G4Media.ro

Mişcarea #MeToo în Grecia: Trei vedete de teatru și televiziune și-au pierdut…

sursa foto: Pixabay

Mişcarea #MeToo în Grecia: Trei vedete de teatru și televiziune și-au pierdut locurile de muncă, sub acuzaţii de hărţuire şi abuzuri sexuale

Trei vedete de teatru şi televiziune din Grecia şi-au pierdut de curând locurile de muncă în urma unor acuzaţii de hărţuire şi abuzuri sexuale, care au devenit tot mai numeroase în această ţară în cadrul fenomenului mondial declanşat de mişcarea #MeToo, informează AFP, citată de Agerpres.

Giorgos Kimoulis, considerat unul dintre cei mai buni actori ai Greciei, a fost exclus din programul Festivalului din Atena şi Epidaur 2021, au anunţat luni reprezentanţii celui mai important festival artistic din această ţară, după un val de acuzaţii lansate de mai multe actriţe. Potrivit organizatorilor festivalului, „colege ale domnului Kimoulis au depus plângeri conform cărora au fost victime ale unor insulte”.

Tot luni, televiziunea de stat greacă, ERT, a anunţat că va concedia un actor, fără să îi dezvăluie numele. Însă jurnaliştii din mass-media elene l-au identificat şi au anunţat că ar fi vorba despre unul dintre cei mai apreciaţi actori din Grecia, Petros Filippidis.

Postul Mega TV a publicat săptămâna trecută o scrisoare expediată de trei actriţe pe adresa Sindicatului actorilor din Grecia, în care îl acuzau pe Petros Filippidis de comportament obscen.

Actorul a fost spitalizat pentru scurt timp săptămâna trecută, după ce a publicat o declaraţie prin intermediul avocatului său, în care a cerut companiilor mass-media să se abţină de la menţionarea numelui său în ştirile pe care le difuzează despre acest subiect. „Mă cunoaşteţi de 35 de ani. Vă rog, respectaţi-i pe soţia mea şi pe copilul meu, adevărul nu va ieşi la iveală într-un proces condus de televiziune”, a declarat artistul în acel comunicat.

Totodată, directorul artistic al Teatrului Naţional din Atena, Dimitris Lignadis, a demisionat duminică din această funcţie, citând „un climat toxic de zvonuri, insinuări şi scurgeri de informaţii”.

Toţi cei trei bărbaţi neagă acuzaţiile formulate împotriva lor.

Puţine dintre aceste plângeri vor putea să facă obiectul unor cercetări în instanţă, întrucât acuzaţiile fac referire la fapte vechi de câteva decenii şi care, din acest motiv, sunt cu siguranţă deja prescrise. Sindicatul actorilor greci a anunţat că a primit peste o mie de astfel de plângeri de la victime prezumtive, în ultimele zile.

La peste trei ani după apariţia mişcării #MeToo în Statele Unite, legea tăcerii a fost încălcată în Grecia de atleta Sofia Bekatorou, de două ori medaliată în concursul olimpic de iahting. Ea a dezvăluit în decembrie că atunci când era în vârstă de 21 de ani a fost victima unor „hărţuiri şi abuzuri sexuale” din partea unui membru al Federaţiei elene de iahting, în camera sa de hotel. Mărturia ei a încurajat alte sportive, studente, jurnaliste şi actriţe din Grecia să facă declaraţii publice similare.

Săptămâna trecută, partidul de stânga MeRA25 a suspendat adeziunea în rândul său a unuia dintre cei mai cunoscuţi compozitori ai Greciei, după ce o cântăreaţă l-a acuzat că ar fi încercat să întreţină relaţii sexuale cu ea, atunci când era minoră şi avea doar 14 ani.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

  1. Încet, încet iese și adevărul la suprafață. Atunci când nici măcar celebritatea sau banii nu te mai protejează, te gândești de două ori înainte să agresezi oameni care nu vor nimic cu tine.

