G4Media.ro

Luxemburg, țara care îşi plăteşte cel mai bine profesorii

Foto: Pexels.com

Luxemburg, țara care îşi plăteşte cel mai bine profesorii

Un profesor cu 15 ani experienţă, care predă la un gimnaziu din Luxemburg, a câștigat anul trecut, în medie, peste 116.000 de dolari, potrivit Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Econonică (OECD).

Transformată în moneda națională, suma ar însemna aproximativ 39.000 de lei pe lună. Cu 40% mai mult decât profesorii din Germania, care sunt pe locul al doilea în lista OECD. România nu a participat la acest studiu.

Ţările europene domină vârful clasamentului salariilor din Educaţie, şase state din primele zece fiind de pe “bătrânul continent”. Doar Coreea de Sud, Statele Unite, Canada şi Australia sparg “monopolul” european.

Citește articolul integral pe Edupedu.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Vand cartofi la sac 20 kg.
    2lei/ kg.

  2. Plânge sufletu în mine ca romania nu poate sa ofere un învățământ de calitate copilului meu iar eu nu pot castiga suficienți bani sa pot susține un învățământ de calitate. Si uite asa se pierd talente in ro pe principiul scapa cine poate, țara lui dracula aici a curs și va mai curge „sânge” lacrimi si sudoare, ne irosim viața noastră și a copiilor nostri. Mai vrea cineva schimbarea sau ne-am resemnat cu totii ?

  3. Pamflet
    Oricum e inflatie de profesori in Romania. Vezi cati candidati sunt pe loc la examenele de titularizare.
    Nici tamplarii nu castiga in Romania cat in Luxemburg, nici arhitectii, nici electricienii, nici medicii, nici inginerii, nici agricultorii…
    Prfesorii castiga suficient i Romania. Nu salariile sunt problema invatamantului Romanesc. Nici wc-ul din fundul curtii. Astea sunt lucruri pe care se insista pentru a ascunde adevarata problema.
    Adevarata problema este CORUPTIA.
    Coruptia incepe inca de la gradinita din prima zi cand parintii nu-si dau rand sa duca ,,doamnei”, buchete de flori care mai de care mai frumoasra, pe langa care mai adauga si alte lucruri. Apoi incepe balul, si serbarile si banchetele si spectacolele la care primesc toluri importante, copii a caror parinti sunt ,,atenti” cu doamna.
    La scoala in ciclul primar e la fel, iar calificativele se dau in continuare tot in functie de spaga, mascata de multe ori sub forma de after school sau sub forma de pregatire in particular sau la scoala. Evident contra cost. Apoia ciclul gimnazial e la fel. Si la liceu tot asa, aici spaga fiind amplificata si de sistemul de transferari de la un liceu la altul. Se transfera elevul care da spaga. La facultate, nu mai vorbesc. De la inceputul invatamantului superior romanesc, acesta a fost populat de tot felul de corupti si obsedati, vezi cazul Veronicai care a sustinut examenul de final al scolii, la care in comisie era profesorul Micle, in varsta de vreo 50 de ani, rectorul universitatii din IasI Veronica, in varsta de 14 ani, a primit nota 10 cu felicitati, a fost laudata de profesorul Micle, iar peste un an a devenit sotia acestuia, devenind Veronica Micle. In ziua de azi fiind tot asa.
    La universitatile din Romania, mai ales cele de stat, se regasesc in aceeasi catera doar neamuri. Daca nu esti neam cu ehi, nu poti deveni cadru didactic acolo.
    In plus sistemul asta idiot, ca toti elevii trebuie sa faca liceu si facultate e o catastrofa. Ideea promovata de televiziuni,televiziuni, ( si ele corupte de factorii interesati), ca toti elevii trebuie sa ia bac-ul e o mare prostie. Nu toti sunt capabili sa invete filosofie si matematici superioare si altele. In Germania daca mai mult de 50% iau bacul e scandal national, fiind ori un semn de coruptie, ori ca au fost examenele prea usoare. La noi, amestecarea celor capabili cu a celor incapabili a dus la devalorizarea diplomelor romanesti si la plecarea la studii in strainatate a celor intr-adevar capabili.
    Parerea mea. Partea proasta e ca din motive populiste si electorale, toti ministrii si de stanga si de dreapta, ( cu exceptia domnului Funeriu), au luat masuri care au dus la distrugerea invatamantului romanwsc. Vezi ecaterina andronescu, liviu pop, povestea cu ,,sa nu se dea teme pentru acasa ” lansata de ministrul lui Ciolos sau chiar ideile lui Iohanis din ,,Romania educata”

  4. Nu mai puneți atat accent pe salarii.ele au crescut destul pt Ro,unde gasim cadre f prost pregătit. învățământ de calitate ne trebuie. Lăsați-o dracu cu salariile astea ,cu tot….

  5. Pamflet
    Prifesorii buni pleaca din cauza coruptiei.
    Profesorii slab pregatiti raman deoarece au neamurile tot in invataman si impreuna iau spaga, conditionand intr-un fel sau altul notele in functie de spaga.
    O alta problema e invatamantul general mult prea lung si inexistenta unei rute alternative adevarate. Adica nu exista scoli profesionale adevarate si un sistem adevarat de departajare a elevilor.

  6. Hai, nu vă mai văicăriți atâta, că a luat Iohannis problema … în mână!

    Ultima oară a alintat-o cu numele de România educată și sunt sigur că, în ciuda faptului că nu i-a apreciat nimeni inițiativa, până la urmă, ne va explica în campania al cărei start l-a furat, cum de a fost el plătit de zeci de ori mai bine decât profesorii din Luxembourg de și-a luat 6 case în 3 ani.