G4Media.ro

Ministrul bulgar al agriculturii, despre cele trei nave reținute în portul militar…

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. pescarii bulgari mint de ingheata apele… ei recunosc ca nu pescuiau in apele bulgaresti, ci ”in apele comune”, adica in apele romanesti. nu exista ape comune, decat daca te referi la apele uniunii europene, care oricum sunt ale fiecarei tari in parte. ei mai spun ca bulgaria permite pescuitul rechinilor, ceea ce e corect. si mai spun ca legislatia romana se aplica doar navelor de pescuit romanesti si ca cele bulgaresti nu sunt vizate :))))))))) serios? legislatia se aplica pe teritoriul tarii, INDIFERENT de nationalitatea infractorului. deci si navele romanesti, si cele bulgaresti, se vor supune legislatiei privind interdictia de pescuire a rechinilor in apele romanesti.

    • Se numeste zona economică exclusivă a Romaniei si nu poate fi mai departe de 200 de mile fata de apele maritime interioare (cele care delimiteaza granita maritima). Deci, da, bulgarii mint.

    • Si as mai adauga, asa zisa zona comuna se refera la ape internationale, oricine are voie sa le foloseasca ca ruta, nu fac parte din Romaniei, juridic vorbind, dar exista ei zone economice exclusive, citez din pagia UE: „Zone maritime reglementate de Convenția Națiunilor Unite privind dreptul mării, asupra cărora statele au drepturi speciale în ceea ce privește explorarea și utilizarea resurselor marine”

  2. nu e permis nici pescuitul de calcan, deci bulgarii nu au nicio scuza. nu sunt primii braconieri prinsi in romania la furat. sunt incidente frecvente si cu pescarii turci care ajung in apele romaniei la furat de calcan.

  3. Bine ca nu au furat vreo mina in deriva sa o dea la „fiare vechi luam!”.

  4. Zona comuna se refera la ape internationale, oricine are voie sa le foloseasca ca ruta, nu fac parte din Romania, juridic vorbind, dar exista si zone economice exclusive, citez din pagina UE: „Zone maritime reglementate de Convenția Națiunilor Unite privind dreptul mării, asupra cărora statele au drepturi speciale în ceea ce privește explorarea și utilizarea resurselor marine”

  5. Fiecare cu D-aea lui .