G4Media.ro

Medicul-şef al Secţiei de Infecţioase de la Sibiu cere ajutor de la…

Medicul-şef al Secţiei de Infecţioase de la Sibiu cere ajutor de la populaţie pentru a cumpăra un container pentru personal, ca să nu se piardă 12 paturi pentru pacienții cu Covid

Medicul şef al celei mai mari secţii de Boli Infecţioase din judeţul Sibiu, unde au fost trataţi cei mai mulţi pacienţi cu COVID-19, cere ajutorul populaţiei să poată cumpăra un container care să fie amplasat lângă clădirea secţiei, în aşa fel încât să nu se piardă cele 12 paturi aflate la subsol, unde se intenţionează mutarea personalului, în locul pacienţilor, în aşa fel încât să nu mai intre pe aceeaşi uşă cei infectaţi, cu angajaţii, relatează Agerpres.

„Mesajele voastre, de încurajare şi sprijin, m-au determinat să deschid aceste conturi pentru menţinerea capacităţii integrale de funcţionare a secţiei Infecţioase Sibiu. Sunt deschise pe numele Victoria Bîrluţiu la Banca Transilvania IBAN în LEI RO05BTRLRONCRT0V34526203 respectiv in EUR RO17BTRLEURCRT0V34526202 sau in USD RO57BTRLUSDCRT0V34526202. Vă mulţumesc pentru marea omenie de care daţi dovadă”, a scris, joi, pe Facebook şeful Secţiei de Boli Infecţioase de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu, medicul Victoria Bîrluţiu.

Anterior, medicul şef al Secţiei de Boli Infecţioase a mai făcut un apel public, în care explica că secţia funcţionează într-o clădire veche, renovată, dar care „nu asigură circuite normale într-o pandemie”.

„Nu mi-am imaginat ca voi scrie vreodată că am nevoie de ajutorul vostru, prieteni. O clădire veche, indiferent cât de renovată e, nu asigură circuite normale într-o pandemie. Asta se întâmplă cu secţia Boli Infecţioase Sibiu, necesitând sacrificarea a 12 paturi pentru pacienţi, pentru separarea circuitelor. Dacă am avea un modul exterior, ar rămâne aceeaşi capacitate de spitalizare”, a spus în urmă cu câteva zile, tot pe Facebook, medicul Victoria Bîrluţiu.

Contactat de corespondentul Agerpres, medicul şef al Secţiei de Boli Infecţioase spune că se caută modalitatea prin care să se aducă „un sistem exterior modular” pentru mutarea personalului.

„Referitor la implementarea corectă a circuitelor in secţia Boli Infecţioase, conducerea SCJU Sibiu sprijină secţia în găsirea modalităţii de preluare a activităţii personalului într-un sistem exterior modular, conform necesităţilor actuale”, a precizat, pentru Agerpres, Victoria Bîrluţiu.

Conducerea spitalului sibian spune că vrea să asigure circuite epidemiologice funcţionale la Infecţioase împreună cu cei de la Direcţia de Sănătate Publică.

„Asigurarea circuitelor epidemiologice funcţionale reprezintă o prioritate pentru conducerea SCJU Sibiu. Acest proces este unul complex, care necesită implicarea specialiştilor instituţiei împreună cu reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Sibiu, în vederea obţinerii autorizaţiei sanitare de funcţionare provizorie. Urmare a concluziilor care vor fi formulate de către echipa de lucru se vor demara procedurile legale de asigurare a spaţiilor corespunzătoare”, a declarat joi, pentru Agerpres, directorul militar al SCJU Sibiu, medicul infecţionist Constantin Vlase.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

13 comentarii

  1. consiliul judetean ce pazeste,sau Primaria?
    adica si cu taxele luate dar si cu bani dati, in plus ,pentru ceea ce ar trebui facut de cei alesi acum 1 luna?
    mi-ar fi jena sa cer de la oameni bani…faceti cheta din salariile alea marite caci aveti de unde…tot la amaratii cu salariul minim cereti?

    • Cat de fiere de om poti fi să te framante salariile alea marite?! Care sunt tot cele mai mici din UE. Dacă ai suflet faci ceva ca nu cumpără containerul să-și parcheze mașina ci pentru alti oameni in nevoie… Daca nu ai suflet macar nu da cu pietre in oamenii aia care vor o soluție.

