G4Media.ro

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara: Ne așteptăm să ajungem la…

Sursa foto: Inquam Photos/George Călin

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Timișoara: Ne așteptăm să ajungem la peste 2000 de cazuri zilnice de Covid / După începerea școlilor, ne e teamă să nu avem transmitere crescută în rândul bunicilor, ceea ce ar fi devastator / Era bine să fi avut vaccinul și apoi să începem școala

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, medicul Cristian Oancea, a declarat, la Digi24, că este posibil să ajungem la peste două mii de cazuri de infectări zilnic, după redeschiderea școlilor și restaurantelor și că și lui, ca părinte, îi este teamă să-și trimită copilul la școală pentru că s-ar putea infecta, iar la rândul său ar putea transmite coronavirusul în familie. Ideal ar fi fost ca întâi să apară vaccinul, și apoi copiii să se întoarcă la școală, spune medicul.

Urmărește cele mai noi producții video G4Media

- articolul continuă mai jos -

„În principiu, și e părerea mea personală, ne așteptăm la un număr crescut de cazuri, mă aștept la peste 2.000 și ceva de cazuri, cred că indicele de transmitere e mult mai mare decât putem noi să identificăm în acest moment. Cert este că sistemul sanitar este pus sub presiune în toată țara, paturile de Terapie Intensivă se umplu vertiginos și numărul de decese nu este în scădere”, a afirmat medicul Cristian Oancea.

Managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara a precizat că sunt mai mulți factori care vor contribui la această situație: „În primul rând începerea școlii, începerea lucrului, oamenii se întorc din concediu, se aglomerează mijloacele de transport în comun, corporațiile și mai este și procesul electoral. Dacă vom fi responsabili, poate reușim să depășim cu bine aceste două luni”.

„Gândiți-vă că copiii sunt așteptați la școală, mai ales în clasele primare și la grădiniță, de bunici. Bunicii prezintă afecțiuni cronice, cam toți părinții noștri, bunicii noștri, sunt cu un grad de risc foarte ridicat. Ne este frică să nu avem o transmitere în rândul vârstinicilor foarte crescută, lucru care va fi devastator pentru toate familiile, să zic așa. Am temerea în primul rând că, chiar dacă copilul se va infecta, va transmite la bunici și după aceea am temerea că mă voi infecta chiar eu. Era bine să fi adus vaccinul și după aceea să începem școala”, a declarat medicul Cristian Oancea.

Sursa foto: Inquam Photos/ George Călin

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

18 comentarii

  1. Un dobitoc. Nu mai mediatizați atât pe toți dobitocii care nu văd toate laturile problemei.
    Cum să meargă copiii la școală doar după ce ar apare un vaccin. Vaccinul e ipotetic doar și în cele mai bune condiții nu ar putea fi folosit mai devreme de finalul lui 2021.
    Deja se vorbește de o “generație pierdută”. Medicii epidemiologi nu își dau seama de asta?! Bunicii pot fi protejați și fără a îi opri pe copii din evoluția lor.
    G4Media, măcar voi fiți mai responsabili și mai cerneți toate opiniile “crețe”, de oameni care vor să se bage în seamă și atât.

    • Jurnalistii au norma de macar 2-3 stiri de astea pe zi, de aia au primit bani de la guvern.
      Medicii, la fel, mai ales managerii, fiind numiti politic.
      Ambele categorii de indivizi traiesc mai bine de pe urma pandemiei, deci nu putem vorbi de obiectivitate in privinta lor.

  2. Era bine sa nu existe nicio pandemie. Era mai bine daca nu era rau, asa-i.
    Domnul medic poate sa-si tina copilul acasa pana apare un vaccin, sunt convins ca in doua-trei zile il gasim pe piata. Cel mult o saptamana, poate doua.
    Cam doi ani.

  3. dom doctor sa se vaccineze el primul, si asteptam opinia lui peste 10 ani. E naiv daca crede ca lumea se va imbulzi sa se vaccineze cu un vaccin facut „pe genunchi” si pe baza unor teste de 2 lei.

  4. Virusul exista si e periculos. Dar tu tot un bagaret in seama si oportunist ramai. Ca doctor lumea zice ca esti zero.

  5. Adaugare: amice, in Timisoara majoritatea copiilor sub 6 ani merg din Mai la gradinita. Despre ce vorbesti tu acolo? Mai bine vorbeste-ne de cum te laudai ca VB are Kaletra in stoc „cel mai safe si bun medicament Covid”. Si apoi a disparut.
    Apropo : cum se da diagnostic de pneumonie fara radiografie in VP? Asa scrie in manual?

  6. Bineînțeles ca așa este. Școala nu are ce cauta sa deschidă pana nu exista tratament la aceasta boala. Orice altceva e genocid.
    Dar se pare ca exista oameni cărora nu le pasa ca le mor bunicii sau ca unii copii pot rămâne orfani. Orice e mai bine decât sa-și mai suporte o tura copiii acasă și sa facă școala cu ei. Și ne mai spun și ca e pentru binele psihologic al copilului!
    N-am auzit sa fie benefic psihologic sa-ți moara părinții. Copiii vor transmite boala și unii părinți cu sau fără afecțiuni sunt in pericol real. Dar ce le pasa unora? Lasă sa scape odată de copii ca așa au decis ei ca viata “trebuie” sa intre in normal. Altfel înnebunesc ei, nu mai suporta, asta e problema.

