G4Media.ro

Marea Britanie înregistrează o creștere a cazurilor COVID: aproximativ 11.000 în 24 de…

Sursa foto: Pixabay

Marea Britanie înregistrează o creștere a cazurilor COVID: aproximativ 11.000 în 24 de ore, o premieră din februarie

Autorităţile sanitare britanice din domeniul sănătăţii au înregistrat joi 11.007 noi cazuri de contaminare cu coronavirus în 24 de ore, depăşind 10.000 pentru prima dată de la sfârşitul lunii februarie pe fondul unei creşteri a cazurilor de infectare cu varianta Delta detectată iniţial în India, relatează AFP, citată de Agerpres.

Cea mai afectată ţară de pandemie din Europa, cu 127.945 de morţi, în Regatul Unit situaţia s-a îmbunătăţit semnificativ în primăvară datorită unei perioade de închidere îndelungată şi a unei campanii de vaccinare foarte eficiente.

Dar sentimentul de victorie în faţa virusului este umbrit de degradarea bruscă observată în ultimul timp. Această tendinţă, marcată de o creştere cu 33,7% a contaminărilor într-o săptămână, a forţat luni guvernul britanic să amâne cu patru săptămâni ridicarea totală a restricţiilor sanitare.

Un studiu publicat joi de Imperial College London şi Ipsos MORI a constatat că infecţiile ”cresc în mod exponenţial” în toată Anglia, mai ales în rândul grupelor de vârstă nevaccinate. Datele sugerează că numărul cazurilor se dublează la fiecare 11 zile.

Prin testarea a 109.000 de persoane între 20 mai şi 7 iunie, cercetătorii au descoperit o creştere cu 50% a infecţiilor comparativ cu faza anterioară de testare (15 aprilie – 3 mai).

Cu toate acestea, rata mortalităţii rămâne scăzută, cu 19 decese înregistrate joi, iar vaccinurile sunt considerate foarte eficiente în prevenirea formelor severe de boală legate de noile variante.

”Aproximativ 80% dintre toţi adulţii din Regatul Unit au primit acum cel puţin o doză de vaccin”, a afirmat joi premierul Boris Johnson într-un tweet, solicitând ”continuarea pe această cale”.

Până în prezent, 58% dintre adulţi au primit două doze, dar autorităţile au redus de la 12 la 8 săptămâni distanţa dintre administrarea dozelor pentru a se ajunge la două treimi dintre adulţii complet vaccinaţi până la 19 iulie, data programată acum pentru ridicarea ultimelor restricţii.

Sursa foto: Pixabay

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

14 comentarii

  1. La 80% populatie vaccinata, UK trebuia sa obtina imunitatea de turma. Ori se observa ca asta nu se intampla. Dupa spusele oficialitatilor britanice, covid-ul e foarte smecher si foarte norocos fiindca gaseste numai persoane nevaccinate care sa le infecteze. O alta explicatie ar fi ca vaccinul anticovid nu e chiar asa de eficient. Dar sigur, asta nu avem voie sa spunem. De vina sunt nevaccinatii si covid-ul care are noroc sa deie doar peste persoane nevaccinate. Sigur.

    • Nea Ioane, vezi că în UK nu s-au vaccinat șmecherii și specialii mai întâi. De-abia de săptămâna trecută marți au dat drumul la vaccin pt grupa 25-30 ani. Normal că se transmite la populația tânără și nevaccinată care mișună peste tot cu durere în pluă de restricții etc. Dar vezi că decesele sunt comparabile cu ale noastre la 100-200 cazuri zilnice. Vaccinul își face treaba stai liniștit. Stai să vezi la noi în toamnă distracție maximă. Sau poate nu că cică virusu’ îl știe de frică pe sCâ(r) țu !

    • vaccinurile anticovid? un succes….aplauze furtunoase al vaccinatilor….a dracu’ varianta delta, nu prea a auzit de vaccinuri…asa ca le ignora si isi vede de treaba….huiduieli tot din tribuna vaccinatilor….ceilalti mananca popcorn si se uita la un film prost….

    • La 80% din populatie vaccinata obtii imunitate de turma doar daca factorul R0 al virusului este sub 5 (pentru ca 1 / 5 = 20%), presupunand ca eficacitatea vaccinului este 100%.

