G4Media.ro

Ministrul Educației Ligia Deca anunță că va “armoniza” proiectele de legi Cîmpeanu…

Sursa: Facebook Ligia Deca

Ministrul Educației Ligia Deca anunță că va “armoniza” proiectele de legi Cîmpeanu cu “recomandările care susțin calitatea, echitatea, integritatea și predictibilitatea”

Noul ministru al Educației a preluat azi oficial mandatul de la Sebastian Burduja, cel care a asigurat interimatul timp de o zi, anunță Ligia Deca pe pagina sa de Facebook. Ea a subliniat că vrea să continue proiectele legilor educației, și că va asigura o predictibilitate în sistemul educațional, „astfel încât elevii, profesorii și părinții să știe din timp cum se desfășoară procesul de învățământ.”

La doar câteva ore după ce și-a anunțat public obiectivul mandatului său, Ligia Deca a preluat oficial mandatul ministerului Educației de la Sebastian Burduja, care a asigurat interimatul timp de o zi. Ea a anunțat că proiectele legilor Educației sunt o prioritate în perioada imediat următoare astfel încât să ofere predictibilitate sistemului de învățământ: „O prioritate a mandatului meu în perioada imediat următoare o reprezintă proiectele de lege ale educației. Pe baza observațiilor primite în procesul de dezbatere publică, mă voi consulta cu vocile relevante din domeniul educației și voi armoniza actele normative cu recomandările care susțin calitatea, echitatea, integritatea și predictibilitatea în sistemul românesc de educație.

Citește articolul integral Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

6 comentarii

  1. Nu e cam superfluă înșirarea pentru cineva care a obținut doctorat?

  2. Vedea-te-as „armonizand” talmes-balmesul din proiectul Romania educata!!!
    De ce trebuie date la gunoi Legile Educatiei propuse de dl Campeanu, am citit multe opinii, redau 2 dintre ele de pe eduped.ro:
    1) „eduped.ro: “Luminița Corneanu, autoare.
    Luminița Corneanu este de părere că proiectul Legii învățământului preuniversitar este „foarte vag” și a oferit următorul exemplu: „M-am uitat, de pildă, ieri, la un articol care prevede că în fiecare școală va funcționa o bibliotecă, un laborator de informatică, un laborator STEM. (…) Ce lipsește în legea noastră? Spune da, se vor face. Vor fi biblioteci, laboratoare. Cine le va face, cine sunt responsabilii, în cât timp și care este bugetul anual sau cumva?”.
    Cu un sistem de Educatie SUBFINANTAT si REFORMAT SF pe hartie de la Cotroceni, Romania va ramane ani multi NEEDUCATA…
    2) Atac dur la adresa proiectelor legii Educației. Marian Preda, rectorul Universității din București: Sunt făcute din birou, fără analize serioase, cu și de către un grup monocolor de autori care nu include specialiști în domeniul educației.
    „Prima problemă majoră a proiectelor de lege este­ procesul în sine de elaborare, care e profund greșit: din birou, fără analize serioase, cu și de către un grup monocolor de autori care nu include specialiști în domeniul educației sau ai altor științe sociale (…)”, a declarat rectorul Universității din București, Marian Preda, în contextul lansării în dezbatere a proiectelor legii Educației.
    Ce sa „armonizrzi”, cucoana de Cotroceni?!

  3. Ce spun nume grele din invatamantul romanesc despre acest proiect: TREBUIE anulate!
    eduped.ro: „Proiectele de legi “România educată”, “o insultă la adresa tuturor celor care se (mai) simt atașați de școala românească” – Scrisoarea deschisă a profesorului universitar Eugen Munteanu către președintele Iohannis
    “Fiți generos, domnule președinte, și dați un semnal clar că totul trebuie luat de la capăt” în ceea ce privește proiectele de legi “România Educată”, este îndemnat Klaus Iohannis într-o scrisoare deschisă publicată, la sfârșitul săptămânii trecute, de profesorul și lingvistul ieșean Eugen Munteanu, în Ziarul de Iași.
    Acesta califică proiectele de lege drept un “talmeș-balmeș fără cap și fără coadă, fără coerență și cu prevederi de-a dreptul nocive”. Iar șeful statului, inițiator al proiectului “România educată”, este întrebat: “Chiar nu vă dați seama că, rupt total de tradiția învățământului românesc, proiectul de lege „România educată” este o insultă la adresa tuturor celor care se (mai) simt atașați de școala românească?”.

    Ce vrea sa „armonizeze” dna Deca?!
    Cand TOATE opiniile expertilor in Educatie spun clar: Legile astea trebuie anulate!
    Cosmetizate pe ici, pe colo, cum parea ca vrea sa „armonizeze” dna Deca, e greu de spus ce va iesi!
    Pariez ca se termina mandatul nr 2 al dlui Haos in 2024 si Romania dlui Haos dupa 10 ani tot NEEDUCATA va ramane!
    Degeaba l-am votat pe dl Haos…. degeaba….

  4. Nu ai cum sa armonizezi prostiile de legi cu valorile adevarate, lasa gargara de SNSPA!
    Ia mai bine legea lui Funeriu si imbunatateste-o.

  5. Doamna consiliera n-a condus la viata ei nici macar o gradinita, n-a predat nici la scoala generala, e paralela cu Sistemul de educatie din Romania reala, dar e mare Consiliera pe Educatie la dl Haos!
    Tipul consacrat de Consilier al politrucilor romani: Consilieri habarnisti in domeniu, indivizi care NU au realizat nimic remarcabil in domeniu, ca sa poata veni cu CONSILIERE pentru Presedintele Romaniei in REFORMA mareata a Sistemului de Educatie!
    Cum sa faci Legi intr-un domeniu unde NU ai lucrat 1 zi macar, eu la Cucuietii din Deal as trimite-o sa INTELEAGA Nevoile Invatamantului romanesc!!!
    Sa nu ne miram de talmes-balmes-ul din proiectul Romania educata, „opera” mareata a dlui Haos cu consilierea dnei Deca „izolati” la Cotroceni!!!!!!

  6. Așa-i, n-are nici o experiență în învățămînt, nici în management, dar este doctor în științe politice, ca și soțul ei, lipiți la tot felul de ONG-uri și programe, se pricepe la înșirat cuvinte ca mărgelele pe ață. De observat carierismul unora cu doctorate obscure sau ascunse în „științe politice”: Deca, de la inginer naval, Bode de la inginer electrician, Buda de la inginer zootehnist și or mai fi și alții, eu pe ăștia îi știu.