    • Insa, momentan nu a fost judecat nimeni, nimeni nu este condamnat, oamenii si au pierdut traiul be baza unor spuse, care inca nu sunt verificate

    • Baietii din Africa sunt prietenosi si astronomi. Ei are sapunuri Fa si tigari Kent. Numai in cazul lor vreau sa vad hotarare judecatoreasca, si nici atunci n-o sa cred.

  2. Tocmai asta e, o condamnare în instanță nu este necesară atunci colegii nu mai vor să lucreze cu ei. E valabil în orice activitate în care șeful nu-și permite să piardă x oameni din cauza unuia singur.

    • Vine ea ziua când colegii n-o sa mai vrea sa lucreze cu tine. Ce faci daca angajatorul te da afara? îl dai în judecata sau astepti explicatiile despre cât de justificata a fost concedierea?

  3. Ceva dovezi au fost prezentate ?S a ajuns la Tribunal ?Daca nu atunci de ce au fost dați afară din serviciu oamenii?Ei ar trebui să de-a în judecată pe cei care i au dat afară dar și pe cele care i au acuzat fara dovezi și fără o sentință judecătorească.De ce după atâtea decenii?Sunt multe întrebări fără răspuns.Daca au fost încălcate ale legii atunci trebuiau reclamate la vremea respectivă.De fapt e vorba de încălcarea legilor.Asa se numesc nu abuzuri.Me top este o campanie a progresiști lor că și așa zisele campanii contra rasismului și colonialismului.Totdrauna vor fi oameni care vor zice că au fost nedreptățiți pe baza de rasa,sex,naționalitate,,religie,etc chiar și atunci când evident că ei sunt de fapt de vina sau grupul său categoria din care face parte s a remarcat negativ prin numeroase infracțiuni.Chiar daca o persoana nu e vinovata se întâmplă să aibă de suferit datorita faptului că grupul său categoria din care face parte are un prost dar îndreptățit renume.

  4. Ti se pare normal ca unii oameni sa si piarda jobul in urma unor cuvinte spuse? Adica poti abuza de asta si sa acuzi oameni de anumite lucruri, tu nu trebuie sa dovedesti ceva ca sa distrugi pe cineva

  5. Va rog sa mi publicați comentariul referitor la me too din Grecia.Am folosit numai termeni civilizați,decenți nu injurii sau jigniri.

  6. Mulțumesc pt publicarea comentariului.

  7. „colege ale domnului Kimoulis au depus plângeri conform cărora au fost victime ale unor insulte”.
    ”Sindicatului actorilor din Grecia, în care îl acuzau pe Petros Filippidis de comportament obscen.”

    Insultele si comportamentul obscen sunt vandute opiniei publice drept abuzuri sexuale. Hartuiri, de acord dar ABUZURI SEXUALE?
    Sa nu ne miram cand societatea va deveni indiferenta fata de violuri reale care sunt crime. Se va obisnui ca toate actele incadrate la ”abuzuri” sunt niste interactiuni nepotrivite si nedovedite, bazate doar pe declaratii.
    Believe all women, strigau feministele din familia stangistilor democrati in USA. Pana in ziua in care o fosta colaboratoare a lui J Biden l-a acuzat de hartuire. Femeile de stanga n-au mai crezut-o. Au ele un radar special care detecteaza cand se spune adevarul si cand nu..
    Cand barbatul care face avansuri este simpatizat de ”abuzata”, este un act de curtoazie si seductie. Yami, povestim la prietene si zambim mieros.
    Daca barbatul nu e pe placul Me-tooistei e ”agresiune sexuala” si trebuie distrus.
    Si sa nu uitam ca sefa Me-tooistelor a abuzat un minor caruia i-a platit 300.000 de dolari ca sa taca. Ipocrizie pana la stele. Iar iubitul sefei Mee too s-a spanzurat din pacate, un bucatar si povestitor de geniu.