G4Media.ro

Muzeul Național de Artă și Muzeul Colecțiilor de Artă se redeschid publicului,…

Muzeul Național de Artă și Muzeul Colecțiilor de Artă se redeschid publicului, miercuri. Accesul se va face în grupuri de câte trei persoane, cu excepția familiilor cu mai mulți copii

Publicul va putea să viziuteze din nou Muzeul Naţional de Arta al României şi Muzeul Colecţiilor de Artă, începând de miercuri,  cu respectarea măsurilor de siguranţă impuse de starea de alertă instituită ca urmare a epidemiei cu noul coronavirus.

Potrivit anunţului postat luni pe site-ul MNAR, programul temporar de vizitare va fi de miercuri până duminica, în intervalul orar 11.00 – 17.00, publicul având acces în Galeria de Artă Europeană şi Galeria Naţională de la sediul central, precum şi la Muzeul Colecţiilor de Artă.

În timpul vizitei, publicul este invitat să urmeze setul de reguli stabilite conform Ordinului de ministru nr. 2855 din 15/05/2020.

Astfel, accesul în galeriile cu expunere permanentă se va face pentru sediul central, prin porţile A1 şi A4 – folosind fluxuri separate pe sensurile de intrare/ieşire, iar pentru Muzeul Colecţiilor de Artă accesul se face prin corpul B, iar ieşirea prin corpul A:

* accesul persoanelor se va face prin zonele de dezinfectare de la intrările marcate;

* accesul este permis în grupuri de maximum trei persoane (exceptate sunt familiile cu doi sau mai mulţi copii);

* accesul grupurilor se face la un interval de 5 minute;

* se permite accesul vizitatorilor numai în condiţiile purtării obligatorii a măştii individuale şi după verificarea temperaturii de către reprezentantul muzeului, iar nerespectarea acestor prevederi conduce la refuzarea accesului;

* curţile muzeelor se vor folosi drept spaţiu de aşteptare pentru vizitatori;

* nu se vor organiza vernisaje, vizite ghidate şi programe educative pe perioada pandemiei;

* căile de acces, precum şi sensul de circulaţie în interior sunt diferenţiate conform semnalizărilor de separare a fluxurilor: intrare/ieşire, iar vizitatorii sunt rugată urmărească săgeţile de sens şi instrucţiunile personalului.

„Aceste măsuri sunt menite să contribuie la protecţia dumneavoastră şi a personalului muzeului. Vă mulţumim pentru sprijin. În continuare vă invităm să rămâneţi aproape de artă şi în mediul online prin intermediul paginilor de Facebook şi Instagram, dar şi pe canalul de YouTube al MNAR”, se mai arată în postarea Muzeului Naţional de Artă, conform Agerpres.

Sursa Foto: mnar.arts.ro (Muzeul de Artă al României)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Muzeul Naţional de Artă al României(MNAR) a înregistrat pe parcursul anului 2018 un numar de 127.707 de vizitatori, cu 16.105 vizitatori mai mult faţă de 2017 (când numărul total a fost de 111.656).
    Cifrele de 2019 inca nu sunt disponibile.
    MNAR deţine 4 muzee în subordine: Sediul central cu Galeria de Artă Europeană şi Galeria Naţională, Muzeul Colecţiilor de Artă(in nordul Caii Victoriei, inca nu l-am vizitat, era inchis cand am ajuns dupa ora 17)), Muzeul „K.H. Zambaccian”(superb!) şi Muzeul „Theodor Pallady”(nu l-am vizitat).
    Dintre acestea cel mai vizitat e Sediul central din Calea Victoriei, fostul Palat Regal.
    Cu 5 zile pe saptamana pentru vizitat(2 zile sunt inchise), rezultat o medie de vizitare zilnica pe Muzeu(desi media e ca orice medie, dar nu exista evidente separate pe cele 4 muzee) rezulta o medie de aproape 500 de vizitatori zilnic, cel putin la Muzeul din sediul central.
    Am vizitat Sediul central din fostul Palat regal si Muzeul Zambaccian, nu era deloc lume desi era sambata la deschidere, dupa 11… exceptiile sunt cand vin autocarele cu turisti din tara sau strainatate, am prins un autocar cu spanioli de varsta medie si peste, cand noi am iesit… in Muzeu nu am intalnit turisti romani, era o pereche in varsta, scotieni cred, foarte distinsi, domnul era costumat cu kilt scotian…
    La Muzeul Zambaccian – o minunatie, in casa lui Zambaccian – am fost SINGURI cat timp am vizitat Muzeul superb, e mai dificil de ajuns la Muzeu, noi am venit de la Parcul Herastrau pe jos si am vizitat Cartierul Primaverii, ia mult timp…
    Doamnele foarte dragute, ne-au dat „un bonus”, sa vedem Gradina Muzeului, un loc splendid..
    Am mai vazut Muzeul Theodor Aman(in subordinea Muzeului Municipiului Bucuretsi) TREBUIE sa suni ca sa deschida, scrie pe o tabilta SUNATI!
    Nu era nimeni, doamnele chiar au fost uimite ca am venit de departe la Bucuresti sa vizitam muzee(veneam de la Zambaccian), se plangeau ca bucurestenii prefera cafenelele si terasele din Centrul vechi(si noua ne place Centrul vechi!) si din pacate nu vin la Muzeu, spuneau ele… o zi intreaga acesti Angajati ai Statului roman ard gazul de pomana, au aparut 3 angajate dupa ce am sunat!… pacat..
    Pretul e infim(5 Lei la Aman), ca la toate Muzeele din Bucuresti(maxim 15 lei)…
    Muzeul, in casa lui Aman(situat in spatele Ateneului!) e superb, ca si casa, merita!
    Pacat ca la aceste Muzee superbe nu ajuns multi romani, spre comparatie, Galleria Nationala Maghiara(Muzeul lor National de arta) sau Magyar Nemzeti Galeria este vizitata Anual de PESTE 4 MIlioane de vizitatori maghiari si foarte multi straini…