comentariu real pertinent, printre putinele, felicitări !

    • Corect, trebuie concentrată atenția pe vaccinarea celor la risc. Vârstnicii mai ales. Culmea, tocmai persoanele în vârstă și cu boli asociate refuză adesea vaccinarea. Să ne lase în pace cu vaccinarea copiilor , la care nu s-a demonstrat că beneficiile sunt mai mari decât riscurile. (Cel puțin la copiii sănătoși) . Suntem vaccinați toți din familie dar la copiii mici sper să nu se ajungă să facă acest vaccin. Autoritățile trebuie să găsească mesaje convingătoare pentru cei din grupele de risc, să înceapă să vorbească pe limba lor.

    • Bine punctat! Din pacate acest lucru se intampla la nivel global. Tinerii sunt cei mai afectati de aceste masuri restrictive, desi nu ei sunt cei care umple spitalele. Dar ce sa faci daca asta e narativa oficiala si papagalii o inghit. Divide & conquer functioneaza cu brio si in zilele nostre.
      Follow the science! Our „science”!

  4. E prima zi in care cazurile active scad, dupa 105 zile consecutive in care au crescut. De 3 zile scad usurel cazurile la ATI precum si cele internate. Incidenta de azi 19.43%, cea de sambata trecuta 35.67%. E clar ca la nivel national curba s-a intors, desi sunt unele judete unde inca cazurile cresc binisor. In 2-3 saptamani vom vedea si scaderea numarului de decese. Ce a fost mai greu a trecut. Sper sa invatam ceva din ce s-a intamplat.

  5. 1610 cazuri în București față de peste 3000 acum vreo săptămână. Scăderea pare la fel de rapidă ca și creșterea. La sfârșit or să se laude ce măsură bună a fost închiderea școlilor și after-urilor. Deși încă nici nu se vede efectul închiderii. Dacă pandemia nu se va mai domoli în anii viitori, cred că nu putem lua adio de la învățământul față în față.
    (Grădinițele private rămân deschise nestingherite, nu le deranjează nimeni, s-au trecut pe cod de supraveghere fără activitate didactică și merg fizic fără probleme).

  6. V-am dat liber azi Sosoaca?

  7. N-ai înțeles nimic din comentarii,nici cine le fac. Ce cauți pe aici? Nici nu înțelegi,nici nu comentezi ceva util!