G4Media.ro

Mai multe loturi de îngheţată vândute în lanţul de hipermarketuri Cora din…

Sursa Foto: Pexels.com

Mai multe loturi de îngheţată vândute în lanţul de hipermarketuri Cora din mai multe orașe din țară, retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă

Mai multe loturi de îngheţată vândute în lanţul de hipermarketuri Cora au fost retrase de la vânzare din cauza conţinutului de oxid de etilenă, transmite News.ro

Potrivit unui anunţ postat pe site-ul Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) mai multe loturi şi sortimente de încheţată vândute în magazine Cora din Bucureşti, Bacău, Cluj,Constanţa, Drobeta Turnu Severin şi Ploieşti sunt retrase de la vânzare din cauza prezenţei oxidului de etilenă într-un ingredient din compoziţia produselor, guma din seminţe de carruba.

Cei are au achiziţionat astfel de produse sunt aşteptaţi la Serviciul Clienţi în orice magazin cora, pentru returnarea şi rambursarea acestora.

”Chiar dacă nu mai deţineţi bonul fiscal care să ateste cumpărarea acestor produse, veţi primi contravaloarea acestora”, precizează reprezentanţii magazinului.

Recent, un desert vândut în acelaşi lanţ de magazine a fost retras din cauza conţinutului mare de oxid de etilenă, iar acelaşi motiv a determinat retragerea de pe piaţa din România a mai multor loturi de îngheţată comercializată sub brandurile Bounty, Snickers şi Twix.

Sursa Foto: Pexels.com/ Ilustrație generică

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

  1. nu-i mai normal ca toate alimentele sa fie testate inainte de a ajunge pe rafturi ? stiu ca toate produsele au un certificat de analiza Raspunderea cade pe producator sau laborator nu trebuie doar sa traducem buletinul de anaaliza dupa ce o gramada de oameni consuma otravurile astea e prea tirziu si greu de retras

    • Normal la cap ar fi ca orice lot importat sa fie testat pentru parametrii de care este interesat statul. Statul ar trebui sa aiba 1000 medici/biologi/chimiști care sa faca aceste analize zi de zi la toate loturile de alimente si medicamente ce intră în țară. O investiție măricică, dar care ne-ar pune pe locul 1 in lume. Tot costul analizelor ar tb platit de firma importatoare si dacă nu corespunde nici nu ajunge pe raft.

    • @Nume – te inseli – tot costul ar fi platit de noi prin preturi mult mai mari decat acum. Si nu am castiga mare lucru in plus la siguranta.

    • Si care ar fi problema, am manca produse sigure!

    • De-ar fi doar alimentele…
      Ei trebuie sa actioneze conform legilor si regulamentelor/procedurilor interne.
      Curtea de Conturi a facut un raport public in legatura cu activitatea ANPC care ar trebui extins la toate institutiile cu rol de control. Efectul raportului: l-au IGNORAT!
      Cîtu e in campanie, nu face nimic, nu umbla la legile alea… RENAR nu impune nici el nimic, doar autorizeaza pe banda rulanta, „livreaza” prin poștă

  2. Surprinzator ca mai sunt laboratoare de analize care isi fac meseria si taxează Cora.
    Felicitări !

  3. Darwin spunea, cine nu se adapteaza, dispare.

  4. Sigur mai exista putine laboratoare de analiza, scandalul iese dupa ce a aparut o problema in strainatate, sau un client cu putere face analiza si sesizeaza. Si in Mega Image sunt produse periculoase, chiar si sesizati, tot vand.

  5. Habar nu aveți voi cât „rahat” mâncați din magazine. Voi credeți ca laboratoarele de analiza raportează un rezultat neconform către ANSVSA /DSV în momentul în care găsesc unul, fără acordul clientului (producătorul) care a plătit pt analiza? Pai mai merge dracu la ei sa facă analize după aia. Mai mult, DSV face exact la fel. Anunță prima data clientul și doar dacă e ceva foarte grav se face publică treaba și se retrage de pe raft cum a fost în acest caz. Sau dau rezultate foarte aproape de limita, chiar dacă real e peste limita, și avertizează clientul ca are o problema și pasează răspunderea la el. El bineînțeles ca nu va retrage niciun rahat. Și pe urma avem copii în spitale. Statul Roman nu își asuma nicio răspundere în privința sănătății publice și chiar și controalele sunt de ochii lumii și matrasite. Sa nu mai vorbesc și de faptul ca pentru analize, cel puțin la laboratoarele private, se lucrează cu medii de cultura și alte anexe, expirate. Pofta buna dragii mei!

    • Modul in care lucreaza vanzatorii duce la mai multe produse stricate – de la casa de marcat am dus inapoi la omul de pe raion o bucata de branza care se vedea prin folie ca are mucegai si peste un sfert de ora am vazut-o pe raft la vanzare. Uitati-va cat timp le trebuie sa puna produsele congelate in vitrine; uneori stau si o ora la caldura.

  6. Sa fim serioși! Nu va imaginați ca a existat vreun efort spectaculos specific in direcția asta care sa origineze din România!

    Comisia Europeană a făcut investigații, analize de laborator si a trasat câteva directive la nivel de uniune: https://ec.europa.eu/food/safety/rasff-food-and-feed-safety-alerts/ethylene-oxide-incident-food-additive_en

    Aici se pot vedea țările care au luat măsuri încă de acum 2 luni si ulterior: https://webgate.ec.europa.eu/rasff-window/screen/notification/482034

    Printre ele sunt si Germania, Spania, Danemarca, Franța, Polonia, etc., care au decis retragerea produselor care conțin oxid de etilena.
    Cora, Penny, Profi, Mega, Carrefour, Kauffland, etc. sunt deținute de grupuri de investiții din aceste tari, deci trebuiau sa-si retragă produsele compromise de pe tot lanțul de distribuție, inclusiv din România.

    • Deci Beti-ais facuta la Suceava e safe pentru consum? Nu folosesc toti cam aceleasi ingrediente?

      Nu pot sa nu remarc paralela… antigelul auto contine si el oxid de etilena si ar trebui sa contina si un anticoroziv ca sa nu atace radiatoarele masinilor… ANPC, RAR… cu ce se ocupa? Ca daca îi intrebi se bâlbâie ca niste elevi tă lâmbi… si spun ca nu au personal destul, ca sa ne angajam noi la ei… doar scuze, ei nu au o raspundere, doar umplu niste posturi libere si cheltuiesc tot bugetul alocat.

  7. Aloooo UE!!!!Nu ar fi mult mai simplu să se renunțe la această substanță??Întrebarea este valabilă și pentru conducerea ANSVSA .

  8. a uitat Cora sa dea spaga unde trebuie, ntz ntz

    romani, continuati sa cumparati produse straine din magazine straine, factura la cancer o sa o platiti voi singuri in mizerie

  9. oare, astfel de produse neconforme se gasesc si in cora in franta?
    intreb doar pentru ca nu ma pricep ca caut, nu-s tendentios.

  10. Mă mir că acum spun magazinul in care s-au întâmplat aceste nereguli. La televizor au spus de Carrefour , auchand și Cora. Văd că ăștia cu acest articol precizează doar de Cora. Interesant!