    • Si intretinerea se plateste singura? Iar dupa 5 ani de lenevit acasa ce le lasi copiilor? O lume facuta praf in care ne vanam unii pe altii ca sa ne mancam ficatii?

    • @Supapa Mulți pot lucra de acasă și pentru cei care nu pot (personal esențial adică doctori, asistente, alimentație, angajați la salubritate, etc), pot deschide școlile cu clase mult mai mici. Așa se combate transmiterea.

    • @claudiu
      Mai citeste si dumneata ce s-a intamplat prin tarile in care scolile au au fost si sunt deschise.
      O sa te ajute cu siguranta. Nici vorba de „genocid”, „orfani” si „nebunie”, astea-s prostii, crede-ma.
      Daca ai copii, trimite-i linistit la scoala, nu sunt probleme. Daca n-ai , cu atat mai putin ai putea avea probleme.

    • Dl Claudiu, bătrânii pot fi protejați fără a sacrifica școala și viitorul copiilor. Dl director de la Spitalul de boli infecțioase nu este specialist în domeniu și doar băgător în seamă. Oricum, cred că nu ai copii dacă nu realizezi enormitatea celor declarate de dl director. Oameni ca el cauta să fie sub reflector – acuși vin alegerile parlamentare – și să fie preluați de presa care, și ea, caută astfel de declarații senzaționale. Folosește, deliberat cred, cuvintele “frică” și “temere”, în loc de “preocupare” și nu știu dacă ați observat că face o mega-cacofonie (“dacă copilul”).
      Să auzim de bine!

    • 90% nu pot lucra de acasa. Medici, politisti, pompieri, constructori, vanzatori, salubritate, chelneri, bucatari, sudori,fermieri, soferi….de fapt e mai bine sa numaram pe cei care pot: ITisti (numar neglijabil din totalul angajatiilor din Romania).
      Nu merge!

  7. Scolile nu trebuiesc deschise, mai ales ca in Romania sistemul scolar si cel medical sunt un dezastru. Scoala online trebuie perfectionata, si daca autoritatile ar apela la voluntari IT-isti si profesori mai putin incuiati, am putea chiar revolutiona mlastina educationala care este invatamantul in Ro. Parintii care insista „fara a cerceta” sa-si trimita copiii la scoala, nu stiu ca pana in pandemie, scoala era doar un loc unde sunt tinuti copiii ca niste animalute, ca sa stea parintii linistiti (pt ca habar n-au de realitate), fara sa invete NIMIC. Va amagiti daca va inchipuiti ca la scoala se invata ceva. Parinti, faceti un exercitiu de imaginatie si ganditi-va cum e sa aveti copilul bolnav, ca doar a avut macar odata pana acum temperatura. Ei, ati sta asa linistiti stiind ca are temperatura din cauza ca are covid ?? In legatura cu vaccinul: nu aveti chef sa va vaccinati, f bine, ca si-asa vor fi putine doze. Dar macar se vaccineaza cei din categoriile de risc, nu ati sta mai linistiti daca parintii vostri ar fi vaccinati ?

    • @laura
      Cred ca-i intelept sa lasam parintii sa decida. Daca aveti copii, sunteti libera sa nu-i lasati la scoala. Daca nu aveti, atunci nu aveti de dat sfaturi, sa-mi fie cu iertare.

  8. Ne-ati mintit atât de mult că, nu mai știm dacă să vă mai luam in serios!!!

  9. In Romania mor zilnic cca. 700 de oameni, in 2019 asta a fost media zilnica: au murit cca. 260.000 de oameni din varii motive care n-au nicio legatura cu Covid19.
    Asta inseamna ca decesele din cauza Covid inregistrate pana azi inseamna cam 2% din total (raportat la 8 luni).
    Scolile sunt deschise in multe tari si toata Europa si US o sa le deschida. Nu intrati in panica fara rost, nu ajutati pe nimeni asa.

  10. În capitală e firesc să ai așa temeri. Cu 38 de copii în clasa și nici măcar o speranță că vreun director va mișca un deget pentru a micșora efectivele -măcar la nivelul impus de lege de 15 sau 20 – cred și eu să-i fie teamă. Probabil că nici cu dânsul nu comunică nimeni de la școală.
    Nu răspunde nimeni la telefon în școala până la 1 septembrie, probabil nici după. Ne vom trezi când va începe școala, la noi nu se știe nici acum când, că îi vom duce și îi vom lăsa într-o cămăruță cu alte 37 de suflete, în aceleași condiții mizere (pe care ni le vor povesti ei după școală pentru că „accesul părinților interzis”), după ce ne-am lăsat joburi ca să stăm cu ei, după ce i-am închis în casă luni întregi, după ce i-am obligat să țină masca aia pe nas și când se vedeau cu prietenii.
    Bineînțeles că trebuie să meargă la școală, dar în București nu ca până acum. Plus că profesorii, nereacționând, ratează o șansă rară de a subția clasele și a profita după criza asta de un efectiv normal de copii.

    • @muvis
      Ingrijorarea e fireasca si cat se poate de adecvata situatiei: e limpede ca nu exista niciun fel de strategie, ca Ministerul Educatiei e inadecvat si ca Ministerul Sanatatii e complet depasit de situatie. Singurul lucru bun in toata treaba e ca nu exista niciun risc pentru copii.