    • Draga “fratre”: ai o minte bolnava! Cine a cerut ceva de la amărâții cu salar minim? E pentru cei prosperi și cu afaceri de succes, diaspora etc.,pt. a-și ajuta semenii, dacă vor! iInclusiv pentu tine, dacă te îmbolnăvești, sa nu stai cu perfuzia și masca de oxigen pe un scaun. Stai liniștit cu fundul pe canapea și scrie mesaje de rahat, nimeni nu-ți ia din salarul tău minim!

  2. Da’ managerul ce zice?
    Asa ma zapacesc lucrurile astea.
    ONG-urile construiesc spitale, medicii n-au..

  3. Sa faca colecta din spaga luata de-a lungul anilor de cei angajati la spital si rezolva!

    • Pai daca fac acest lucru, ar avea bani sa construiasca un spital, nu sa cumpere un amarat de container.

  4. N-am fost in Sibiu in viata mea, dar google maps arata vreo 5 hoteluri in intersectia unde e Spitalul Judetean Sibiu. Sa inteleg ca avem suficienti bogati care se pisa pe carantina?

    Nu stiu cine dracu iti va veni la munca, daca tu ii cazezi, chiar si la hotel. S-a mai auzit undeva pe planeta?

  5. Pentru cei care nu cunosc : spitalul judetean Sibiu functioneaza in mai multe pavilioane, unele construite acum 80-100 de ani. Chiar daca au foat renovate e parctic imposibil sa asiguri niste circuite moderne. Pe de alta parte Consiliul Judetean care este condus de PNL de ceva ani putea sa se implice mai activ in construirea noului spital judetean.

  6. Si containerul „trebuie” musai achizitionat de la Galati!!!?

  7. HAOSUL continuă la Sibiu: Vicepreşedintele Consiliului Județean spune că NU a primit o solicitare scrisă ca să cumpere container pentru spital.
    icepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Marcel Luca, susţine că aşteaptă o „solicitare scrisă” din partea medicului şef infecţionist din cel mai mare spital aflat în subordine, pentru a discuta, după ce doctorul Victoria Bîrluţiu a cerut ajutorul populaţiei să doneze bani ca să se cumpere un container care să fie amplasat lângă clădirea secţiei şi unde să se mute fie 12 pacienţi cu COVID-19 aflaţi la subsol, fie personalul medical, care este posibil să fie relocat din cabinete, vestiare, la subsol în locul bolnavilor.

    „Nu am primit din partea doamnei doctor Bîrluţiu o solicitare scrisă în sensul acesta şi informaţiile noastre sunt doar cele care au apărut în Facebook şi pe urmă în presă şi cam atât”, a spus vicepreşedintele CJ Sibiu, Marcel Luca, joi, în timpul şedinţei, scrie agerpres.ro.
    Întrebat de consilierul judeţean Ruxandra Cibu Deaconu dacă nu ştie ce solicită medicul infecţionist şef de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, vicepreşedintele CJ Sibiu, Marcel Luca, a replicat: „Ba, ştim. Este o solicitare din partea doamnei doctor Bîrluţiu. În cazul în care vom primi şi o solicitare oficială, atunci putem să discutăm.”
    Dle Johannis, Sibiul dvs aflat pe mainile liberalilor e varza cu COVID!!!

  8. De la începutul pandemii, spitalul din Sibiu a primit o grămadă de sponsorizări, bani foarte multi.Ar trebui arătat pe ce s-au cheltuit acei bani.De ce are mortalitate așa de mare?De câteva mandate Raluca Țurcan promite un spital nou, modern.Dupa alegeri, se așterne praful pe promisiuni și sibienii rămân cu același spital din 1875 și cu maternitatea făcută de comuniști.Si aici nu a domnit pesedeaua.Sibienii au cea ce au ales. La ei mitul săsesc este puternic…..

  9. Si la sibii in 89 au trebuit sa moara sibieni nevinovati, in special securisti si militieni, la fel si acum! Sibieni nevinovati trebe sa moara pt hotia dib romania!

    Veti raspunde penal, nemernicilor!

  10. Au rezolvat problema, au adus armata in spitalul judetean. Un fel de hai să tratăm covidul cu kalașnikovul din dotare. La 12% rată de infectare in judetul groazei nici armata SUA nu s-ar descurca. Pare mai mult o răfuială cu doctorii din spitale decat o soluție. Destul de riscant, doctorii ăștia nu fac târâș pe coate și genunchi, și nu iau pozitia de drepți că vrea nuștiuce politruc din Sibiu. In afară de prosteala asta cu vopsirea unor săgeți pe culoare, cam care mai e prioritatea ?

    Cutia milei ?