G4Media.ro

Nicușor Dan și rectorii marilor universități din Capitală au discutat proiecte comune:…

Foto: Facebook.com/Universitatea din Bucuresti

Nicușor Dan și rectorii marilor universități din Capitală au discutat proiecte comune: noi sedii și cămine pentru studenți, campanii de promovare, refacerea unor spații publice precum fântâna de la Piața Universității

Primarul general al Bucureștiului, Nicuşor Dan, şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, s-au întâlnit luni la sediul Arcub cu rectorii universităţilor de stat şi private din Capitală, potrivit unui comunicat.

Oficialii au discutat probleme precum punerea la dispoziţie a anumitor terenuri sau clădiri pentru desfăşurarea orelor de curs sau pentru înfiinţarea unor noi cămine, colaborarea în vederea organizării unui festival al universităţilor, includerea anumitor săli sau clădiri ale universităţilor în circuite turistice, înfiinţarea unui muzeu al universităţilor sau iniţierea unor campanii de promovare pe mijloacele de transport în comun.

De asemenea, rectorii universităţilor au anunțat disponibilitatea de a colabora cu Primăria Capitalei cu privire la planificarea urbană, fluidizarea circulaţiei, reabilitarea anumitor tramvaie, producerea de energie verde sau amenajarea în comun a anumitor spaţii verzi sau spaţii publice, cum ar fi zona fântânii de la Universitate.

Întâlnirea a avut ca scop colaborarea dintre Primăria Capitalei şi mediul universitar, în vederea dezvoltării Bucureştiului ca important centru academic.

Nicuşor Dan a declarat că ”este în interesul Primăriei Capitalei să definească Bucureştiul ca un puternic pol universitar, atât în ţară cât şi în Europa de Sud-Est, oraşul nostru fiind în prezent gazdă a peste 300.000 de studenţi. Avem o miză importantă, aceea ca Bucureştiul să se definească astfel pe harta globală şi să atragă cât mai mulţi studenţi din ţară sau din străinătate. Ştiu că există un necesar de spaţii pentru dezvoltarea infrastructurii educaţionale în Bucureşti şi sunt deschis să soluţionăm această problemă, acolo unde acest lucru este posibil. Vă asigur că universităţile vor avea prioritate în tot ceea ce înseamnă autorizaţii, certificate sau documentaţii de urbanism”.

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a spus că ”prin noua strategie europeană, universităţile sunt recunoscute drept un motor al schimbării şi al dezvoltării din perspectiva tranziţiei către verde, a digitalizării sau a susţinerii competitivităţii. Şi, într-adevăr, pentru dezvoltare, avem nevoie de sprijin din partea Primăriei Generale. Iar faptul că astăzi suntem aici împreună ne dă speranţă că se poate să dezvoltăm un mecanism de susţinere a mediului universitar”. (Foto: Facebook.com/Universitatea din Bucuresti)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

7 comentarii

  1. Pai și restul orașului cui rămâne????
    Doar o fântâna la Universitate și atat?
    Pasajul de la Doamna Ghica ,prelungirea ghencea …
    Mizeria și infecția din oras????
    Mars…cel mai prost primar…vai mama lui…

  2. Sigur, implicati arhitectura si biologia sa salveze Cismigiul si Herastraul, Centrul Vechi, Patrimoniul pentru arhitectura si istoria artei, transporturile daca mai exista, sa modernizeze traficul, calculatoarele si electronica sa sustina tot si toate cu IoT, AI, mmWave, constructiile ca poate vin cu solutii mai moderne, materiale, logistica, energie, etc, etc. Numai sa vrei, si ai ce face. Numai ”sa te lase ”politicienii care numai la educatie si cercetare nu se gandesc. Iar fara cercetare, Bucurestiul si toata Romania va ramane statica, inapoiata, invizibila pentru alte universitati. Tinerii vor pleca sa castige recunoastere in alta parte. Bucurestiul isi va ”carpi” casa precum omul sarac si dupa aceea iar o sa o lase neingrijita zece ani. Apropo Bucuresti, vedeti ca ati cimentat Piata Universitatii in loc sa lasati pavajul asa cum era, cu pietre, asa cum vezi in toate centrele vechi din Paris, Londra, Roma. De casa Delavrancea din Piata Romana cine are grija? Si cum ii opriti pe primarii de sector sa faca ce le trece lor prin cap dupa ce le-au trecut milioane prin buzunare?

  3. Nicusor vroia sa discute subiecte agreate de tine dar rectorii erau pilaf în pasajul Ghica.

  4. Chiar nimic din ce face nu vă convine? Răi oameni, cu atitudinea asta stăm pe loc de 30 de ani.

  5. @Radu: purtatorii de opinci aciuiti pe aici nu au dreptul la comentarii!
    Im.bec.ili.sor Dan, dar despre caldura si apa calda nimic? Povesteste-ne si noua despre dispozitiile date lui Cretu cum sa faca economii privind furnizarea agentului termic! Despre trotuarele desfundate nimic, nimic?
    Despre parcurile care arata ca o jungla, nimic? Oricum ceea ce discuti tu acum nu se va materializa in acest mandat, iar altul nu mai pupi!

  6. Vorbe bombastice dar goale. Mare pol universitar în S-E Europei, cu un primar incapabil? Suntem sătui de demagogie, de gargara politicianistă.