G4Media.ro

Mâncatul emoțional la copii, un comportament care îi poate afecta fizic și…

sursa foto: Pixabay

Mâncatul emoțional la copii, un comportament care îi poate afecta fizic și psihic. Psihoterapeut: „Cel mai rău este ca nimeni să nu observe ce se întâmplă cu copilul”

Pentru un număr tot mai mare de copii, mâncatul emoțional a devenit o realitate tulburătoare și persistentă. Această practică presupune consumul de alimente ca răspuns la stările emoționale, precum stresul, anxietatea sau tristețea și nu ca necesitate fiziologică. Psihoterapeutul sibian Codruța spune că părinții depista și preveni acest comportament care poate afecta sănătatea copiilor, relatează Turnul Sfatului.

Ea spune că mâncatul este o formă pentru a face față sau a consola în fața unor emoții precum stres, singurătate, tristețe, anxietate, plictiseală sau alte emoții care nu sunt gestionate corespunzător.

”Ideal ar fi să facem prevenție acasă și la școală. Ori de câte ori am ocazia să vorbesc în sesiunile de grup dedicate părinților și profesorilor, spun că e nevoie să existe un parteneriat solid între școală și familie. Copilul petrece în stare de veghe timp egal acasă și la școală.

Așadar, adulții pot contribui la prevenirea mâncatului emoțional prin promovarea unui mediu alimentar sănătos și echilibrat, prin modelarea unui comportament alimentar adecvat cu obiceiuri calibrate, prin încurajarea comunicării deschise despre emoții și prin oferirea de alternative sănătoase pentru a gestiona stresul, tristețea și alte stări. Este important ca acasă cu precădere, copiii să știe că beneficiază de un mediu de sprijin și înțelegere în care părinții sunt prezenți, observă și îi ascultă, nu doar îi trimit la teme ori la spălat pe dinți”, spune psihologul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...