G4Media.ro

Marea Britanie interzice vânzarea de cărbune pentru uz casnic şi limitează vânzarea…

Marea Britanie interzice vânzarea de cărbune pentru uz casnic şi limitează vânzarea de lemn pentru sobe

Utilizatorii de sobe tradiţionale care funcţionează pe bază de lemn sau cărbune din Anglia se vor confrunta cu limite stricte cu privire la combustibilul pe care îl pot utiliza, conform unor reforme guvernamentale destinate să îmbunătăţească calitatea aerului, transmite Bloomberg, citată de Agerpres.

Departamentul Mediului din Marea Britanie a anunţat vineri că vânzarea tuturor tipurilor de cărbune pre-ambalat utilizat în mod tradiţional pentru uz casnic va fi eliminată treptat până în luna februarie 2021 iar vânzarea de cărbune vărsat direct către consumatori via comercianţi autorizaţi de cărbune va fi eliminată până în luna februarie 2023, în ideea de a da industriei, furnizorilor şi gospodăriilor timpul necesar pentru a se adapta la noile norme.

De asemenea, vânzarea de lemn pentru uz casnic în unităţi mai mici de doi metri cubi va fi restricţionată începând din luna februarie 2021 pentru a permite utilizarea stocurilor existente.Vânzarea de lemn în volume mai mari de doi metri cubi va trebui să fie însoţită de sfaturi cu privire la modul în care trebuie uscat lemnul înainte de ardere.

„Focurile deschise şi sobele pe lemn se găsesc în multe case dar utilizarea anumitor combustibili înseamnă că sunt de asemenea şi sursa celor mai dăunători poluanţi care afectează populaţia din Marea Britanie. Prin tranziţia la combustibili mai curaţi precum lemnul uscat putem juca un rol în îmbunătăţirea stării de sănătate a milioane de persoane”, a declarat secretarul de stat în Ministerul Mediului, George Eustice.

Potrivit cifrelor oficiale, poluarea aerului reprezintă cel mai mare risc de mediu la adresa sănătăţii oamenilor în Marea Britanie. Pe măsură ce emisiile poluante de pe urma producţiei de energiei şi alte vehiculelor sunt reduse treptat, guvernul se concentrează pe alte forme de poluare a aerului, inclusiv pe poluarea provocată de instalaţiile de încălzire a caselor.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

  1. se scumpesc pizza la cuptor cu lemne si mititeii la gratar

    • Normal, de unde lemn in marea britanie? Ei nu au paduri. Pana acum il aduceau din europa, de acum e mai greu. In plus asta e lobby facut de marii exploatatori ai gazului din Marea Nordului. Si e si un pic codita Rusiei.
      Iar carbune nu mai au ca l-au extras pe tor si si asta e scump de transportat

    • abc
      Anglia este prima tara care a rezolvat problema mineriadelor … inchizand minele de carbuni.
      Si nici nu au fost blagosloviti de Cel de sus cu un iliescu luminat cu carbune…

  2. O sa interzica ei multe, ca e mai greu de dus din uniunea europeana.
    Lemnul e un combustibil sustenabil, sustinut de Uniunea Europeana

  3. O sa interzica ei multe, ca e mai greu de dus din uniunea europeana.
    Lemnul e un combustibil sustenabil, sustinut de Uniunea Europeana

  4. abc
    Anglia este prima tara care a rezolvat problema mineriadelor … inchizand minele de carbuni.
    Si nici nu au fost blagosloviti de Cel de sus cu un „iliescu” iluminat cu carbune…

  5. Focul a fost descoperit cu mult inaintea imperiuluii Britanic. Poluarea nu are legatura cu incalzirea locuintelor.
    Poluarea a fost generat de modelul economic, deci, se va reduce numai prin abandonarea acestui model.
    Restul este proaganda .

  6. Cum se va rezolva problema poluarii din transporturi aero, maritime si fluviale, cai ferate si transporturi auto de marfuri, lucrari agricole si lucrari de amenajari si constructii, fiindca : avioanele , navele, camioanele, tractoarele si combinele, buldozerele si excavatoarele consuma, in cantitati mari, carburanti care polueaza, iar electricitatea pt trenuri se obtine in termocentrale?