G4Media.ro

Ministrul Economiei: Valoarea schimburilor comerciale între România şi Bavaria a ajuns la…

sursa foto: Facebook/Ştefan Radu Oprea,

Ministrul Economiei: Valoarea schimburilor comerciale între România şi Bavaria a ajuns la 8,37 miliarde euro, cu un plus de 1,2 miliarde euro în favoarea României

Ministrul Economiei, Ştefan Radu Oprea, anunţă, după şedinţa comună a guvernelor României şi Bavariei, că peste o mie de companii cu capital bavarez sunt înregistrate în România. Conform ministrului, valoarea schimburilor comerciale între România şi landul german a ajuns la 8,37 miliarde euro, România exportând cu 1,2 miliarde euro mai mult decât a importat din Bavaria, transmite News.ro.

”În cadrul şedinţei comune ale guvernelor României şi Bavariei, condusă de premierii Marcel Ciolacu şi Markus Söder, am vorbit despre importanţa relaţiilor economice. Valoarea schimburilor comerciale a ajuns la 8,37 miliarde euro, cu un plus de 1,2 miliarde euro în favoarea României. Din această perspectivă Bavaria se situează pe primul loc dintre toate landurile Germaniei. Sunt peste 1000 de companii cu capital bavarez înregistrate în România. Foarte multe dintre ele îşi măresc astăzi capacităţile de producţie contribuind la creşterea de 34% a investiţiilor străine în România, în primele patru luni ale anului”, anunţă, marţi seară, ministrul Economiei, într-o postare pe Facebook.

Ştefan Radu Oprea şi Hubert Aiwanger, viceprim-ministru, ministru de stat pentru afaceri economice, dezvoltare regională şi energie al Bavariei, au semnat un Memorandum de înţelegere pentru promovarea spiritului antreprenorial şi sprijinirea întreprinderilor mici şi mijlocii şi a start-up-urilor.

Ministrul Economiei aminteşte că, în această perioadă, România derulează o campanie de promovare a ca destinaţie de vacanţă prin colantarea a 625 de taxiuri cu imagini sugestive.

”Aceste taxiuri circulă în München, Berlin, Frankfurt şi Hamburg. Efectul va fi unul maximal cu atât mai mult cu cât campania se desfăşoară pe timpul Campionatului European de Fotbal”, subliniază Ştefan Radu Oprea.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...