G4Media.ro

Marcel Ciolacu: Mergem la Klaus Iohannis cu două variante de premier/ Vor…

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Marcel Ciolacu: Mergem la Klaus Iohannis cu două variante de premier/ Vor fi foarte multe majorări de la 1 ianuarie. Săptămâna viitoare vom prezenta tot pachetul de la Muncă/ Despre taxa ”pe bogăție”: Va fi o taxă modică

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, duminică după-amiază, după negocierile cu PNL, că echipele celor două partide vor merge la președintele Klaus Iohannis cu două variante de premier, fără să dea însă mai multe detalii.

Ciolacu a mai spus că de la 1 ianuarie ”vor fi foarte multe majorări”, de asemenea, fără să dea alte detalii referitoare la capitolul Muncă. Liderul PSD a spus că speră ca săptămâna viitoare să prezinte întreg pachetul de la Muncă.

Ciolacu a mai spus, despre taxe, că nu este vorba de o suprataxare, ci de ”o taxă modică” pe care cei cu venituri mari și-o vor permite.

Principalele declarații:

  • ”Nu vorbim de taxe noi, ci de o taxă modică pe care și-o pot permite cei cărora li se va aplica. Există o discrepanță imensă în societate în acest moment, dar nu se atinge nimeni de veniturile medii ale românilor.
  • La capitolul Justiție ar trebui ca discuțiile să le poarte ei, profesioniștii (Maia Teodoroiu, Robert Cazanciuc, n.red.). Săptămâna viitoare vom fi în măsură să prezentăm întregul capitol la Muncă. Venim săptămâna viitoare cu un pachet complet.
  • Vor fi multe majorări de la 1 ianuarie. Este și normal să nu dăm detalii pentru că sunt 2-3 variante. Eu nu vreau să-i mint pe români și vor ști acest lucru când va fi decis. Urmează să mergem la președintele României cu două variante de premier.

Context

Premierul interimar Florin Cîțu a declarat, duminică dimineață, înaintea negocierilor cu PSD, că nu există un blocaj în discuțiile cu social-democrații, dar există divergențe privind modul de aplicare a taxelor.

Cîțu susține că PNL a demonstrat că veniturile bugetare pot crește fără impunerea unor taxe suplimentare, în timp ce PSD susține că este nevoie de suprataxări.

Cîțu a mai spus că cele mai multe dintre măsurile propuse de PSD la negocieri aparțin lui Liviu Dragnea, măsuri care au fost contracarate de liberali la acea vreme, astfel că ”ar fi culmea” ca PNL să le introducă acum.

G4Media a transmis duminică dimineață principalele nemulțumiri ale liberalilor, conform surselor politice citate.

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

35 comentarii

  1. Florian Coldea si Coldea Florian.

    • Vrem Ciordache premier
      La justiție Slugărel
      Dubluța – o vrem la Muncă
      Câțu la finanțe să se ducă
      Grindă-i bun la CFR
      Andrușca – bani de la UE
      Ciolacu e bun la Sport
      Sârmă-n Cur pe la Transport

    • Abia astept sa aflu la anu ca sunt bogat si trebuie sa donez extra statului care are grija el sa imparta banii contra unui comision privat ascuns

  2. o taxa de solidaritate este binevenita . ca doar nu au facut banii in africa ci in romania in situatii de acest fel trebuiau ca cei avuti sa dea singuri banii nu sa ii oblige cineva .

    • Majorările generoase sunt specifice oricărei majorităţi asumate, dar trebuia date la electorat de Black Friday, sau măcar înainte de Sărbătorile de Iarnă (Crăciun).

    • Cei care au bani și-i externalizeaza, dar nu crezi ca sunt întrata de idioți să-i lase statului la cheremul lui Ciolacu

  3. Platiti taxa pe bogatie sa adaugati la fondul pensiilor speciale

  4. M lor de hoti si prosti. Pun taxe si apoi sifoneaza banii. Muriti ba!

  5. Marcel ciolacu – Săptămâna viitoare vom prezenta tot pachetul de la Muncă – pensii speciale pentru primari, viceprimari si baronetii usl de la 1 ianuarie.
    =))))))
    E clara treaba.
    Doar cacealma si exercitii de propaganda usl.
    pezedeaua nu intra niciodata la guvernare in criza.

