G4Media.ro

Nelu Tătaru: Vom lua mâine o serie de decizii care să creeze…

Sursa foto: Guvernul României

Nelu Tătaru: Vom lua mâine o serie de decizii care să creeze cadrul administrativ pentru impunerea restricțiilor în perioada stării de alertă

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat miercuri seară că Guvernul va lua joi o serie de decizii care vor crea cadrul administrativ pentru a putea impune anumite restricţii în perioada stării de alertă.

„Astăzi şi mâine suntem încă în stare de urgenţă, mâine avem o şedinţă de guvern şi vom avea şi Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi vom lua nişte decizii care sperăm noi să creeze şi cadrul administrativ în care să putem impune aceste restricţii”, a declarat ministrul Sănătăţii, la Realitatea Plus.

Totodată, Tătaru a mai spus că recomandă autorităţilor locale să redeschidă parcurile, însă fără acces în spaţiile de joacă și cu păstarea măsurilor de protecție: „Recomandarea noastră a fost deschiderea parcurilor pentru acele plimbări pentru aer curat, pentru ieşirea în aer liber, dar păstrând oricum distanţarea, aglomerările să nu fie mai mult de trei persoane”.

Ministrul Sănătății a mai atras atenția că trebuie să înţeleagă toată lumea că orice măsură de relaxare, cât de mică, poate genera riscul de creştere a transmiterii intracomunitare a noului coronavirus, de aceea măsurile de relaxare trebuie introduse treptat:

„Sperăm că populația înțelege în continuare că măsurile de relaxare trebuie să intre progresiv. Intrând progresiv putem să le gestionăm, putem să fim atenţi la fiecare dintre ele. Au fost adoptate în condiţiile în care avem şi contramăsuri. Şi mă repet, venind prea devreme cu nişte măsuri de relaxare nu facem decât să exacerbăm acel risc de a crea o transmitere comunitară şi aceste riscuri le putem vedea, în acest moment, în ţările europene (…) Suntem pe o pantă descendentă de la începutul acestei pandemii şi hai să păstrăm panta descendentă. Această relaxare trebuie privită cu mai multă precauţie decât sărbătorile pascale sau weekendul de 1-3 mai (…) Vom promova în continuare mai multe perioade de relaxare, dar acele perioade ţin foarte mult de rezultatul primei perioade (…) Noi, dar şi Institutul Naţional de Sănătate Publică şi Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile vom face evaluări zilnice ale numărului de cazuri, numărului de decese, de cazuri din Terapie Intensivă, numărului cazurilor de primiri la Urgenţe, care ne vor arăta dacă focarele s-au exacerbat, dacă avem o transmitere accentuată în comunitate şi dacă e nevoie să înăsprim sau să intervenim cu nişte măsuri care să poată controla o eventuală creştere”.

Sursa foto: Guvernul României

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

2 comentarii

  1. Desigur, preferabila este revenirea intr-un ritm “crescendo” mereu atenti la evolutia bolii si recapituland importanta prevenirii ei.
    De ce se poarta la Guvern manusi de protectie negre? Se asorteaza cu masinile cu girofar? Un fel de proiectie James Bond? Teribilism infantil.

  2. Vai de capul vostru. Austriecii cu o saptamana inainte stiau clar ce se redeschide in prima faza si care e planul pentru urmatoarele faze. La noi nu, fiecare a venit cu versiunea lui, noi cu o zi inaint nu stim nimic. Ati fost complet pe nicaieri, la inceput nu ati inchis la timp granitele, ati inchis granitele foarte tarziu, ati dat afara bolnavii din spitale, iar acum nimeni nu stie nimic.
    Va plangeti ca CCR nu v-a lasat sa jucati cum vreti voi, de cate zile CCR v-a transmis un semnal? Voi ce ati facut? De cate ori ati zis o informatie care ulterior a fost modificata?
    Vela si-a modificat declaratia categoric de 2 ori: 1. protocolul cu Biserica 2. declaratia pentru iesirea din localitate.
    Cu cateva ore inainte de expirarea starii de urgenta inca nu se stie ce e maine. OK, inteleg ca CCR nu v-a lasat sa va jucati, ca sunteti un guvern minoritar dar un plan putea fi facut pe o perioada mai mare.