G4Media.ro

LIVE Ministerul Apărării: Sistemul de supraveghere radar a indicat o posibilă pătrundere…

Sursa: Roaf.ro

LIVE Ministerul Apărării: Sistemul de supraveghere radar a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național/ Localnicii din Galați și Tulcea au primit mesaje Ro-Alert

Ministerul Apărării informează, într-un comunicat, că sistemul de supraveghere radar a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național. Localnicii din Galați și Tulcea au primit mesaje Ro-Alert. La ora 01.41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate. MApN mai precizează că în noaptea de 29 spre 30 septembrie, forțele ruse au executat o nouă serie de atacuri asupra unor obiective din Ucraina. Forțele de ordine au reluat căutările în această dimineață, după ce mai localnici din Galați și Tulceau a reclamat posibila cădere a unor obiecte.

  • UPDATE 14.29 Inspectorul şef al ISU Brăila, col. Ion Cristian, a declarat, pentru AGERPES, că sâmbătă, începând cu ora 12,00, au fost sistate căutările întreprinse pe raza judeţului Galaţi, unde ar fi fost semnalată o pătrundere neautorizată în spaţiul naţional aerian. Căutările au fost efectuate pe o zonă de aproximativ 10 km pătraţi, iar în urma acestora nu a fost identificat niciun obiect zburător căzut în zonă.
  • UPDATE 12.00 Forțele de ordine au decis să se retragă din cămpul de lângă Galați unde au efectuat căutări începând de azi noapte, însă nu au găsit nimic, transmit televiziunile de știri.
  • UPDATE 11.12 Agenția France Presse: ”România, un stat membru NATO, a anunţat sâmbătă că a descoperit o posibilă încălcare a spaţiului său aerian, în atacuri nocturne lansate de către Rusia asupra infrastructurii în regiunea Dunării, în Ucraina vecină. Moscova şi-a intensificat atacurile asupra regiunilor Odesa şi Mîkolaiv, în care se află infrastructuri considerate esenţiale în exportul cerealelor, în sudul Ucrainei, după ce s-a retras, în iulie, din Acordul de la Istanbul privind exportul cerealelor la Marea Neagră.”
  • UPDATE 11.07 Prefectul de Brăila, Iulian Timofei: „Dragi locuitori ai Brăilei, doresc să vă transmit că nu există motive de panică în urma alertei cu drone, emisă prin Ro-Alert. Autorităţile locale şi naţionale au luat măsuri pentru siguranţă şi pentru a monitoriza situaţia cu atenţie. Este important să rămânem calmi şi să ascultăm cu atenţie indicaţiile oficiale care vor fi furnizate de către autorităţi. În plus, puteţi să vă informaţi din surse de încredere şi să evitaţi răspândirea de zvonuri sau informaţii false”.
  • UPDATE 11.04 ”Am văzut că au gestionat alarma. Vor fi alarme, e normal. Este frontiera cea mai lungă cu un stat aflat în război”, a afirmat Marcel Ciolacu, sâmbătă la Timişoara. Chestionat dacă autorităţile mai efectuează căutări pentru a se stabili dacă există posibile resturi ale unor drone, în zona Galaţi, şeful Guvernului a răspuns: „Încă nu sunt elemente”.
  • UPDATE 10.12 Primarul din Galaț, Ionuț Pucheanu: Nu mi se pare normal să lucrăm așa. A venit un tânăr noaptea după ce și-a cumpărat un burger care spune că i s-a părut ceva iar cetățenii au primit noaptea la 12 mesaj Ro alert. Mi se pare prea mult. Ce să facă cetățenii, să pună mâna pe cornete, pe prăștii?
  • UPDATE 10.10 Mai multe echipaje de la ISU, IPJ, Jandarmerie, Armată, Poliţia de Frontieră fac căutări, sâmbătă dimineaţă, în cartierul Dimitrie Cantemir, aflat la marginea municipiului Galaţi, după ce o persoană a sunat, vineri noapte, la 112 şi a anunţat că ar fi auzit o bubuitură puternică în această zonă, transmite Agerpres.
  • UPDATE 10.02 Elicopterele armatei survolează zona, transmit televiziunile de știri. Căutările continuă pe câmpul de la marginea muncipiului Galați. Au fost mobilizate forțele de ordine, care caută un obiect despre care un locuitor susține că ar fi căzut în zonă.
  • UPDATE 07.26 La Galaţi au fost declanşate căutări vineri noaptea după ce un apel la 112 a semnalat că ar fi căzut un obiect într-o zonă din apropierea oraşului. Conform prefectului judeţului Galaţi, zona a fost izolată.  „A căzut ceva, dar nu ştim ce şi cum, s-a măturat zona, care rămâne izolată până mâine dimineaţă când reluăm căutarea. Local am primit că ar fi căzut ceva. A sunat cineva din Galaţi la 112. Sunt 20 de jandarmi, 25 de pompieri, 3 autospeciale. Exact aşa s-a spus pe 112 că a căzut ceva, dar nu ştim ce, e posibil să nu fie nimic”, a afirmat sîmbătă noaptea prefectul judeţului Galaţi Claudiu Sorin Gavril, conform presei locale.

Redăm mai jos integral comunicatul MApN:

”În urma detectării unor grupuri de drone care se îndreptau spre teritoriul ucrainean, în proximitatea graniței cu România, Ministerul Apărării Naționale a alertat forțele aflate în Serviciul Poliție Aeriană și a notificat, începând cu ora 22.38, Inspectoratul General pentru Situații de Urgență privind instituirea măsurilor de alertare a populației din Județele Tulcea și Galați.

Sistemul de supraveghere radar al Armatei României a indicat o posibilă pătrundere neautorizată în spațiul aerian național, cu semnal detectat pe un traseu către municipiul Galați.

Ca urmare, forțe ale ISU, Poliției și Poliției de Frontieră au fost redirecționate către zonele din proximitatea municipiului Galați unde a fost înregistrat semnalul radar respectiv. Până la acest moment, nu au fost identificate obiecte căzute din spațiul aerian pe teritoriul național. Căutările vor continua și în cursul acestei zile.

La ora 01.41, a fost declarată încetarea măsurilor de alertare în toate zonele vizate.

MApN informează în timp real structurile aliate cu privire la situațiile generate de aceste atacuri, rămânând în contact permanent cu acestea.

 

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. uite aici o solutie simpla, de bun simt si care rezolva, in acelasi timp, si problema cerealelor din ucraina: Romania sa institue o zona de no fly zone cam de 50 km in jurul porturilor noastre de la dunare si sa doboare orice zboara neautorizat in acea zona. suntem in nato si avem spate. astfel aperi propriul teritoriu, ajuti si toata lumea ca deblochezi cerealele (in timp ce, indirect, rusii nu mai pot ataca porturile si silozurile ucrainiene), scad preturile la mancare. atat de simplu si de eficient. Rusii nu pot sa zica nika, caci noi ne protejam teritoriul. dar au minte „desteptii” nostri de la conducere?