  6. „Nu vorbim de taxe noi, ci de o taxa modica…” e ca si cum ai zice „Nu e verde gardul, e doar colorat…”

    Imi place ca PNL sunt consecventi si nu adauga taxe. O asteptam cu interes si pe cea pe serviciile de streaming. :))

  7. Așa ,taxe cât mai multe și pensii speciale și mai multe și mai mari!
    Prostii plătesc taxe și desteptii protejați politic mănâncă banii!
    Jos Iohanis și mafia !

  8. In 2020, ati votat cu PSD 30%. Voi ati facut asta, voi l-ati readus la putere pe sacalul asta.

  9. Dar nu înțeleg de ce se complica. Hai sa punem 3 prim-ministrii: Ciolacu, Cațu si Kelemen. Treimea prostiei si a josnicei.

  10. Motto:
    „Se poate pune întrebarea dacă, în împrejurările actuale şi cu grupările existente ale partidelor politice din ţară, va fi sau nu cu putinţă ca guvernul să izbutească pe deplin în realizarea programului său de reforme, dînd ţărei toate îmbunătăţirile pe care timpul şi situaţiunea poporului o reclamă.”
    (Mihai Eminescu- România liberă,13 ianuarie 1889)

    Decizia Biroului Politic Național al PNL de formare a unui nou guvern alături de PSD arată că liberalii n-au învățat nimic din „monstruoasa coalitie” numită Uniunea Social-Liberală (USL) înființată pe 5 februarie 2011, printr-un un Protocol semnat de liderii de atunci ai PSD, PNL și PC, respectiv Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin. Conform protocolului Victor Ponta- Președintele PSD urma să fie premier după alegerile parlamentare din 2012, iar Crin Antonescu- președintele PNL , candidat la prezidențialele din 2014. Numai că după 2012 odată ce s-a văzut cu sacii în cărută, Victor Ponta s-a băgat ca porcul să candideze si la prezidentiale în 2014, încălcând protocolul semnat la înfiintarea USL. Astfel, alianta USL s-a prăbușit înainte de prezidențialele din 2014 care au adîncit neîncrederea între Victor Ponta și Crin Antonescu. Oricum Radu Moldovan nu întelege mare lucru din filozofia puterii politice într-un regim democratic. Noua alianță de guvernare ce se prefigurează între PNL cu PSD si UDMR este o anomalie. Si asta pentru că o astfel de alianță se apropie de conceptul unui guvern de uniune naţională care presupune că toate forţele politice parlamentare sunt la putere şi niciuna nu este în opoziţie. În această situaţie este anihilată democraţia pluripartită care se bazează pe faptul că puterea este temperată de opoziţie. Lipsa unei opoziţii parlamentare puternice creează premisele pentru abuzuri din partea puterii. Pe de altă parte, un guvern de uniune naţională nu înseamnă câtuşi de puţin că şi societatea se uneşte şi începe să tragă în aceeaşi direcţie. Dimpotrivă, că dacă toate forţele politice sunt la putere, opoziţia se mută în interiorul partidelor din arcul guvernamental. Fracţiunile interioare din partide, nemulţumite de distribuţia inechitabilă a puterii, vor genera conflicte interne care vor submina activitatea întregului guvern. Lucrul cel mai grav este că de eşecul guvernului de uniune naţională vor profita mişcările extremiste de orice fel.
    De data asta o asociere la guvernare intre PNL, PSD si UDMR, pune sub semnul întrebării realizarea setului de reforme de care tara are nevoie si care este prevăzut si asumat prin PNRR. Se stie că PSD este un adversar al Reformei statului si în special al reformelor din justiție, precum și al reformei administrative.
    Din acest punct de vedere, refacerea alianței de guvernare PNL – USR – UDMR, ar fi fost o solutie mai înteleaptă din partea PNL.
    CONCLUZIA, ca un arc peste timp este trasă tot de Mihai Eminescu si este mai actuală ca niciodată:
    „Toate aceste împrejurări, izolate una de alta, par a nu avea însemnătate; însă, luate la un loc, ele întăresc presupunerea că se pregătesc diferite expediente, îndreptate contra cabinetului şi, în adevăr, înţelegerea stabilită cu atîta greutate ar fi pusă în cestiune şi s-ar decide definitiv întrebarea dacă ţara mai e în stare ca, sub conducerea unor oameni încercaţi şi dezinteresaţi, să se dezvolte înainte, sau dacă, în locul erei nouă de reforme administrative, sociale şi financiare, o să revie timpul de neomenoasă exploatare şi de vînătoare de funcţiuni pe care l-am avut de curînd. Mult n-ar dura o asemenea reacţiune, dar în orice caz, în timpuri în care ţara are nevoie de o conducere serioasă pentru garantarea siguranţei sale, o asemenea reacţiune ar fi o nenorocire.”
    Vezi: https://www.mihai-eminescu.ro/se-poate-pune-intrebarea-de-mihai-eminescu

