G4Media.ro

Lotul de matematică al României a obţinut primul loc în Europa şi…

sursa foto: Pixabay

Lotul de matematică al României a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial la Olimpiada Internaţională de Matematică/ Este cea mai bună performanță a românilor, în ultimul sfert de secol

Lotul de matematică al României a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial la Olimpiada Internaţională de Matematică.

„Cea mai bună performanţă în ultimii 25 ani! Lotul de matematică al României a obţinut primul loc în Europa şi locul 5 la nivel mondial”, a scris ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, vineri, pe pagina sa de Facebook.

El i-a felicitat pe cei şase elevi români (trei elevi de clasa a X-a şi trei elevi de clasa a XI-a), precum şi pe profesorii şi pe coordonatorul Lotului de matematică al României, conf. dr. Cătălin Gherghe.

În acest an, Olimpiada Internaţională de Matematică a fost organizată la Oslo. Au participat 105 ţări.

„Lotul României s-a clasat înaintea tuturor celorlalte ţări europene. La nivel mondial, România a obţinut locul 5. Primele locuri au fost ocupate de China şi Coreea, urmate de SUA şi Vietnam. România a obţinut două medalii de aur şi patru medalii de argint”, a precizat ministrul Educaţiei.

sursa: Agerpres.ro

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

  1. Ar face bine sa plece din tara mai incolo si probabil ca asta se va intampla.
    Ar fi de rasu’ curcilor sa ramana intr-o tara in care e presedinte ciolacu.

  2. Iata o performanta care contrazice prohodul cantat mereu de cei care vad ca ingropat invatamantul romanesc..

    • Stai linistit ca invatamantul romanesc nu merita laudele, copii au depus eforturi extra pentru a obtine aceasta performanta. Nu au mers doar la ore si atat 🙂

  3. Rusia va lipsi de la toate evenimentele de acum încolo, fiind o țară de lepre psihopate.

  4. Cu ce folos, puținii care fac scoală n-au loc în România, ei probabil că nu pot să accepte să le comande un analfabet și nici nu li se asigura condiții de lucru la nivelului sec.21, așa au plecat și în trecut și așa vor pleca de acum înainte, într-o țară unde corupția domnește 90% ei n-au ce căuta!!!!

  5. Da da, si cu restul de 60% de copii care sunt analfabeti functionali ce facem?

    SUA sau Germania rar se lauda cu vreun loc la olimpiada de matematica sau fizica, dar economia si industria lor conduc lumea.

    Ne laudam mereu cu niste varfuri care sunt vanati imediat de facultatile din SUA. In esenta olimpicii nu au niciun impact pozitiv asupra societatii sau economiei noastre.

  6. Dar de ce nu spuneti si numele acestor adolescenți? Că nu e rusine :))))
    Unul dintre ei a făcut un salt remarcabil, de la mentiune(adică undeva in a doua jumate a clasamentului, la Olimpiadele Internationale se dau 10% medalii aur, 20% argint și 30% bronz din numărul de participanți) anul trecut la medalie de aur și primul rezultat al lotului. Robert Dragomirescu e numele lui.Merita știut, la fel ca cel al lui David Popovici.
    Deci, în următorii 3-4 ani, marile universitati americane au ce lua.Nu cred că sunt prosti să stea în această mocirlă.
    Uite un subiect de articol: luați toti medaliații cu medalii internationale din ultimii 15 ani la Mate, Fizică, Chimie, Info, Stiinte pentru Juniori, Științele Pământului si vedeti dacă s-a întors vreunul inapoi in țara patachinelor si pitiponcilor cu diplome de la universitati boschetare. Si cati au doctorate deja, doctorate adevărate, nu danciuculesti, doctorate muncite si care conteaza.

  7. Ar fi bine ca dl ministru sa stie ca Romania nu a participat cu un LOT ci cu o ECHIPA. (TEAM). E o diferenta de constituire. Aceasta echipa a fost constituita, selectata dintr-un lot mai larg.

  8. Cinste echipei Romaniei si tuturor celor care au pus umarul pentru obtinerea acestui super rezultat!!! Asteptam ca efortul lor sa fie sustinut si prin proiecte guvernamentale sau al initiativei private care sa foloseasca resursa asta foarte rara a mintii brici.