G4Media.ro

Partidul aflat la guvernare în Japonia invită mai multe femei să participe…

Partidul aflat la guvernare în Japonia invită mai multe femei să participe la reuniuni sale / Condiția: să nu intervină în discuții

Partidul Liberal Democrat (LDP), aflat la guvernare în Japonia, considerat o redută omogenă a bărbaţilor în vârstă, doreşte acum ca la reuniunile importante ale sale să fie prezente mai multe femei, cu condiţia ca ele să nu intervină în discuţii, a informat miercuri Reuters.

Partidul, care din 1955 s-a aflat aproape tot timpul la putere, a propus să permită unui număr de cinci deputate să ia parte, ca observatori, la reuniunile biroului executiv al LDP, ca răspuns la criticile conform cărora conducerea formaţiunii este dominată de bărbaţi.

Doi dintre cei 12 membri ai biroului executiv al LDP sunt femei, în timp ce în Consiliul general al partidului, structură cu 25 de membri, se află doar trei femei.

Propunerea survine după ce comentariile misogine ale lui Yoshiro Mori, membru al LDP şi fost şef al Comitetului de organizare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, au provocat proteste şi au atras atenţia asupra disparităţii de gen în cea de-a treia economie a lumii.

Decizia va permite mai multor femei din LDP să vadă cum sunt luate deciziile la nivelul conducerii partidului, a explicat secretarul general al partidului, Toshihiro Nikai, care are 82 de ani. El a adăugat că este la curent cu criticile privind dominaţia bărbaţilor în forurile de conducere ale partidului.

”Este important să se înţeleagă deplin ce tip de discuţii au loc”, a declarat el într-o conferinţă de presă.

Femeile invitate să asiste la reuniunile respective nu vor putea interveni în timpul acestora, dar separat vor putea prezenta opiniile lor secretariatului partidului, a relatat cotidianul Nikkei.

Japonia este plasată pe poziţia 121 din 153 de ţări în Indicele privind diferenţele între bărbaţi şi femei al Forumului Economic Mondial pe 2020, înregistrând scoruri mici în privinţa participării femeilor la activităţile politice şi la luarea deciziilor economice.

Fostul premier Shinzo Abe a fost un campion al aşa-numitei politici ‘Womenomics’, menită să crească participarea femeilor în economie, dar activiştii pentru drepturile omului susţin că este nevoie de schimbări mai drastice la locul de muncă şi în politică.

Sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Corect! Femeia sa fie sotie si mama in primul rand. Ce a facut feminismul in occident nu a reusit nici ciuma bubonica. Ex: milioane de avorturi, adica pruncucidere

 2. Orbservatoare care oferă varietăți vizuale decidenților experți în comunicări orale.
  Și-s „invitate generos” apoi la opinii womenomics în patriarhatul lor.
  Ce lume!

  Deci ca o femeie care n-a avut nicio competiție serioasă de la vreun bărbat care s-o depășească la medie generală sau general intelligence din clasa întâi până la ultimele universități absolvite, va dați seama cum văd eu sistemele astea sociale cu 100% decidenți „încoronați” pe alte criterii decât competențele certificate, IQ., EQ, SQ, performanță.

 3. Sau plictisit de colegi si au nevoie de figuri ceva mai umane? mai in viata? Poate promoveaza si ei femeile ca doar nu sunt japonezele mai proaste decat femeile altora.
  Chestia asta se poate face online si ceva gen sesizari.jp de exemplu daca doresc sa afle ce gandesc femeile educate.
  E dea dreptul jignitor sa inviti pe cineva dar sa fie pe post de patzachina/decor acolo.
  creaturile astea inferioare numite femei locul lor e la cratita si in animeurile pedofililor.

 4. De fiecare dată când citesc articole despre cât de bine este in Japonia, ce societate avansată etc mă umflă râsul. Sunt in față economic, dar în rest… Bangladesh 😛

 5. O sa ajunga de la calitatea premium japoneza la una multilateral dezvoltata cu tovarase intrate la facultate prin cote marxiste .

  ”Reports say just prior to the bridge collapsing, Flores and her team of female engineers and designers had been praised on social media.”

  Absolvente admise la faculatati de constructii civile din USA prin cote de gen , in realitate un eufemism feminist pentru acordarea de privilegii si discriminarea baietilor, au proiectat gresit un pod in Florida . Podul a omorat 6 oameni cand s-a prabusit.

  Cel mai bun trebuie sa ocupe locul intr-o institutie sau intr-o facultate, indiferent de gen. Daca 70% din locurile de la medicina sunt ocupate de fete, asa trebuie sa ramana! Daca 70% din locurile la politehnica sunt ocupate de baieti, asa trebuie sa fie! Daca in politica, politie, minerit sau armata intra doar 10% femei si 90% barbati , asa trebuie sa ramana. Daca impui in politica, CEO, management 50%-50% trebuie sa impui si in minerit, constructii, armata, extractii petroliere etc! Si asta e o tampenie comunistoida care duce la distrorsionari sociale grave.
  Intr-o societate in care libertatea de alegere e sacra, atata timp cat acea libertate nu contravine libertatilor celorlalti, trebuie sa existe reguli egale pentru concursuri si bineinteles egalitate de sanse . NU EGALITATE DE REZULTATE.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.