    • Da, intre timp scriitorii contemporani noua s-au suparat si nu mai participa de ani buni la viata comunitatii. Profesorii tac, expertii tac, scriitori tac, noroc cu unii jurnalisti care mai comenteaza circul de la Bucuresti, Cluj, Iasi si Timisoara.

  11. În negocierile cu USR, PNL a zis: Catzo premier.
    Cu PSD, sunt două variante de premier.
    Ghici cu cine a vrut, de la început, PNL să facă alianță.

  12. Niste sarlatani psd+pnl in frunte cu iohanis.

  13. Atât s-a putut. O zicală la moda in anii ăștia. PSD 30%, PNL 25%, absenteism de peste 60% la vot. Așa a vrut poporul asta avem. Orice alt comentariu e de prisos.

  14. Vouchere pentru pensionari ați menționat? De ce doar bugetarii să primească? Ei oricum au venituri mult mai mari față de mulți dintre pensionarii care au muncit o viață-nreagă.
    Sper că nu-i omiteți, domnilor politicieni!

  15. Ura Ura Ura trăiască PSD-ul el este singurul partid care ia de la bogați și dă la ăi săraci

  16. Fiscalizata agricultura care este cea mai mare gaura în bugetul statului prin evaziune fiscală, muncă la negru și spălare se bani. Au ajuns foști tractoristi analfabeți sa aibă acces la subvențiile și beneficii din agricultura.

  17. Johannis, Citu cei mai mari mincinosi in viata.
    Cei mai josnici oameni in viata.

  18. 22 dec 1989 = 22 dec 2021 ?

  19. Ce ingroapa G4 cu fumigenele astea.

  20. Singurele majorari in guvernele PSD-PNL au fost ,in acesti 31 de ani, doar la preturi si la facturi. Dovada ca Romania, in general, pe langa faptul ca e o tara semi-analfabeta, mai e si saraca.

  21. Varciolacu va avea bani sa-ai plateasca taxa pe prostie ?

  22. ALUFICUS CITU
    ALUFICUS CIOLACU

    Nicio masura pentru corectarea justitiei, mediului de afaceri, crearea de locuri de munca. Doar salarii la bugetari si pensii marite in special la aia care le au foarte mari. Ambele partide sunt vome feseniste

  23. PSD=pomana urmată de inflație .
    PSD=pomana și hoție.

  24. Dupa aproape 1 An de fericire zombilitica, mama, mama ce ne vor ferici brat la brat zombiliticii lui Vasilica si PeSeDeii lui Ciolacu!
    „Vor fi multe mariri”….
    Ce mai fericire ne asteapta…o intrebare am: la CAT vor ridica plafonul de INDATORARE a Tarii, deja ieri, Luni 15.11.2021, BNR a anuntat ca:
    „Datoria externă totală a României a CRESCUT în perioada ianuarie-Septembrie 2021 cu 6,82 MILIARDE de euro, la un TOTAL de 133,6 MILIARDE de Euro, arată datele publicate luni de BNR.
    Potrivit sursei citate, în structură:
    – Datoria externă pe termen LUNG a însumat 97, 814 miliarde de euro la 30 septembrie 2021 (73,2% din totalul datoriei externe), în CRESTERE cu 4,6% faţă de 31 decembrie 2020;
    – Datoria externă pe termen SCURT a înregistrat la 30 septembrie 2021 nivelul de 35,819 miliarde de euro (26,8% din totalul datoriei externe), în CRESTERE cu 7,7% faţă de 31 decembrie 2020.
    Datele publicate de BNR mai arată că, în perioada Ianuarie – Septembrie 2021, Contul curent al Balanţei de plăţi a înregistrat un DEFICIT de 11,5 MILIARDE de Euro, comparativ cu 7,83 Miliarde de Euro în perioada ianuarie – septembrie 2020.”

    Fericire zombilitica…urmeaza fericire combinata…distrugatoare!!!