      In realitate in UK nu este vaccinata 80% din populatie, cifrele reale sunt 17% cu o doza si inca 45% cu ambele doze, in total 62% din populatie. Nu stiu de unde ai scos tu 80%, probabil te-ai uitat la procentul din populatia adulta, nu din total.

      Chiar si presupunand ca o singura doza ar fi 100% eficienta, la doar 62% din populatie vaccinata R-ul virusului ar trebui sa fie sub 2.6 in cadrul populatiei neimunizate pentru ca UK sa fi atins deja imunitatea de turma prin vaccinare. 100 / (100-62) ~= 2.6.

      Vechile variante aveau un R0 de 2.2 in Europa in aceasta iarna, conform studiilor. Aparent noile variante au un R0 mai mare, deci nu e deloc surprinzator ca se raspandesc in Anglia, care are doar 45% din populatie complet imunizata.

  2. Ale naibii variante, asta era problema, varianta indiano-braziliana-sud africana. La o populație care a atins imunitatea de turma prin vaccinare și imunitate naturală, doar spălații pe creier mai pot crede in marea eficacitate a vaccinurilor. A stai, o sa vina și o sa spună ca din aia 11000 toți erau tineri și nevaccinați, pe ceilalti cu vaccin i-a ocolit varianta bengaleză. Responsabilii de ei..utilii societatii..

    • Se mai infecteaza si aia vaccinati,dar fara simptome si nu ii testeaza nimeni. Asa ca 90% dintre cei pozitivi sunt nevaccinati care respira cam greu in urma infectarii.

  3. Deci eu nu m-am vaccinat cu AZ pentru ca mi-a dat cu virgula de la atatea conditii de respectat. M-am vaccinat cu Pfizer ca majoritatea romanilor, din cate stiu. Si mai stiu ca Pfizer este pe baza de ARN Mesager, iar eu despre astfel de vaccinuri am citit. Presupun ca in Anglia majoritatea s-a vaccinat cu AZ, prin urmare nu-mi fac griji si ma consider in continuare un om responsabil.

    • Au scos raportul pentru cati vaccinati s-au infectat. In Romania aproximativ 1 din 700 vaccinati cu Pfizer au facut boala si 1 din 2100 din cei cu AZ. Iar la Moderna raportul e 1 din 2000. Raportul e cel oficial pentru cei cu ambele doze de vaccin de la 27 dec pana la 06 iunie.

  4. Punct si de la capat.
    Urmeaza sa vedem cum :”oamenii cad secerati pe strada din cauza virusului ucigaș”

  5. I-auzi, ia:”…s-a îmbunătăţit semnificativ în primăvară datorită unei perioade de închidere îndelungată…”. Sigur ca da.

  6. Vaccinul amelioreaza efectele dar nu opreste raspandirea bolii.

  7. Vaccinarea la brits e de propaganda. Au făcu prima doza cei 50%. A doua doza se face la 10-14 săptămâni. Cam peste tot in Europa e la fel. Au vrut să facă planul la vaccinare dat for cu o doza. Sa aibă imbecilii de politicieni cu ce sa se laude.

  8. 100% din populatie nu se va vaccina niciunde. Deci nu ne-am vaccinat pentru imunitate de grup,ci pentru propria imunitate. E bine si asa,cei care se cred prea tari in fata covid sa nu se vaccineze,ca vor obtine anticorpii in curand prin boala,cu riscurile de rigoare.Daca nu ajungi in spital ce mai conteaza daca te infectezi sau nu. Vom avea aceeasi atitudine ca in fata gripei cu mentiunea ca mortalitatea va fi de zeci de ori mai mare,si ca va exista posibilitatea de infectare pe tot parcursul anului.

    • Dar nu e nevoie sa vaccinezi 100% din populatie. Daca un virus se poate raspandi de la o persoana infectata la alte 3 persoane neimunizate, cand ai 66% din populatie vaccinata ramane o singura persoana din 3 ramane susceptibila pentru infectare. La peste 66% vaccinati probabilitatea ca un infectat sa mai infecteze pe cineva devine subunitara, asa ca epidemia incetineste si se opreste. Evident, vaccinurile au eficacitate ceva mai mica de 100% in prevenirea raspandirii, deci e bine sa fie mai sus procentul de imunizati, spre 70-80%. Depinde evident si de varianta de virus. Asta inseamna imunitate de grup.