
O profesoară din Iași este acuzată că a folosit un dispozitiv profesional de bruiaj în timpul examenelor / „Se vedeau antenele ieșind din punga de cadouri” / Nu s-a putut suna nici la 112 / S-a deschis dosar penal
Studenții de la Agronomie din Iași au reclamat o profesoară la ANCOM, după ce le bloca în timpul examenelor semnalul GSM, Wi-FI și radio cu un dispozitiv improvizat, ținut într-un pungă de cadouri, lângă catedră, anunță Ziarul de Iași.
Urmărește cele mai noi producții video G4Media
- articolul continuă mai jos -
Conform plângerii depuse, conf.dr. Geta Pavel, de la Medicină Veterinară, disciplina Fiziologie, făcea mai mult de atât: nu erau blocate apelurile în mai multe zone din clădire, inclusiv cele la 112. Universitatea anchetează intern cazul, fiind depusă și plângere la poliție.
Unul dintre tineri susține că, în data de 10 iulie 2025, a fost direct afectat de bruiaj: a încercat să o sune, fără succes, pe mama sa, care era îngrijită la domiciliu, fiind grav bolnavă. A crezut că e problema de la telefonul său, dar și-a întrebat colegii și nimeni nu avea semnal. Mai mult, când unui tânăr din sală s-a făcut rău și au încercat să sune la 112, nimeni nu reușea să efectueze apelul.
ANCOM a confirmat existența controlului la Iași. Prof.univ.dr. Mihai Mareș, decanul facultății, a transmis că în cadrul instituției s-a constituit o comisie care va verifica aspectele semnalate.
Unul dintre studenți cu care am discutat spune că ar fi văzut echipamentul de bruiaj ascuns într-o pungă de cadou.
„Echipamentul de bruiaj a fost amplasat într-o pungă de cadou, în aceeași sală, deasupra căreia sunt montate antenele GSM ale Orange și Vodafone. Se vedeau antene ieșind din pungă. Nu mai țin minte ce culoare avea punga. Vineri, cei de la ANCOM au venit când doamna doctor avea examen. Aceasta a țipat la ei, i-a scos afară, le-a spus să iasă că e în examen. Când s-au întors împreună cu domnul decan, nu au mai găsit-o. A terminat examenul mai repede. Nu știu ce s-a mai întâmplat după. Doamna are notorietate, face parte și din Senat”, a explicat studentul. El ne-a rugat să-i asigurăm confidențialitate în acest caz.
Utilizarea echipamentelor de bruiaj neautorizate este interzisă în România, conform art. 363 Cod Penal (perturbarea comunicațiilor electronice, pedeapsă de la 2 la 7 ani închisoare).
”Articolul 363: Perturbarea funcționării sistemelor informatice. Fapta de a perturba grav, fără drept, funcționarea unui sistem informatic, prin introducerea, transmiterea, modificarea, ștergerea sau deteriorarea datelor informatice sau prin restricționarea accesului la date informatice, se pedepsește cu închisoarea de la 2 la 7 ani”
Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media
Donează suma dorită pentru susținerea proiectului G4Media
CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867
Deschis la Raiffeisen Bank© 2025 G4Media.ro - Toate drepturile rezervate
Acest site foloseşte cookie-uri.
Website găzduit de Presslabs.
4 comentarii