G4Media.ro

Patru tipuri de înghețată Milka, retrase din magazinele din România/ Producătorul transmite…

Patru tipuri de înghețată Milka, retrase din magazinele din România/ Producătorul transmite că s-au depășit limitele pentru oxidul de etilenă folosit

Froneri Ice Cream România recheamă de pe piața din România patru tipuri de produse din gama sa de înghețată și din loturile prezentate mai jos:

Conform producătorului, acesta „a fost informat de către unul dintre furnizorii săi cu privire la o problemă de reglementare referitoare la un număr mic de loturi de ingrediente stabilizatoare pe bază de plante, utilizate în producția sa de înghețată și care a afectat, de asemenea, un număr de producători, deoarece acesta este un ingredient comun utilizat la fabricarea înghețatei. Loturile respective de ingredient stabilizator depășesc limitele legale permise de reglementările în materie pentru oxidul de etilenă”, transmite ANSVSA.

Producătorul înghețatei a mai transmis că aceste ingrediente stabilizatoare sunt folosite în cantități extrem de mici în produsele sale și că, de aceea, este considerat foarte puțin probabil să prezinte un risc pentru sănătatea consumatorilor.

„Producția de bunuri care folosesc loturile afectate ale ingredientului stabilizator a fost oprită. Conform reglementărilor în vigoare, produsele afectate aflate sub controlul nostru au fost plasate în carantină, și am început o campanie de retragere a acestora”, se mai precizează în comunicatul ANSVSA.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

  1. Eu folosesc ciocolata Milka pe post de supozitor. Acum inteleg de ce imi pierd mintile dupa ca indes in dos un patratel de Milka, cred ca si aia e contaminata

  2. Cum facem oare să nu afle ANSVSA şi USDA că absolut toate alimentele/plantele/ conţin metale grele? Arsenic, Plumb, Mercur, Cadmiu şi Crom. Ăştia sunt în stare să interzică tot şi să ne hrănească doar cu zahăr alb!

    • Nici nu vreau sa stiu ce o fi in cartofii aia facuti pasta, congelati si apoi prajiti in vasele alea care nu se spala niciodata

  3. Cititi si va luminati, dar nu aprindeti becul ca dracu stie daca nu si explodeaza :

    https://www.linde-gas.ro/shop/ro/ro-ig/utilizarile-gazelor/industria-alimentara/coacerea-fructelor-p8001005

  4. No, pe asta chiar nu o ştiam. Mulţam fain de informaţie!