G4Media.ro

Pe toată Via Transilvanica, ziua 7. Atunci când oamenii și locurile te…

sursa foto: Turnul Sfatului

Pe toată Via Transilvanica, ziua 7. Atunci când oamenii și locurile te umplu de cadouri (Turnul Sfatului)

În ziua în care am împlinit o săptămână de când pedalăm de la Putna înspre Drobeta Turnu-Severin, experiența Via Transilvanica a venit sub forma unui moment aniversar: am întâlnit o grămadă de oameni inimoși, am fost ospătați în mai multe rânduri, am primit în dar și o carte. Totul pe o vreme de milioane și ghiftuiți cu fructe înmiresmate, notează jurnaliștii Turnul Sfatului.

Sub o vreme perfectă pentru a parcurge Via Transilvanica pe bicicletă, în cea de-a șaptea zi am reușit să revenim la planul inițial de a parcurge câte trei segmente de drumeție într-o zi. Am pornit dimineața de la Brâncovenești până la Cașva (20 de km), urmat de segmentul până la Brădețelu (23 de km) și am încheiat ziua la Câmpu Cetății (20,5 km).

La finalul zilei am încheiat de parcurs și Ținutul de sus, cea de-a doua din cele șapte zone istorice parcurse de Via Transilvanica. Ținutul se încheie înspre zonă de munte, unde și înaintea căruia peisajele județului Mureș sunt o feerie continuă.

Articolul complet pe Turnul Sfatului

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Ar trebui sa spuna cei pasionati de drumetii, alergare montana sau plimbatul cu bicicleta pe munte daca interactiunile lor cu cainii de stana sunt similare cu ce vedem in poza articolului.

  2. Am mai scris.
    Am fost inconjurata de caini de stana doar cand am inaintat desi stiam ca e stana pazita, ca doar latrau deja, am inaintat cu tupeu cu gand ca e dreptul meu.
    In rest, daca identifici din timp stana, ocolesti, sau inaintezi cu grija, apuci in functie de caz sa le si dai de mancare dupa ce te-au latrat nevoie mare.
    Ciobanii sunt obligati prin lege sa tina putini caini la stana, lucru care nu prea-i ajuta, se plang ei, cand e vorba ca ursii sa atace stana.
    Pe Alpinica sunt tot felul de animale prietenoase, altele decat caini.
    Sunt mai multi caini in Bucuresti decat aici.😆

  3. Nu inteleg rostul acestor articole despre strabaterea rutei Via Transilvanica, din moment ce in ele nu se gasesc alte informatii decat „in ziua X am mers de colo pana colo”. Sau e doar un fel de raport?