G4Media.ro

Londra a comandat un studiu despre persecuțiile asupra creștinilor la nivel global

Londra a comandat un studiu despre persecuțiile asupra creștinilor la nivel global

Ministrul de Externe al Marii Britanii, Jeremy Hunt, a comandat un studiu independent despre persecuţiile care îi vizează pe creştini pentru a descoperi paşi concreţi prin care îi poate susţine pe practicanţii acestei religii despre care se spune că a fost vizată de o creştere dramatică a violenţelor la nivel mondial, anunță Agerpres.

Rezultatele sunt așteptate până la Paște, anunță BBC.

Studiul va întocmi o hartă cu persecuţiile care îi vizează pe creştini în ţări cheie din Orientul Mijlociu, Africa şi Asia, va analiza sprijinul britanic şi va recomanda un un răspuns politic comprehensiv, a precizat guvernul de la Londra.

Circa 215 milioane de creştini din întreaga lume s-au confruntat cu persecuţiile din cauza credinţei lor anul trecut, femeile şi copii creştini fiind în special vulnerabili şi deseori supuşi violenţelor sexuale.

Anul trecut, în medie, 250 de creştini au fost ucişi lunar din cauza credinţei lor, potrivit Reuters.

„Foarte des persecutarea creştinilor este un semnal timpuriu de alertă privind persecutarea oricărei minorităţi”, a precizat ministrul de externe Jeremy Hunt într-un comunicat dat publicităţii miercuri.

„Astăzi i-am cerut episcopului de Truro (Philip Mounstephen – n.r.) să analizeze cum poate răspunde mai bine guvernul britanic la plaga persecuţiei creştinilor în întreaga lume. Putem şi trebuie să facem mai mult”, a adăugat el.

Foto: Top 50 de țări periculoase pentru creștini (sursa: Christianity Today)

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. Urmăriți cum vor sari ca arși corecții politic, o vor lua iar cu inchiziția, cu cruciadele… și vor sari în bratele arabului. Buna ideea, pentru a stabili adevărul. Oricum în Hristos și Scriptura este unicul adevăr. Și acum în lume sunt multe suferințe ale creștinilor pur și simplu ignonrate din răutatea corecțiilor politic. Smecherasi din UE sunt profund agnostici, atunci trăiască BREXITUL! Este de imaginat asemenea inițiative din noua uniune sovietica UE?

  • Asta ca sa vedem cine urmareste stirile zilele astea. Cum e cu sarbatorile , linistea, toleranta? Zelotii prefacatoriei vegheaza…

  • – Where does evil come from?
   – Religion.
   Suntem in secolul 21, ar trebui sa luptam cu totii in fiecare zi impotriva nedreptatii de orice fel, indiferent unde si impotriva carei minoritati (etnice, religioase, sexuale, etc.) este indreptata aceasta nedreptate.

  • Niciodată în lumea libera cei cu fundul spart nu au fost agresați. Lichele din jurul lor au creat complexul de cetate asediata,asa ca numai creați victime din nimic. Ei, și mai ales, nemernici cu oarece influenta vor sa răstoarne moravurile lumii…

  • Parcă erau deschise farmaciile și de Sărbători….

 2. Bravo LONDRA

 3. Păcat că amesteci lucrurile ca și tovarășii tăi care probabil s-au născut din spuma mării și nu din strămoși creștini.

  • Si daca avem stramosi care nu sunt crestini? Hai mai terminati cu toate mizeriile. Credeti ca bigotismul delirant tine loc de libertate de constiinta? Sau e parte a credintei?

 4. Apreciez foarte mult modul în care redacția abordează subiectele importante ale momentului, incluzând aici și portalul edupedu, dar vă rog să nu mai faceţi rabat la calitate, chiar și în graba ce caracterizează societatea de azi – „plagă” („rană”) este de fapt „ciumă”, tradus pe nemestecate din „plague”, iar „comprehensiv” înseamnă în română „vioi, care înţelege repede” fiind luat din franceză, și nu are a face cu englezescul „comprehensive” („complet”, „elaborat”, „exhaustiv”). Mulțumesc