G4Media.ro

Pentru prima oară în istoria sa, grupul Meta se îndatorează / Emisiunea…

Pentru prima oară în istoria sa, grupul Meta se îndatorează / Emisiunea de obligațiuni vizează fonduri între 8 și 10 miliarde de dolari

Grupul Meta (Facebook, Instagram) va lansa pentru prima dată în istoria sa un împrumut, semn că gigantul rețelelor de socializare se confruntă cu o lipsă de fonduri pentru a-și finanța ambițiile pe termen scurt și lung, potrivit BFM TV.

Astfel, grupul californian va emite obligațiuni, potrivit unui document pe care l-a depus joi, 4 august, la SEC, autoritatea de reglementare a bursei de valori din SUA.

„Meta intenționează să utilizeze veniturile pentru scopuri corporative generale, care pot include (…) cheltuieli de capital, răscumpărări de acțiuni, achiziții sau investiții”, a precizat grupul lui Mark Zuckerberg, fără a precizat suma pe care dorește să o obțină și nici durata obligațiunilor.

Potrivit agenției de presă Bloomberg, Meta vrea să obțină între 8 și 10 miliarde de dolari. Suma ar urma să fie împărțită în patru împrumuturi, dintre care cel mai lung ar fi de 40 de ani, cu rate ale dobânzii cu 1,8 puncte procentuale mai mari decât cele ale obligațiunilor de trezorerie americane.

Săptămâna trecută, Meta a raportat rezultate financiare dezamăgitoare: veniturile sale trimestriale au scăzut pentru prima dată în istoria sa, iar profitul său net a scăzut cu 36% față de anul trecut, până la 6,7 miliarde de dolari.

Rețeaua de socializare, numărul doi mondial în materie de publicitate, se confruntă cu reduceri de buget din partea agențiilor de publicitate din cauza economiei precare și a concurenței altor platforme, precum TikTok, care este populară în rândul persoanelor mai tinere.

„Situația arată mai rău decât în urmă cu trei luni”, a recunoscut recent Mark Zuckerberg.

Emiterea de obligațiuni este o „idee bună”, potrivit lui Dan Ives, analist la Wedbush Securities. „Ar fi trebuit să o facă cu mult timp în urmă”.

„Spre deosebire de alți mari jucători din domeniul tehnologiei, Meta nu are datorii. Compania își va pune în aplicare strategia meteverse în mod agresiv, iar acest lucru necesită mult capital”, a declarat el pentru AFP.

În toamna anului trecut, Facebook s-a redenumit Meta, cu ambiția declarată de a construi „metaversul”, un univers paralel accesibil în realitatea augmentată și virtuală (AR și VR), prezentat ca fiind viitorul internetului.

Dar de la începutul lunii februarie, prețul acțiunilor sale s-a înjumătățit, anulând o capitalizare de piață de peste 400 de miliarde de dolari.

„Ne concentrăm pe investiții pe termen lung care ne vor permite să ieșim mai puternici din această criză economică, începând cu algoritmul de recomandare și „Reels” (formate care le imită pe cele de la TikTok, n.r.), noua noastră infrastructură de publicitate și metaversul”, a declarat Mark Zuckerberg.

Pe Wall Street, acțiunile, care au închis joi în creștere cu 1,05%, la 170,57 dolari, au scăzut cu 0,16% în tranzacțiile de după orele de tranzacționare.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

4 comentarii

  1. Sa dea faliment linistiti, cenzura pe Facebook e ca in China sau Rusia !
    Mi-am suspendat contul de ceva vreme, prea des eram blocat sau avertizat pe baza unor raportari false ale unor troli sau frustrati. De exemplu i-am luat apararea lui Buhnici, consider libertatea de exprimare mai importanta decat sensibilitatile obezelor. Am primit imediat suspendare pentru violenta si discriminare !

    • Si eumi-am inchis contul, dar m-au anuntat ca datele le vor mai pastra inca 5 ani. Nici wats up nu mai folosesc. Cred ca oamenii au inceput sa-si dea seama ca de fapt e o mare teapa.
      Le doresc un faliment rapid .

  2. Inchis Facebook de 2 ani, inchis Instagram de 1 an, Whatsup cont sters si dezinstalat. Traiasca Signal. Televizor dus in strada cam de 5 ani.

  3. Nici ‘Signal’ nu-i mai breaz. Nu stau sa va explic.