G4Media.ro

Ministerul Educației își face corp de evaluatori după diferențele majore de note…

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministerul Educației își face corp de evaluatori după diferențele majore de note și numărul record de contestații de la examenele naționale de anul acesta. Condițiile și calendarul de înscriere pentru profesorii care vor să corecteze la examene

După anul cu cele mai multe contestații și cu diferențe majore între notele de după corectare și cele inițiale, Ministerul Educației face înscrieri pentru formarea evaluatorilor în cadrul unui Corp de profesori evaluatori, care a primit astăzi aprobarea de înființare de la ministrul Monica Anisie. Rolul acestui corp va fi de a evalua, din punct de vedere al competențelor, lucrările elevilor și profesorilor din cadrul examenelor naționale, pe fiecare disciplină în parte, de a antrena și susține profesorii de la clasă prin activități de mentorat și de a realiza un raport de activitate/disciplină de învățământ.

  • Decizia înființării acestui corp de profesori vine după ce Comisia Europeană atrăgea atenția în toamna anului trecut că, în România, problema formării profesorilor este una dintre cele mai grave. Până acum, în registrul programelor de formare continuă al ministerului, exista un singur program de formare pentru profesori, la nivelul întregii țări, pentru evaluarea de la examenele naționale, cel de la Casa Corpului Didactic Argeș.

Astfel, metodologia și calendarul de constituire a Corpului de profesori evaluatori pentru examenele și concursurile naționale (CPEECN) au fost aprobate de ministrul Educației, Monica Anisie, potrivit unui comunicat de presă transmis de minister.

„Consider că procesul de evaluare trebuie să aibă ca numitor comun predictibilitatea. De aceea, măsura înființării Corpului de profesori evaluatori este absolut necesară, pentru a reuși să asigurăm obiectivitate și încredere în sistemul de evaluare”, a declarat Monica Anisie.

Mai exact, CPEECN se va constitui ca grup de profesori, organizați pe discipline de examen/concurs, care îndeplinesc criteriile stabilite la nivel național și urmează să evalueze lucrările elevilor/cadrelor didactice din cadrul examenelor naționale (evaluarea națională pentru absolvenții clasei a VIII-a, bacalaureat, definitivare în învăţământ și concursul național de ocupare a posturilor didactice – titularizare).

Citește articolul complet pe EduPedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

3 comentarii

  1. Asa Doamna Pepsiglas!

  2. Acesta este un motiv ca să justifice toate greșelile de la corectare. Vor fi și mai departe greșeli atâta timp cât cei care corectează nu sunt sancționați dacă greșesc.