G4Media.ro

Neîncrederea în profesorul corector a ajuns la un maxim istoric

Foto: Pexels.com

Neîncrederea în profesorul corector a ajuns la un maxim istoric

Cel mai mare număr de contestații din istoria recentă a examenului de Bacalaureat a fost înregistrat la sesiunea care tocmai s-a încheiat: peste 62 de mii de cereri de recorectare a lucrărilor. Iar acest număr uriaș de contestații vine în condițiile în care la rezultatele inițiale s-a înregistrat cel mai mare număr de note de 10 din ultimii ani, peste 24 de mii de note între 9 și 9,99, dar în același timp și o rată de eșec de peste 40%. Însă cea mai mare problemă este una de lipsă a încrederii.

În ultimii ani, numărul contestațiilor de la Bacalaureat a fost în jurul a 40 de mii. O creștere cu peste 20 de mii de cereri de recorectare înseamnă un semnal de alarmă. Unul pe care niciun ministru, secretar de stat, director din minister nu l-a dezamorsat, nu l-a combătut sau nu l-a explicat.

După 3 luni de școală online și de pregătire acasă pentru examen, candidații au intrat în Bacalaureat în același timp în care colegii lor din clasa a VIII-a primeau rezultatele la Evaluarea Națională. În săptămâna în care s-au dat probele scrise la Bacalaureat, toți cei care erau în examen asistau la o avalanșă de informații despre cum aproape toți care au contestat corectarea de la Evaluarea Națională au primit puncte în plus.

Citește analiza integrală pe Edupedu.ro

Foto: Pexels.com

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

3 comentarii

  1. baiatul de la IT corecteaza cel mai bine nota – direct in baza de date de la Ministerul Invatamantului

  2. E şi o neîncredere în profesor ca atare, dată fiind apariţia după 1989 a fabricilor de diplome şi a incapacităţii clasei politice de a da sistemului resurse umane de excepţie. Din salariul de profesor liceal, în România Regală Eugen Lovinescu scotea revista Sburătorul, iar la Paris, Simone Boué reuşea să ajute şi pe marele cugetător Emil Cioran.

  3. S-a obisnuit lumea sa faca maidan. Nu-mi place nota la bac, sau rezultatul alegerilor? Repede fustele in cap la Victoriei, si se suceste treaba.